Ann Helen Moen

DU TROR DU SLIPPER Å SPRINGE ETTER TO, MEN DU SITTER EGENTLIG KUN IGJEN MED EN HALV!

 • Publisert: 12.01.2017, 23:00
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • Du tror du tar bort en av to, men det du virkelig gjør er å dele en i to!
  Du tror du slipper å springe etter to, men du sitter egentlig kun igjen med en halv!

  Foreldre får abortere bort frisk tvilling - For en flott overskrift å våkne til i dag. 

  Jeg har aldri vært i mot abort når grunnlaget er godt nok. Det kan så klart være mange grunner, men at det blir brukt som et prevensjonsmiddel ser ikke jeg på som en god nok grunn. Å ikke være økonomisk eller mentalt sterk nok, eller barnet har så store avvik at det ikke er levedyktig utenfor livmoren, det er sterke nok grunner. Du har blitt voldtatt eller seksuelt mishandlet - DET er en grunn.
  Du orker ikke gå på prevensjon fordi det er dyrt, du gidde ikke stresse med kondom fordi det er bedre uten - DET er ingen god grunn. 

  Å få barn er ingen dans på roser. Men det viste du vell? Du som har planlagt å få barn i lang tid. Du og din kjære har gledet dere lenge til dere skal sitte der med en liten i armene. Dere vet at det medfølger våkenetter, utallige bleieskift, melkespreng og for mannen, mindre sex. Men alt det gode veier opp, gleden, smilene, første skrittene, babylukten og den store stoltheten som oser av deg hver gang du ser på den lille bylten som dere har klart å lage sammen. Å for en kjærlighet! 

  Så får dere på første ultralyd, eller kanskje tredje, vite at det gjemmer seg en liten til der bak. Kanskje gjemmer det seg faktisk to til bak der. Du føler verden raser sammen, fordi det var ikke det du så for deg. Plutselig virker våkenettene, bleieskiftene, melkesprengen og mangel på sex, dobbelt så mye tyngre. Hodet går i surr, og du ser for deg livets slutt. Nesten. 

  For du har valget. Du kan faktisk velge. Elle, melle, deg fortelle - tvilling 1. Det var jo lett. 

  Vi har alle hørt skrekkhistoriene. Kvinner som dør under fødsel. Kvinner som må for resten av livet gjøre fra seg på pose som henger på magen. Neon revner fra ene enden til den andre. Kvinner som tisser på seg selv, og aldri kommer til å få kontroll igjen. De veldig uheldige som dessverre mister sine små enten under fødsel, eller rett etterpå. Kvinner som må ta haste-keisersnitt hvor bedøvelsen ikke rekker å virke før de MÅ gå inn å hente babyen. Men vi velger allikevel å få barn. Vi velger å trosse skrekkhistoriene for sjansen er liten for at det skjer deg. For det vi får igjen ved enden er verdt det, UANSETT!

  Det samme har vi med hvordan det er å få tvillinger. De historiene om hvor slitsomt det er, hvor lite søvn du får og ikke minst når de begynner å springe og det er hver deres vei og du står i midten å har mistet mot og mæle. Er du stor med enling flyr kommentarene om du er sikker på at det ikke er to. Stakkar deg. Det er vanskelig å ikke høre etter, Å få tvillinger så kan du også drite i å få kroppen tilbake igjen etter svangerskapet. Du kommer jo til å bli så stor at du ikke en gang klarer å se føttene om du sitter med bena strekt ut. Å du som hadde tenkt å yte etter samfunnets regler og amme ihvertfall til barnet er 6-12 måneder. Det er jo umulig med to.


  Alle vil jo forstå hvor redd du er. Hvor slitsomt det vil bli. Å de få du forteller at det er to slenger en halv ekkel kommentar før du nærmest har fått sagt hele setningen. Eller det er kanskje det du tenker at de tenker mens du prøver å forklare hvorfor du har tatt det valget du har. Muligens sier du ikke at det er to en gang, fordi du ikke ønsker å høre hva de har å si. Kanskje du faktisk ikke bryr deg!

  Men jeg skal si deg noe som kanskje kan virke litt hardt. For hva vet vell jeg om hva dine grunner er, eller kanskje jeg har nevnt de, men det ikke virker som om jeg forstår deg. 

  Du har vell gjerne forstått det på bildene, men jeg har vært der. Jeg har vært på det undersøkelsesbordet med tårer i øynene. Jeg har hatt tusen tanker kjørende hardt gjennom hodet, og alt bare virker som om det går i slow-motion. Allikevel slo ALDRI tanken meg at jeg skulle kvitte meg med hverken den ene eller den andre. Hvordan skulle jeg kunne valgt? Hvem hadde jeg endt opp med? Mathias? Oliver? Jeg kan med sikkerhet si at jeg hadde nok ikke hatt noen av de her. Ihvertfall ikke den Mathias eller Oliver som jeg kjenner den dag i dag. Jeg hadde ikke hatt to blide gutter som både er hverandres bestevenn og største fiende. Jeg hadde hatt en halv gutt her hjemme. DET er jeg sikker på. 

  Jeg har aldri møtt ett tvillingpar som ikke har hatt et spesielt bånd seg i mellom. Historier om tvillinger som mister noe av seg selv om den ene dør, enten som ung eller gammel. Tvillinger som er blitt skilt ved fødsel og hele livet frem til de blir gjenforent, følt at de har manglet noe. 

  Jeg kan fortelle deg at myten om å få tvillinger er usann. Jeg har fire små, hvor Mathias og Oliver som er tvillinger, er mine første barn. Jeg har aldri vært borti mer rolige, bedagelige og enkle barn å ha med å gjøre. Jeg var alene med dem, bare jeg og guttaboys for oss selv. Jeg var nesten 21 år, og hadde flyttet hjemmefra 3 uker før de ble født. De ble født før termin, og vi tilbragte noen dager på nyfødtintensiven. Vi fikk støtte og hjelp. Jeg fikk svar på ALT jeg lurte på, og jeg følte meg trygg! 

  De spiste godt, de sov godt. Det var alltid rutine, og det var veldig lett å vedlikeholde den rutinen når vi kom hjem. De var matglade og de var lykkelige! De hadde hverandre. Fra dag en sov de i samme seng, og de fant en trygghet i hverandre. De kjente hverandre sine lukter og lyder. De har fra dag en vært hverandre sin støtte. 

