Ann Helen Moen

Denne ukas middagsmeny

  • Publisert: 13.11.2012, 21:34
  • Kategori: Middagstips
  • Hva skal dere ha for noe spennende til middag denne uken? 

  • Publisert: 13.11.2012, 21:34
  • Kategori: Middagstips
  • 3 kommentarer
  • Ukens middagsmeny #44

  • Publisert: 30.10.2012, 22:42
  • Kategori: Middagstips
  • Denne ukens middagsmeny! Onsdag blir det lett middag, da jeg skal ha kundekveld på utstyrsbutikken jeg jobber på. Så da blir det Per som skal mekke mat til guttaboys. Siden jeg er den som pleier å lage middag, så gjør jeg det enkelt for sambo ;)

    Spennende middagsmeny?
    Fått noen middagstips? 

  • Publisert: 30.10.2012, 22:42
  • Kategori: Middagstips
  • 8 kommentarer
  • Pølsegrateng

  • Publisert: 26.10.2012, 17:00
  • Kategori: Middagstips
  • Tenkte å legge ut en mer detaljert oppskrift av pølsegratengen som vi spiser her i hus. 

    Ingredienser:

    - 3 store poteter
    - 3 gulrøtter
    - 4-5 små buketter med brokkoli
    - 4-5 små buketter med blomkål 
    - Margarin
    - Melk
    - 5 Kjøttpølser uten skinn 
    - Hvitost

    Begynn med å skrelle og kutte opp de forskjellige grønnsakene. Vi velger å bruke likt fordelt av alle typer, men om du er veldig glad i den ene i stedet for den andre, eller det er noen av grønnsakene du ikke liker, så styrer du mengden selv. Legg alt samlet i en stor gryte. Fyll opp med vann ca 5cm over grønnsakene. Tillsett så en liten "klatt" med margarin (kan sløyfes). Jeg bruker margaring for å få en litt rikere smak på grønnsakene. Sett til kok.

    I mellomtiden dette får et oppkok kan du kutte opp kjøttpølsene og raspe litt ost (kan også bruker skiver. Jeg har brukt litt av begge). Her kan du enten kutte pølsene i skiver, eller som jeg har gjort her, terninger. Vent så til grønnsakene er kokt møre. Det gjør ikke noe som du koker dem "ihjel", jo mykere, jo bedre er det å mose dem etterpå. 

    Når grønnsakene er ferdig kokte siler du av vannet. Tilsett så en "klatt" margarin, la den gjerne smelte litt, å begynn å mos grønnsakene. Vi bruker en vanlig potetmoser til dette, da blir det en fin tekstur på mosen. Når du holder på å mose, tilsett noen "skvetter" melk. Se dette etter behov, hvor fast dere vil ha mosen. Liker du når mosen er "silkemyk", bruk gjerne en stavmikser etter du er ferdig å mose for å jevne ut klumpene. Når mosen er ferdig tar du halvparten av mosen og legger den u bunnen av en ildfast form. Ta så å bruk halvparten av pølsene til å dekke over mosen. Strø et tynt lag med ost over pølsene (kan selvfølgelig sløyfes om du ikke er serlig glad i ost, eller vil gå for en sunnere versjon). Gjenta prosessen med de resteren delene av de forskjellige toppingene. Legg så et godt "lokk" med ost på toppen. Her brukte jeg skivet ost istedet for revet ost. Egentlig av den lette grunn at jeg ikke hadde mer revet ost igjen. 


    Sett den så i ovnen på midterste rille på ca. 200 grader. Helt forvarmet ovn. La den stå til osten blir gyllen, mellom 15-20 min. Alt etter behov. 

    NYT en god middag :D 

    Hva syntes du? 
    Ville du laget det selv?
    Skal jeg fortsette å lage middagstips?

  • Publisert: 26.10.2012, 17:00
  • Kategori: Middagstips
  • 10 kommentarer
  • Middag for store og små

  • Publisert: 04.10.2012, 18:00
  • Kategori: Middagstips
  • Her i huset er guttene blitt 20 mnd og har siden de smakte fast flde for første gang slukt det meste av det vi har gitt dem. Så når vi lager middag her hjemme spise de som regel det vi spiser. Så for å spare tid og penger, prøver vi alltid å ha en barnevenlig med god middag som vi kan spise sammen. Det er enkelte ting som guttene uheldigvis elsker, Ketchup, og noe de synets er skremmende, brokkoli i fast form. Prøver å la være å gi dem for mye ketchup, og få i dem viktige grønnsaker som brokkoli men i mos. Så her en dag kom jeg på en ganske smart rett for oss alle. Jeg skal på ingen måte si at det er min oppskrift, men jeg har ikke lest om den noen plass, og liker å improvisere på kjøkkenet. Så vi forrandre litt på standar pølsegrateng. 

    Jeg bruker sjeldent pose-stappe lenger ettersom at det er så raskt og mye bedre. Så for å dra inn flere grønnsaker, og dermed gjøre middagen hakket sunnere valgte jeg å lage noe jeg kaller brokkoli-blomkål-potetstappe. Bare for å gjøre det enkelt, ikke sant. haha. 

    Så tenkte jeg å dele oppskriften med dere. Gjerne dere får bruk for den. 

    En litt sunnere pølsegrateng: 

    - Kjøttpølser u/ skinn
    - Halv Brokkoli
    - Halv Blomkål
    - 6-8 Poteter 
    - Margarin
    - Melk
    - Revet Ost

    Fremgangsmåte:

    Skrell opp 6-8 poteter. Del dem i to for så å dele hver halvdel i ca 3-4 deler (avhenger av hvor store potetene er) for å minske koketiden. Legg all poteten i en kasserolle. Tilsett en halv brokkoli og en halv blomkål i like store deler som potetene. Fyll med vann slik at det dekker alle grønnsakene/potetene. Jeg legger også i en liten klatt med margarin for å få en litt rundere smak, men dette trenger dere ikke å gjør om dere ikke vil. Mens den gryten koker skjærer du 4-5 kjøttpølser i skiver, og rapser opp litt ost om du ikke har raspet ost liggende. 
    Slapp av noen minutter
    Når du kjenner at grønnsakene og potetene er ferdig kokt (Kok dem mye/nesten overkokt for rett konsistens på mosen) renner du vannet av.
    La alt ligge igjen i gryten, tillsett ca. 100gr margarin og begynn å mos alt sammen. Tilsett etterhvert melk. Her tilsetter du til du får en mos du er fornøyd med. Selv syntes vi det er godt med litt tekstur i mosen, og bruker dermed ikke så mye melk. Etter at du har most det godt sammen, bruk gjerne en sleiv for å røre alle ingrediensene godt sammen. 

    Ta så frem en ildfast form, legg så i lag. Først et lag med mos, bruk halvparten av mosen. Dekk så over med skiver av oppskåret kjøttpølse, dekk hele formen slik at dere "skjuler" mosen. Ta så å dryss et tynt lag med revet ost (kan sløyfes i mellomlaget om dere vil gjøre pølsegratengen hakket sunnere). Gjenta så en gang til. Topp med et dekkende lag med ost.





    Hiv så i ovnen på ca. 225 garder i 15-20 min. Se etter på osten hvor lenge du vil ha den i ovnen. Vi liker når osten blir gyllen. 

    SPIS! Nyt en god middag for både store og små. Guttene spiste godt, og det gjorde også vi voksne. 

    Har dere spist dette, eller noe lignende? 

    Skal jeg fortsette med middagstips? 

     

  • Publisert: 04.10.2012, 18:00
  • Kategori: Middagstips
  • 8 kommentarer
  • hits