Ann Helen Moen

Denne ukas middagsmeny

  • Publisert: 13.11.2012, 21:34
  • Kategori: Middagstips
  • Hva skal dere ha for noe spennende til middag denne uken?

  • Publisert: 13.11.2012, 21:34
  • Kategori: Middagstips
  • 3 kommentarer
  • Ukens middagsmeny #44

  • Publisert: 30.10.2012, 22:42
  • Kategori: Middagstips
  • Denne ukens middagsmeny! Onsdag blir det lett middag, da jeg skal ha kundekveld p utstyrsbutikken jeg jobber p. S da blir det Per som skal mekke mat til guttaboys. Siden jeg er den som pleier lage middag, s gjr jeg det enkelt for sambo ;)

    Spennende middagsmeny?
    Ftt noen middagstips?

  • Publisert: 30.10.2012, 22:42
  • Kategori: Middagstips
  • 8 kommentarer
  • Plsegrateng

  • Publisert: 26.10.2012, 17:00
  • Kategori: Middagstips
  • Tenkte legge ut en mer detaljert oppskrift av plsegratengen som vi spiser her i hus.

    Ingredienser:

    - 3 store poteter
    - 3 gulrtter
    - 4-5 sm buketter med brokkoli
    - 4-5 sm buketter med blomkl
    - Margarin
    - Melk
    - 5 Kjttplser uten skinn
    - Hvitost

    Begynn med skrelle og kutte opp de forskjellige grnnsakene. Vi velger bruke likt fordelt av alle typer, men om du er veldig glad i den ene i stedet for den andre, eller det er noen av grnnsakene du ikke liker, s styrer du mengden selv. Legg alt samlet i en stor gryte. Fyll opp med vann ca 5cm over grnnsakene. Tillsett s en liten "klatt" med margarin (kan slyfes). Jeg bruker margaring for f en litt rikere smak p grnnsakene. Sett til kok.

    I mellomtiden dette fr et oppkok kan du kutte opp kjttplsene og raspe litt ost (kan ogs bruker skiver. Jeg har brukt litt av begge). Her kan du enten kutte plsene i skiver, eller som jeg har gjort her, terninger. Vent s til grnnsakene er kokt mre. Det gjr ikke noe som du koker dem "ihjel", jo mykere, jo bedre er det mose dem etterp.

    Nr grnnsakene er ferdig kokte siler du av vannet. Tilsett s en "klatt" margarin, la den gjerne smelte litt, begynn mos grnnsakene. Vi bruker en vanlig potetmoser til dette, da blir det en fin tekstur p mosen. Nr du holder p mose, tilsett noen "skvetter" melk. Se dette etter behov, hvor fast dere vil ha mosen. Liker du nr mosen er "silkemyk", bruk gjerne en stavmikser etter du er ferdig mose for jevne ut klumpene. Nr mosen er ferdig tar du halvparten av mosen og legger den u bunnen av en ildfast form. Ta s bruk halvparten av plsene til dekke over mosen. Str et tynt lag med ost over plsene (kan selvflgelig slyfes om du ikke er serlig glad i ost, eller vil g for en sunnere versjon). Gjenta prosessen med de resteren delene av de forskjellige toppingene. Legg s et godt "lokk" med ost p toppen. Her brukte jeg skivet ost istedet for revet ost. Egentlig av den lette grunn at jeg ikke hadde mer revet ost igjen.


    Sett den s i ovnen p midterste rille p ca. 200 grader. Helt forvarmet ovn. La den st til osten blir gyllen, mellom 15-20 min. Alt etter behov.

    NYT en god middag :D

    Hva syntes du?
    Ville du laget det selv?
    Skal jeg fortsette lage middagstips?

  • Publisert: 26.10.2012, 17:00
  • Kategori: Middagstips
  • 10 kommentarer
  • Middag for store og sm

  • Publisert: 04.10.2012, 18:00
  • Kategori: Middagstips
  • Her i huset er guttene blitt 20 mnd og har siden de smakte fast flde for frste gang slukt det meste av det vi har gitt dem. S nr vi lager middag her hjemme spise de som regel det vi spiser. S for spare tid og penger, prver vi alltid ha en barnevenlig med god middag som vi kan spise sammen. Det er enkelte ting som guttene uheldigvis elsker, Ketchup, og noe de synets er skremmende, brokkoli i fast form. Prver la vre gi dem for mye ketchup, og f i dem viktige grnnsaker som brokkoli men i mos. S her en dag kom jeg p en ganske smart rett for oss alle. Jeg skal p ingen mte si at det er min oppskrift, men jeg har ikke lest om den noen plass, og liker improvisere p kjkkenet. S vi forrandre litt p standar plsegrateng.

    Jeg bruker sjeldent pose-stappe lenger ettersom at det er s raskt og mye bedre. S for dra inn flere grnnsaker, og dermed gjre middagen hakket sunnere valgte jeg lage noe jeg kaller brokkoli-blomkl-potetstappe. Bare for gjre det enkelt, ikke sant. haha.

    S tenkte jeg dele oppskriften med dere. Gjerne dere fr bruk for den.

    En litt sunnere plsegrateng:

    - Kjttplser u/ skinn
    - Halv Brokkoli
    - Halv Blomkl
    - 6-8 Poteter
    - Margarin
    - Melk
    - Revet Ost

    Fremgangsmte:

    Skrell opp 6-8 poteter. Del dem i to for s dele hver halvdel i ca 3-4 deler (avhenger av hvor store potetene er) for minske koketiden. Legg all poteten i en kasserolle. Tilsett en halv brokkoli og en halv blomkl i like store deler som potetene. Fyll med vann slik at det dekker alle grnnsakene/potetene. Jeg legger ogs i en liten klatt med margarin for f en litt rundere smak, men dette trenger dere ikke gjr om dere ikke vil. Mens den gryten koker skjrer du 4-5 kjttplser i skiver, og rapser opp litt ost om du ikke har raspet ost liggende.
    Slapp av noen minutter
    Nr du kjenner at grnnsakene og potetene er ferdig kokt (Kok dem mye/nesten overkokt for rett konsistens p mosen) renner du vannet av.
    La alt ligge igjen i gryten, tillsett ca. 100gr margarin og begynn mos alt sammen. Tilsett etterhvert melk. Her tilsetter du til du fr en mos du er fornyd med. Selv syntes vi det er godt med litt tekstur i mosen, og bruker dermed ikke s mye melk. Etter at du har most det godt sammen, bruk gjerne en sleiv for rre alle ingrediensene godt sammen.

    Ta s frem en ildfast form, legg s i lag. Frst et lag med mos, bruk halvparten av mosen. Dekk s over med skiver av oppskret kjttplse, dekk hele formen slik at dere "skjuler" mosen. Ta s dryss et tynt lag med revet ost (kan slyfes i mellomlaget om dere vil gjre plsegratengen hakket sunnere). Gjenta s en gang til. Topp med et dekkende lag med ost.





    Hiv s i ovnen p ca. 225 garder i 15-20 min. Se etter p osten hvor lenge du vil ha den i ovnen. Vi liker nr osten blir gyllen.

    SPIS! Nyt en god middag for bde store og sm. Guttene spiste godt, og det gjorde ogs vi voksne.

    Har dere spist dette, eller noe lignende?

    Skal jeg fortsette med middagstips?

  • Publisert: 04.10.2012, 18:00
  • Kategori: Middagstips
  • 8 kommentarer
  • hits