  De heiet på hverandre når de lærte seg nye ting. De hadde hverandre for oppmerksomhet, og de lo av hverandre. De var og er hverandres støtte i barnehagen. Innkjøring i barnehagen med tvillingene var en lek. Å vet du hva? Ammingen gikk SUPERT! 

  Jeg har så lyst å vise deg en film. Filmen av hverdagen vår de siste fem årene. Vise deg hva du går glipp av, og hva du aldri måtte bekymre deg for igjen. Vise deg at gleden med tvillinger aldri kan beskrives med ord, og at du ikke har noe å bekymre deg for. Vise deg hvilket bånd de to har mellom seg, både på godt og vondt. For du kommer aldri til å forstå når jeg prøver å beskrive. Du kommer aldri til å forstå hverken enling, tvilling eller trilling før du sitter der. Du kan se for deg, og du kan prøve å forestille deg, men du har ingen anelse før du er der. 

  Jeg har lyst å gi deg alle mine betryggende ord, og jeg har lyst å ta fra deg bekymringene dine. De bekymringene som driver deg til tanken om å velge bort den ene. Jeg vil gjøre deg så trygg som Mathias gjør Oliver (og omvendt). For jeg kan ikke gi deg følelsen som jeg satt med da jeg la en nyfødt, gråtkvalt Oliver vedsiden av tvillingbroren sin igjen etter en time i solen (gulsot), og så hvor fort han roet seg. Hvordan Oliver holdt hånden til Mathias mens jeg ammet dem begge, eller hvor fort de fant roen når de lå helt tett oppi hverandre når de skulle sove.

  Kjære kommende/tvilende tvillingmamma! Det kommer til å gå fint!
  For de har hverandre. Vær så snill, ikke del en hel i to fordi du er redd.
  ​Ja, jeg har nok blitt revet med, og tatt denne debatten veldig personlig. Men hvordan skal jeg la være!? Noen kan kanskje til og med si at jeg har vært svært hard, men jeg tror ikke jeg kan få poengtert nok hva du velger bort!

  (Skrevet torsdag 18.02.16 på min daværende blogg: WildLittleCubs, men anser det så viktig tema at det må UT.)

 • Publisert: 12.01.2017, 23:00
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 1 kommentarer
 • Verdens prematurdag

 • Publisert: 17.11.2013, 21:17
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • I dag 17. november er det verdens prematurdag. En dag hvor vi hyller de prematurfødte.
  Tenk at for nesten 2 år og 10 måneder siden ble Mathias og Oliver tatt med keisersnitt i uke 34+4. Jeg ble akkuratt høygravid.
  To flotte keisere kom ut helt perfekte og så små. Det er rart hvordan det virker som et helt liv siden, men alikevell var det som om det var i går dere lå knøttsmå i hver deres armkrok for aller første gang!
  Får tårer i øynene over å tenke på det.     KJÆRLIGHET <3

 • Publisert: 17.11.2013, 21:17
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 8 kommentarer
 • Hjemme med Mathias

 • Publisert: 16.04.2013, 13:26
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • I dag fikk jeg en urovekkende telefon i fra barnehagen. 
  Mathias hadde klart å slått seg ganske kraftig i hodet, stakkars. Jeg har blitt velsignet med to "daredevils", så at Mathias hadde tatt sats i puterommet, for så å lande med hodet først i mellom to puter, og dermed deiset hodet i gulvet. Kom aldeles ikke som ett sjokk. Alikevel rev det enormt i mammahjertet, og jeg kjente jeg ble helt "groggy" i stemmen av klumpen som samlet seg i halsen. 

  Jeg hadde egen legetime og barseltreff i tankene, ikke en stakkars mammagutt med Donald-kul. Så etter litt omrokkeringer og ørten telefoner kom jeg meg ned til barenhagen for å hente en litt fortumlet stakkar med megakul over øyenbrynet. 
   Heldigvis hadde han ikke svimt av eller noe slik, men de mente i barnehagen at han virket fortumlet, og ikke helt som han vanligvis pleier å være. Dermed bestemte jeg meg for å bare ta han til legen. Fikk egentlig time til kvart over ett, men fikk beskjed at om jeg følte for det så skulle jeg bare ta han med opp på legekontoret asap.
  Siden jeg hadde time kl. 10.00 selv, bestemte jeg meg for å bruke den på ham, og heller få ny time selv.

  Inne hos legen fikk vi beskjed om at alt så bra ut. Han kikket ham i øyrene og øynene, og konstanterte at alt så helt fint ut, ingen blødninger eller noe slik alvorlig. HELDIGVIS! 
  Vi fikk beskjed om at han ikke skulle se for mye på tv, spise lett og se etter ham når han sov/kvilte på dagtid. De 6 første timene etter fallet er "farligst" , og dermed litt viktig å se etter signaler på diverse utfall av fallet. Heldigvis virker Mathias mer en tapper, og virker ikke spesielt slapp eller slik, bare litt ekstra kosen.

  Godt at alt gikk bra!

  Tapre gutten til mamma <3

  Så i dag måtte vi bare droppe barseltreffet. Jeg som hadde laget snickerdoodles og hele pakken. 
  Jaja, mer på oss som koser oss hjemme! Mathias syntes ihvertfall at det var helt greit ;) 

 • Publisert: 16.04.2013, 13:26
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 6 kommentarer
 • Mathias & Oliver's første møte med lillebror

 • Publisert: 02.03.2013, 21:57
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • Det er mange som igjennom svangerskapet har spurt meg om hvordan Mathias og Oliver har tatt nyheten om at det snart kommer en lillebror. 
  Det har vært vanskelig for oss å svare på nettopp dette da det er vanskelig å få et realt svar fra guttene. Vi har pratet masse om lillebror i magen, og prøvde å forberede dem så mye som mulig på at det skulle komme et lite tilskudd til familien. Verken Mathias eller Oliver så ut som om de helt forstod hva vi snakket om. Prøvde å si at baby Felix var i magen, mens vi pekte, men reaksjonen var ofte blank. Vi var også veldig tidlige med å slå opp sengen, og nysjerrige som guttene er, var denne super spennende. Dermed ble det en del tårer da de ikke forstod helt hvorfor de ikke fikk ligge oppi.
  Mathias og Oliver er en smule sent ute språklig, og en stor grunn til det er fordi de er tvillinger. Tvillinger har en tendens til å skape seg språk seg i mellom som de kun forstår. Dermed for deres del er det ikke særlig hastverk med å gjøre seg forstått på andre. Så for oss voksne har det vært en smule vanskelig å vite om de forstår hva vi sier når det kom til dette ukjente, babyen.

  Jeg er helt 100% sikker på at de viste noe var i gjerde. Mathias begynte i slutten av svangerskapet å skape seg veldig om natten. Noe som resulterte i at vi hver natt hadde en Mathias liggende i mellom oss. Han kunne legge seg fint, men etter noen timer var det full krig, og han ga seg ikke før han fikk komme inn til oss. Vi tolket det som om Mathias var klar over at noe nå var i forandring. Om han viste at han måtte utnytte sjansen nå før lillebror kom, eller om det var uvisst for ham vet vi ikke, men vi var sikker på at det var dette som utløste en veldig mammakjær liten Mathias. 

  De siste par ukene var jeg som de fleste av dere fikk med dere, ganske sliten og trøtt av å være gravid. Så vi har flerne dager sittet i sofaen og mast om at nå må babyen komme. Guttene klappet godt på magen min mens de sa "Kom, kom baby". Alikevel klarte vi ikke helt å se på dem om de forstod at det faktisk var en baby inni der. Så vi var dermed veeldig spent på hvordan de kom til å reagere når lillebror skulle mele sin ankomst. Ville de være som de er med alle andre babyer; kontaktsøkende. Eller ville de bli sjalu, og dermed ikke ville ha noe med ham å gjøre? 

  VI hadde ihvertfall ingenting å frykte!

  Dagen etter fødselen, søndag, fikk vi besøk av mammas gullklumper. Det var helt merkelig å se dem komme inn døra på barselhotellet. Plutselig var dem blitt tenåringer nesten. 
  Det var nesten skremmende hvor store de var blitt over dagen. Her reiste jeg på sykehuset fra to små, nusselige smågutter. Mamma's babyer. Til å få besøk av noe som føltes som komfirmanter.
  Tenk at de som har vært så små plutselig var blitt så store. De vokste virkelig inn i rollen som storebrødre, for små var de virkelig ikke lenger.  

  Da guttene kom inn var de mer opptatt av å undersøke hotellrommet. Var så mye spennende å se og ta på. Så det tok noen minutter før de i det hele tatt la merke til at det var en baby i rommet. 
  Da de endelig la merke til lille Felix var de begge slukt. Det var plutselig krig om hvem som skulle få ta på ham, og ikke minst hvem som skulle få holde ham først.
  Mathias var førstemann ut, og han ville virkelig ikke gi slipp på ham da det var Oliver's tur. De fikk holde ham en liten stund hver, men da morfar kom inn dørene var plutselig han og Amalie (min lillesøster) mye mer spennende.
   


  Er det rart jeg er stolt? Se på de flotte guttene mine <3 Aldri har jeg vært stoltere! 

  Vi opplevde en smule sjalusi allerede på sykehuset. Oliver ble en smule fornærma da han ble fratatt smokken, og da er det ingen andre enn mamma som kan trøste. Akkurat på det tidspunktet satt jeg å ammet, så jeg hadde ikke muligheten til å trøste ham. Da ble han en smule sur, og tok tak rundt lillebroren for å slytte han vekk fra mamman. Hen kom ikke så langt da jeg hadde godt tak rundt ham, men det stakk litt ekstra i mammahjertet. Jeg var nå litt opptatt med lillebror, og jeg kunne dermed ikke trøste min kjære, søte Oliver. Heldigvis trødde både Per, morfaren og mormoren inn for å trøste. Ikke helt det han hadde sett for seg, men det gikk seg til. Heldigvis for et mykt mammahjerte i barsel. hehe. 

  Nå når vi har komt oss hjem, og lillebror er blitt hele 2 uker (!!!!) har vi ikke opplevd særlig med sjalusi. Her hjemme er det full krig om hvem som skal få holde ham først, og hvor lenge. De er begge kjempe intressert i Felix, og er bare gode med ham. De klapper han forsiktig på hodet eller magen. De har begge fått matet han med flaske, og de er så stolte. Det første de roper når jeg kommer å henter dem i barnehagen er enten "Per" eller "Baby". Er så utrolig kjekt å se at de er så fascinert av lillebroren sin.
  Vi har enda små tilfeller hvor jeg holder på med Felix, mating, skifting, vugging og byssing, hvor de vil ha min oppmerksomhet. Da kan de fort bli litt sjalu, og helst bare vil rive han bort for å få den etterlengtet kosen de trenger av mamma. Heldigvis går det seg til, og jeg prøver å kose med dem så fort jeg er ferdig. Viktig at jeg ikke glemmer bort at de også trenger meg. 

  Så om Per har muligheten til å ta over for meg når de trenger meg mest, ja da bytter vi. Alt for guttene mine <3 Alle sammen!

  Har du flerne barn?
  Har det oppstått sjalusi hos dere? 

 • Publisert: 02.03.2013, 21:57
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 3 kommentarer
 • Verdens kjekkeste tvillinggutter

 • Publisert: 11.02.2013, 14:48
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • I går var det morsdag, fastelavenssøndag og bursdagsfeiring i ett. I og med at vi skulle i bursdag valgte jeg å ikke bake fastelavensboller, noe som utbetalte seg da pappa hadde slått til med noen "steingode" selv! Den 14. februar, på selveste Valentine's Day, har min kjære lillesøster 2-årsdag. Så i går ble dagen feiret sammen med familie. Vi hentet guttene hos pappan sin rundt halv 12. Så når vi kom hjem var det kviletid for guttaboys, så Per gikk en tur med dem i vognen for at de skulle sovne. 
  Da guttene våknet var det rett i finstasen.

  Verdens kjekkeste tvillinggutter <3 

  Så i går var en vellykket dag, men vi var alle en smule slitne og trøtte da vi kom hjem. Guttene var i seng rundt halv 7, og til og med Per måtte ha seg en liten time på øyet. Ellers la vi oss allerede i halv 11 tiden. Det å være i bursdag med mange barn i 2 timer gjør noe med hodet. Helt skutt var vi. Tok ikke lange tiden før det var rolig på soverommet til guttene heller, så de har fått brent av en del kalorier hos pappa! 
  For de av dere som stusser litt nå; Ja, jeg har en lillesøster som er 4 uker mindre enn mine egne gutter. De kommer så godt overens, og guttene elsker å være hos morfaren sin <3 


   
  FINE MATHIAS MIN <3

 • Publisert: 11.02.2013, 14:48
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 9 kommentarer
 • Ikke hver dag er like fantastisk..

 • Publisert: 14.11.2012, 14:47
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • I dag er ingen god dag. Jeg er så utrolig sliten og utkjørt. Det føles som om alle nerver i hele kroppen verker, og jeg har lyst å grine av utmattelse. Jeg kjenner jeg orker så utrolig lite, og øynene mine skriker etter søvn!

  I natt var det totalt opp ned på alt. Det begynte i går kveld da Mathias våknet forskrekket akkuratt da vi skulle legge oss. Prøvde iherdig å få han til å sovne igjen i egen seng, men da han ikke ga seg ga mammahjertet mitt etter og vi tok han inn i vår seng.
  Det tok ikke mange timene før Oliver bræler og flipper totalt ut når Per henter ham. Eneste som hjelper da er å ligge godt inntil mamma mens han holder rundt meg. Det er deilig å sove slik, men med 1 mann, 2 gutter og en gravid mamma i en 1.80 seng, blir det fort ubehagelig og trangt.

  Ikke stopper det der heller. Klokken var nærmere 5 i natt/dag tidlig, da Oliver rett å slett slo seg totalt vrang. Han lå å vrei seg i alle slags rettninger og slo til med et øreskjærende skrik. Gråt og gråt. Ingentig hjalp. Prøvde å trøste han, men det var absolutt ikke det han ville. Prøvde å kose han på ryggen, heller ikke det fungerte.
  Jeg tok han da med meg for å skifte bleie på han, se om han var sår eller noe, men det var heller ikke det. Heldigvis roet han seg litt. Satte oss i sofaen, ga han en yoghurt for å se om det gjerne var fordi han var sulten. Han gapte å spiste, så en sliten mamma håpte at vi kunne gå å legge oss igjen etterpå.

  Der tok jeg jammen feil. For Oliver hadde ingen planer om å legge seg igjen. Tok han inn på rommet, og der var det like mye leven som sist. Heldigvis var Mathias trøtt og sov seg igjennom raserianfallet til broremann. Per derimot syntes ikke det var særlig stas da han skulle opp om en liten time for å gå på jobb.

  Hele kroppen min kortslutta, og jeg orket ingenting. Jeg lot han få skrike litt fra seg før jeg med seier klarte å gi han smokken. Heller varte ikke det lenge, og Per prøvde å få ham til å roe seg. Tilslutt tok Per å hentet dyna hans, la han i enden av senga vår, og pakket han inn. Da tror jeg den lille kroppen hans sovnet av utmattelse.

  Slik sov han frem til rundt kvart på 8. Da var det bare å vekke broremann på en brutal måte med å sparke han i ansiktet! Snille unger. Heldigvis var det ikke særlig hardt og Mathias våkna bli som en sol!
  Mamma derimot ville ikke stå opp. Kroppen var ikke helt klar for en travel morgen. Så opp i tripp trapp stolen med hver deres liten ekse med rosiner.
  Så fikk mamma 20 min ekstra for å innhente seg til en hektisk morgen.

  Når jeg står opp går alt på rutine. Enn har ikke tid til å tenke over hvor sliten man egentlig er, fordi jeg ikke får tid til å sette meg ned å kjenne på følelsen. Det er når jeg først kommer på jobb, spiser frokost og får slappet litt av at jeg kjenner hvor tibg kroppen er. Hvordan vær en nerve skriker etter oppmerksomhet!

  Jeg klistrer på et smil og møter kundene tappert. Det går fint da, for da er jeg opptatt med noe. Noen som trenger meg, og jeg glemmer hvordan alt bare skriker etter mer søvn. Når det blir rolig derimot, og jeg har mulighet til å sette meg ned i noen minutter, da kjenner jeg tårene presser på og jeg vil bare gi opp!

  3 timer igjen, 2 timer igjen, og nå halvannen time igjen. Jeg skal klare å holde ut. Skal komme meg til bhg og hente guttene, lage middag, bade guttene og ikke minst leke med dem før det er en ny kveld, og guttene skal legges. Det er da, da har jeg tid til å bryte sammen i sofaen. Tid til å høre på kroppen min hva den har bruk for. Da har jeg endelig tid til å slappe av.

  Ikke at jeg gjør det. Jeg har ikke tid. Ikke tid fordi da skal bloggen, facebook, mailen og avisene sjekkes. Da får jeg plutselig et stort behov for å sette meg i dyp konsentrasjon over photoshop. Jeg tar meg ikke tid til å slappe av. Jeg sier til meg selv gang på gang at jeg må legge meg tidlig. Likevel drar jeg den til 11.00-12.00 før jeg drar den utslitte kroppen min til sengs.

  Jeg angrer like mye hver gang guttene våkner og vi er på den igjen. Liten plass, lite søvn.

  Det har skjedd flerne ganger. I dag derimot tar det kaka. Jeg kjenner det brenner i hele kroppen, og jeg er helt ærlig når jeg sier jeg har lyst å gråte.
  Noen dager er det tungt å være mamma. Tungt å være gravid. Å ikke minst være begge deler.

  I dag er det ekstra tungt. I dag vil jeg lytte til kroppen min. Må bare bli ferdig med å være mamma først. Eller ihvertfall mamma til våkne unger!

  Hva skjedde?

 • Publisert: 14.11.2012, 14:47
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 5 kommentarer
 • Verdens søteste

 • Publisert: 05.11.2012, 20:28
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • Har ikke jeg bare verdens søteste gutter?! :D 
  Åh, som jeg elsker og forguder puddingene mine <3
  Ingen annen kjærlighet kan måle seg med kjærligheten jeg har for dem. Den er enorm!
  Oliver som ligger å kikker på broremann <3

  Oliver sniker seg med på bildet med Mathias og mamma <3   Fine guttene <3 Åh, jeg kan ikke få sagt nok hvor mye jeg elsker dem, hvor mye de betyr for meg, og hvor utrolig glad jeg er for at jeg har dem i livet mitt <3 

  Trekker forresten vinneren av farsdagsgaven i morgen!!! 

   

 • Publisert: 05.11.2012, 20:28
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 3 kommentarer
 • Mathias og Olivers Jule-ønskeliste

 • Publisert: 30.10.2012, 21:17
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • Det er ikke så aalt for lenge til jul. Folk, deriblandt meg selv, har allerede smålig begynt på julehandelen. Så hva passer ikke bedre enn å skrive en liten ønskeliste til guttene. 
  Har nå satt meg skikkelig ned for å se om jeg kan komme på noe som guttene vil ha nytte av, eller som de hadde kos seg med.  Det er noe de trenger, og noe som de vil ha utrolig nytte av. Her er ihvertfall det mamma kommer på at gullgutta trenger/vil like! :D 

  1. DBS Trehjulssykkel 2. Duplo 3. Silly U Forest Boy Junior sengesett (100x140) 4. WoolLand Ull, Hamar-gutt
  5. Silly U Forest Boy høydemåler 6. Hoppekids barnebord m/ 2 stoler 7. Brio klassik togbane
  8. Cocoon sekkestol med mønster 9. Oppbevaringskasse "Stjerne" i hvit

   

  Har dere laget ønskeliste til de små?
  Noe på denne listen som dere også ønsker?  

 • Publisert: 30.10.2012, 21:17
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 4 kommentarer
 • Mathias og Oliver maler

 • Publisert: 25.10.2012, 20:17
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • Ettersom at jeg skal jobbe på lørdag fikk jeg gå tidligere i dag, noe som resulterte i at jeg planla en kjekk dag sammen med guttene. 
  Jeg gikk til innkjøp av voksduk, malerkoster, baby bjørn play&eat-smekker og fingermaling. Her skal det males.
  Da vi kom hjem gjorde jeg alt klart mens Mathias og Oliver så på meg med store øyne å lurte på hva i all verden jeg holdt på med. De ble helt ivrige da jeg satte frem malingen. Her var det nesten konkurranse om hvem som kom fortest opp i tripp trapp stolen.
  Jeg teipet fast maleark fast på den nye voksduken slik at de ikke skulle skli mens de holdt på. La en klatt av hver farge på arket, kledde på dem smekkene og ga dem malerkosten.  De var litt skeptiske, selv om jeg vet at de ofte maler i barnehagen, var det nok nytt å gjøre det hjemme.
  De satte i gang, og tok ikke lange tiden før Mathias bestemte seg for å smake på det. Jeg lot dem sitte med smokken i munnen for nettopp å slippe dette, men Mathias måtte bare. Tror ikke det smakte serlig godt, for han gjorde det ikke flerne ganger, men satt med maling ned på haken. Søtingen min!

  Prøvde å få dem til å male med hendene, men det var vist mye mer intressant med den store malerkosten. Fikk den strenge tonen når jeg tok malerkosten fra dem. hehe. Så da var det bare å gi dem tilbake.
  Slik satt de å koste seg mens mamma laget O'boy cupcakes røren ;)

  Se så fine de er :D

  Stakkar Oliver som har blitt bit på kinnet i barnehagen i dag. 

  Flinke guttene til mamma :D 
   

 • Publisert: 25.10.2012, 20:17
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 10 kommentarer
 • Kuleste kidsa i barnehagen

 • Publisert: 17.10.2012, 11:59
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • I går var vi så heldige å motta en pakke fra me&i, hvor det befant seg to dritkule gensere til Mathias og Oliver. De var helt i ekstase, og skulle ha på seg genseren med en gang. Så då fikk de farte litt rundt i de før det var sengetid og lå klar i dag tidlig. Så det var opp å hopp, å på med de stilige gensrene i dag. Kan tro de var fornøyde!
  Skal skrive litt mer om dem senere, men må bare vise det tøffe bildet jeg tok på vei til barnehagen i dag!

  Tøffingene mine :D

 • Publisert: 17.10.2012, 11:59
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 8 kommentarer
 • Fødselstavle

 • Publisert: 06.10.2012, 16:30
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • Etter inspirasjon fra Ida hvor hun i dag hadde skrevet et innlegg om fødselstavle, tok jeg photoshop fatt selv. Kjempe kjekt å ha. Vurderer sterk å bestille dem på små lerret å henge opp på soverommet deres, også til lillebror Felix når han kommer. Det er kjempe koselig, og ikke minst nydelig. Syntes jeg da. 
  Her er ihvertfall de som jeg laget kjapt i dag. Vurderer å prøve meg litt frem til forskjellige "design" etterhvert! (:

   

  Syntes de ble ganske så fancy! 

  Hva syntes dere?
  Har dere dette til deres barn?

   

 • Publisert: 06.10.2012, 16:30
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 16 kommentarer
 • Utslitt og syk

 • Publisert: 03.10.2012, 22:15
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • Jeg har vært dårlig til å blogge. Jeg er inne på bloggen hver dag, men hver dag velger jeg å ikke blogge. Jeg finner ikke krefter, uansett om jeg har uendelig masse å blogge om. 
  For tiden er jeg som overskriften sier; utslitt og syk. Jeg har to gutter som ikke er serlig snille med den syke, gravide mammaen sin.

  Den siste halvannen uken har Oliver slått seg totalt vrang på å legge seg. Det er et rabalder på kveldene, og kan ta opptil flerne timer før han endelig finner roen, å da som regel i mammas seng. Mathias har vært utrolig mye flinkere, men når han har en bror som blir helt febrilsk og hylgriner, er det vanskelig å sovne selv. Så opptil 3 ganger har vi hatt begge to sovende i sengen med oss. Noen ganger er vi heldig å klarer å flytte ungen(e) over i egen seng, men som oftes våkner de når vi bærer dem, også er det på den igjen.
  Jeg må bare si at jeg kan ikke forstå hvordan to gutter drøye meter kan ta så sinnsyk med plass i en stor dobbelseng. Jeg våkner opptil flerne ganger hvor jeg enten har en hel unge trødd inntil meg, et bein/kne som knar seg godt inn i ryggen, en rumpe i ansiktet eller ligger halveis over kanten da de ligger å presse meg ut. Jeg må ærlig innrømme at jeg trenger ikke store plassen, og liker meg som regel på kanten, men dette tar kaka. Når jeg sliter mye med dårlig rygg, og i tillegg har klart å bli syk, er det utrolig frustrerende å ikke få en hel nattssøvn. 

  I helgen derimot gikk leggingen kjempefint. Sovnet på et blunk. Trodde gjerne det hadde noe med at de ikke sov på dagen, ettersom Oliver slår seg like vrang på dagtid som kveldstid. Så i dag ba vi barnehagen om å drøye i å la dem sove på dagen i håp om at kvelden skulle bli like lett som i helgen. Den gang ei. De sovnet i bilen i 20 min på vei hjem fra barnehagen. Om det har noe å si eller ikke vet jeg ikke, men i kveld også slo de seg vrange begge to.

  Noen ganger hjelper det om mammen hiver seg oppi sengen med dem, men med en mage som begynner å ta litt mer plass, blir det relativt liten plass for en liten gutt å snu seg på. Så i dag tok vi av den ene siden på sengen, av med hjulene og satte oss ned begge to, meg og sambo, ved hver vår seng.
  Halvannen time tok det før sistemann endelig var sovnet. Og det var etter et par intense kamper fra begge to. Mye kjekkere å krype ut og inn av sengen enn å ligge der. Men igjen, så var det 100 ganger lettere å kunne ligge nær guttene uten å fysisk måtte presse seg ned i en sprinkelseng. Så det blir spennende å se om de sver rundt i natt for en gangsskyld, eller om jeg vpkner av en eller to fortvilte gutter som prøver å heise seg opp i vår seng.

  Nei, for å si det rett ut. Jeg er såå utslitt, og såå glad for at det er pappens helg denne helgen. Han hadde de ikke forrige helg som var hans ettersom at han var midt i flyttingene. Så det skal bli uendelig deilig å kunne pleie sin syke kropp i stedet for å slite den eksyra mye ut med to gutter i 20 måneders trassen, om det i det hele tatt finnes noe slik ;D

  Poenget med denne lange stilen var ihvertfall at jeg kommer sterke tilbake. Jeg må rett å slett bare finne styrken til å blogge. Det kommer litt forskjellige ting som jeg har planlagt fremover (:

  Så masse tusen takk til dere søte lesere som stadig er innom, selv om jeg ikke blogger! Dere er best <3   

 • Publisert: 03.10.2012, 22:15
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 0 kommentarer
 • Breakfast for champions

 • Publisert: 10.09.2012, 09:27
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • Etter stor inspirasjon fra boken "i boks", er jeg blitt en reser på å lage matpakker til Marthias og Oliver, om jeg skal si det selv. Jeg syntes det er kjekt å lage matpakke til dem, og fyller opp med både sunt og godt! Jeg skal ærlig innrømme at det ikke ser like morsomt ut som det gjør i boka "i boks", men en stor variasjon i matpakken får de. I dag fikk de skive med kaviar, favoritt pålegget, en yoghurt, fersken i biter og kronen på verket, en fiskekake i hjerteform.

  Vi bruker kun grovbrød, helst 3/4 av "grovklokka" som ofte er avbildet på brødposen skal være farget. Ofte Istidbrødet og superbrødet. Her hjemme velger vi også Danomino yoghurten fremfor Tine's da dette egentlig er kesam, dermed sunnere for slike små kroppen som trenger alt de kan få. Frukt eller bær av et eller annet slag er alltids et "must" i matpakken, og i dag ble det fersken.

  Så hva syntes dere?
  Liker dere å lage matpakke til barna deres? (:

 • Publisert: 10.09.2012, 09:27
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 5 kommentarer
 • Guttenes første dag i barnehagen alene!

 • Publisert: 22.08.2012, 10:33
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • Da var guttene levert i barnehagen. Når vi kom kunne de ikke komme seg fortere ut av jakke og sko, og inn på avdelingen. I dag kom vi ganske tidlig, så frokosten hadde vi pakt i matboksene og ble tatt med inn slik at de kunne spise sammen med de andre barna. Da guttene var satt ved bordet og matpakken forran seg vinket mamma litt vemodig hadet. De reagerte ikke en gang, og bare så rart på meg når jeg vinket. Så etter et par forsøk på å få et vink tilbake gikk jeg. Jeg er så stolt over at guttene koser seg i barnehagen. Ingen harde og triste avskjeder, bare blide gutter som viser at de storkoser seg i barnehagen. Fikk bilde av guttene som bare koser seg av barnehagen:  De er så flinke. De skal også prøve å sove i barnehagen i dag, så det blir spennende å se. Så om resten av dagen går så bra som nå, så skal jeg ikke hente dem før klokken nærmer seg 14.00. I mellomtiden koser mamma seg hjemme med Pretty Little Liars, Brødskive med makrell i tomat og en hjemmelaget Mocha Frappe! <3 
  I morgen er det tilbake på jobb, og en ny rutine i gang. Det blir så utrolig spennende! :D
  Nei, tilbake til kosen. Skal kose meg med fridagen min, i håp om at barnehagedagen til guttene går strålende :D 

  Har deres barn begynt i barnehagen? 
   

 • Publisert: 22.08.2012, 10:33
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 8 kommentarer
 • Barnehagen

 • Publisert: 21.08.2012, 11:55
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • Da er andre innkjøringsdag i barnehagen over. I går var første dag og kunne absolutt gått litt bedre. Oliver er enda ikke helt 100% frisk. Han er enda litt slakk, og dermed skal det ikke mye til før krokkodilletårene er på plass. Så etter en liten time ble han helt forferdelig eiesyk på en myk ball han fant, og om han mistet den eller noen tok den satte han i å hylgrein. Mathias derimot var overalt og storkoste seg så det ut som. Mange nye kjekke leker som fanget oppmerksomheten. Men ettersom at Oliver var sutrette gikk vi etter halvannen-to timer. 

  I dag gikk det mye bedre. De sprang rundt begge to. Noen knall og fall, og ikke kjekt når de får beskjed om noe de ikke har lov til. Mathias har blitt en reser på å klatre opp på spisebordet, og var noen ganger så rask at vi ikke rakk å ta han før han stod oppå bordet kjempe stolt. Ettersom at det gikk bra, og ingen slitne, sure, eiesyke gutter, fikk vi foreldre trekke oss tilbake på pauserommet mens guttene fikk være alene litt. Det gikk supert. De verken sutret når vi gikk, og de kom inn å skrøytet over hvor bra det gikk med dem og hvor flinke de var. Ingenting varmer et mammahjerte mer enn skryt.
   Etter en timestid på pauserommet begynte vi smålig å bevege oss inn på avdelingen igjen, og det tok ikke lange tiden før de begynte å sutre. Er mye kjekkere å sutre når mamma og pappa er der. Så vi fant ut at vi i morgen starter første dagen hvor vi leverer og lar de være i barnehagen noen timer.
  Jeg gleder meg masse, det er så spennende å se hvordan det går. Barnehagen og de ansatte på guttenes avdeling er super, og kunne ikke vært mer fornøyd. Jeg har full tillit til dem, og det virker virkelig som at guttene kommer til å storkose seg i barnehagen.

  Tenkt at babyene min er blitt store barnehage-gutter allerede! Jeg sier det om og om igjen fordi jeg klarer ennå ikke å forstå det! <3 

   

 • Publisert: 21.08.2012, 11:55
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 5 kommentarer
 • Stakkars guttene

 • Publisert: 15.08.2012, 14:04
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • Dette skulle være første dag i barnehage, og både store og små gledet seg, men slik ble det ikke. Guttene har de to siste dagene ikke sovet spesielt godt, vært tette i nesen og nå ser det ut som øyebetennelse er på plass i tillegg. De har ikke hatt feber, men begge to virker slitne, og ikke serlig i godhumør. Så dermed ble innkjøringen i barnehagen utsatt til mandag. Så får vi stille mannsterke og friske da. Prøver å få dem til å hvile litt, men det er to stuptrøtte og sinte gutter som ligger å klager i sengen sin. Nei, får prøve en stund til, for de har virkelig godt av søvnen. 

  Ikke kjekt med to syke gutter i hus. Får helt vondt i mammahjertet <3 


 • Publisert: 15.08.2012, 14:04
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 7 kommentarer
 • Lite søvn, Sliten mamma

 • Publisert: 02.06.2012, 12:14
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 05.05.2012

  I dag er jeg en stk. sliten mamma!

  To netter denne uken har vi hatt to små rumpetroll som skal rule natten. De sovne fint som alle andre dager, men akkuratt disse nettene er annerledes. I natt våknet vi i halv to tiden av at babycall'en reagerte på en litt sinna Oliver. Per var kjappest ut av senga for å fi han smokken. Som regel er det kun det som trengs. Det viste seg fort at det ikke hjalp, så Per kom inn med en sinna Oliver. Det klarte han ikke lenge, det var jo kjempe morsomt å få være i Per og mamma's seng. Da Oliver endelig roet seg, var det en annen misfornøyd liten pudding som våknet. Etter noen turer frem og tilbake for å gi han smokken ga vi alle opp, og vi fikk besøk av en til i sengen. Kan ikke si at det hjalp særlig da de ender opp med å ha totalt latterkrampen av hverandre. Så de endte opp med å le og gråte om hverandre. Endelig rundt 04.50 sovnet en utmattet Oliver i armene til mamman. One down, one to go! Enklere sgt en gjordt. Når broremann sovnet ble det plutselig gørr kjedelig for Mathias og han endte opp med å grine konstant. Vi prøvde vugging, kosing, strykking og alt annet som kan nevnes. Når det ikke hjalp så fikk han grine det av seg. Skiftet bleie, tok av pysjamasen, så sovnet han endelig rundt 05.30!
  Da kunne endelig vi voksne få sove litt. 
  Endte opp med at jeg våknet med en ikke så ren bleie plassert oppe ved ansiktet mitt. Så da var det opp å hopp i 08.00-tiden. Jeg smatt med meg Mathias fordi en sliten stepappa og en sovende Oliver. Inn i dysjen med oss begge to!

  Så nå sitte jeg her på jobb. Kjenner jeg kun har fått sovet et par timer i natt. Tar på å være mamma, tvillingmamma!

  En morgentrøtt mamma <3

  Sliten stepappa <3 Jeg e så uendelig glad jeg har han her altså! Verdens beste samboer!

  Jeg sier bare; hvor ble det av de flinke gullguttene til mamma som sov 12-14 timer pr. natt UTEN å våkne?

 • Publisert: 02.06.2012, 12:14
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 0 kommentarer
 • Et år til neste gang

 • Publisert: 02.06.2012, 12:10
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • Da var dagen over for to små trøtte smårollinger. Dagen har vært helt fantastisk på alle måte. Fantastisk morsom, utmattende, emosjonell, slitsom og ubeskrivelig. Akkuratt nå sitter jeg her helt utmattet, men så uendelig stolt. Herrefred, så kjekt det er å ha 1-åringer i hus. Jeg kan skrive det om og om igjen, men tror neppe det faktisk kan beskrive hvor stolt jeg faktisk er. Jeg var sikker på at jeg på et tidspunkt skulle grine da guttene satt klar i bleia for kake, mens vi sang "hurra for deg". Men jeg klarte å hente meg inn. Heldigvis! haha. 

  Nei, nå står de siste bollene i ovnen, klare for å tas ut. Ble en del deig igjen etter bakingen i dag, så da får vi litt til overs. Håper dere alle der ute har hatt en like fantastisk dag som meg! :D

 • Publisert: 02.06.2012, 12:10
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 0 kommentarer
 • Mammaer så stolt

 • Publisert: 02.06.2012, 12:10
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • Sitter her med tårer i øynene. Jeg er så stolt samtidig som jeg er helt lamslått. Tenk at det er ett år siden verdens søteste keisergutter kom til verden. 1 ÅR! Det skulle ikke vært mulig. Det er 365 dager siden jeg lå på observasjon med mine to førstefødte i armene for første gang. De er blitt så uendelig flinke, og kunne ikke vært stoltere. De veier nærmere 11kg, kryper rundt i rekordfart og står oppreist i senga å smiler om morgenen klar for dagens utfordinger. 
  Tenk at de har vært små nurk på litt over 2kg, hvor dagen bestod av pupp, bæsj og soving. Hver gang jeg ser på bilder av dem fra barseltiden gjentar jeg bare meg selv om og om igjen; de har aldri vært så små. Jeg kan ikke huske at de var så stakkarslige og små. Helt merkelig. Jeg husker at på den tiden bare gledet jeg meg til at de skulle bli større og større, nå derimot håper jeg ting kan stoppe litt opp. Tiden går alt for fort for mammahjertet mitt. Vil jo at de skal være babyene mine litt lenger. Plutselig slo det meg at de ikke liker å ligge å kose på brystet mitt lenger, eller liker å sove i armen min, eller bare sitte på fanget å kose. Nå skal alt gå i 105, og de har ikke tid til kos, kun ved kveldsflasken. Ikke nok syntes denne mammaen. Jeg føler jeg skriver i gåter, ting går helt rundt for meg. 

  1 ÅR?! 

  Jeg er helt satt ut. Selv om jeg hadde baby mye lenger enn andre ettersom at de kom nesten 6 uker før tiden, er det for liten tid. De har jo så mange år å vokse opp på. Hvorfor må de vokse så masse nå?
  Nei, slutt å syt. Det er utrolig kjekt å se dem vokse, bli sterke og lære mer og mer. Jeg er utrolig stolt som har to så nydelige gutter. De er så flinke og gode. 
  Jeg er så uendelig lykkelig. To søte 1-åringer i hus som jeg elsker over alt i verden, og verdens beste samboer som er en så fantastisk stefar. 

  Her er et lite tilbakeblikk på det siste året:

  Siste magebilde - 34 uker på vei. 16.01.11  Første skikkelige møte og kos med guttene 20.01.11: 


  To små perfekte keisere 20.01.11:

  12 dager gamle <3 

  7 uker gamle

  21.April 2011 - 4 mnd <3 

  6 mnd - 30. Juli 

  Oktober 2011 - 9 mnd

  10 mnd - November 

  Desember - 11 mnd <3 

  I dag - 1 ÅR :D !!!! 


  :') 

  20.01.2012
 • Publisert: 02.06.2012, 12:10
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 0 kommentarer
 • Herregud, som de vokser

 • Publisert: 02.06.2012, 11:57
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 10.10.2011

  Hei, igjen.

  Nå er det lenge siden jeg har blogget. Er så masse så skjer her hjemme, at bloggingen faller litt vekk. Vi har kommet oss inn, men uten garderobeskap ligger alt å flyter her hjemme. Bilder av leiligheten kommer, må bare få tak i de siste tingene, så det ser bra ut her før det kommer. 

  I tillegg har vi tydeligvis skrevet oss inn i et bokollektiv. Vi har mus. En, to eller fler, det vet vi ikke, men en er det ihvertfall. Foreløbig er det bare en plass den har holdt seg på, under vasken på kjøkkenet. Har ikke sett den, bare de små svarte den legger igjen. haha. Men jeg innbiller meg at det er en bitteliten skogsmus! Ellers tror jeg jeg hadde fått totalt angst å flyttet ut på flekken. Så nå er feller satt opp, så får vi se.

  Var også på helsestasjonen i dag. Guttene vokser og vokser. Oliver har nå vokst over "storebror". Har ikke de eksakte målene akkurat her, men Mathias ligger på 9,2(etellerannet) og er 72 cm og Oliver ligger på 9,4(etellerannet) og 72 cm. De er 9 mnd om 10 dager. Nei, tiden går utrolig fort. Skremmende, men så utrolig kjekt også. 
   Skal se om jeg ikke får tatt noen bilder av dem i løpet av noen dager, vise dere sjarmtrolla mine! 

  Nei, nå må jeg vaske noen klær, og så legge meg. Ble en sen kveld i går, så skal bli godt å legge meg tidlig i dag.

  God natt godtfolk! 

 • Publisert: 02.06.2012, 11:57
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 0 kommentarer
 • Happy 6-moths

 • Publisert: 02.06.2012, 11:50
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 20.07.2011

  TENK AT DETTE ER FOR 6 MND SIDEN

  Akkuratt nå for 6 måneder siden lå jeg oppe på barsel med de to nydeligste guttene i hele verden ved siden av meg. Tenk at de nå har rukket og bli et halvt år gammel. 
   Dette halvåret er gått så utrolig fort, det er nesten litt skremmende. De kan så utrolig masse nå, og jeg kunne ikke vært stoltere av dem. Elsker dem av hele mitt hjerte!

  Mathias fødsel / 5,5 mnd : 
  Lengde - 43 cm / 63 cm
  Vekt - 2150 gr / 7385 cm 
  Hode - 31 cm / 42,2 cm

  Oliver fødsel / 5,5 mnd: 
  Lengde - 43 cm / 63,5 cm
  Vekt - 2120 gr / 7290 gr
  Hode - 32 cm / 42,2 cm   HURRA MED ET HALVT ÅR GULLKLUMPENE MINE 

 • Publisert: 02.06.2012, 11:50
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 0 kommentarer
 • Mathias og Oliver

 • Publisert: 02.06.2012, 11:41
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 20.06.2011  Oliver ♥ Alt er kjekt å putte i munnen for tiden!   Mathias ♥ Tv er kjekt. Ihvertfall Drømmehagen, Handy Mann(?) og Micke's Klubbhus! :D 

  Tenk at i dag er det 5 mnd siden de ble født! Tiden har gått så utrolig fort! :D 
  Elsker dem over alt i hele verden. Jeg er heldig!  

 • Publisert: 02.06.2012, 11:41
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 0 kommentarer
 • Tiden flyr forbi meg

 • Publisert: 02.06.2012, 11:30
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 02.06.2011

  Herregud, som tiden flyr!! Ser det er en evighet og mer siden jeg oppdaterte dere her inne. Det er konstant noe som skjer som gjør at bloggingen blir satt til side. 
  Jeg har noen krevende, men utrolig snille gutter. Alt har gått så utrolig fort. Tenk at de nå er 4 mnd og 12 dager siden verdens nydeligste gutter kom til verden. I dag er de korrigert 3 mnd. Det er merkelig! Merkelig at de egentlig bare skulle vært 3 mnd. Mens jeg er så heldig å har fått hatt noen nydelige friske gutter i nesten 4 og en halv mnd. Og enda lenger skal det bli. Jeg føler meg som verdens heldisgte. Jeg har noen utrolig gutter. Begge sover natten rundt. Legger seg samtidig, Våkner samtidig, er sulten samtidig og sover på dagen samtidig. De gjeisper samtidig noen ganger, de griner ofte samtidig, noe jeg ikke alltid syntes er så utrolig kjekt. Og de ler og smiler ganske på likt. Synkroniserte gutter dette her! Varmer mammahjertet. De er noen matvrak, og bare på den siste mnd har de lagt på seg over 1kg, begge to, hver! STOLT! :D 
  For et år siden på denne tiden, var jeg overbevist om at jeg var gravid. Alikevel hadde jeg aldri trodd jeg skulle sitte her den dag i dag, så lykkelig og fantastisk som jeg gjør nå. Aldri hadde jeg trodd kjærlighet for noen kunne være så sterk, eller at jeg skulle være så avhengig av noen. Det er helt fantastisk! 

  Da de kom til verden var de små nurk.
  Mathias: 2150gr og 43cm.
  Oliver: 2120gr og 43cm.   
  Mens nå er de mine klumper.
  Mathias: 6510gr og 62cm
  Oliver: 6200gr og 62cm

   

  Jeg ser på meg selv som verden heldigste. 

  Ellers skal jeg virkelig prøve å få i gang den videobloggen. Har rett å slett glemt det helt ut. Men den skal ut. Jeg lover!! 

 • Publisert: 02.06.2012, 11:30
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 0 kommentarer
 • Dåpen

 • Publisert: 02.06.2012, 11:25
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 28.04.2011

  Som jeg nevnte i forrige innlegg, så gikk dåpen kjempe bra. Var to andre som ble døpt samme dagen, vi var sist i rekken. Begge var kjmpe rolige. Eller Oliver ble litt sur da vi tok smokken hans, så han fikk ha den når vi var med døpefonten. Min lillebror, guttenes onkel, var heldig å fikk helle vannet i døpefonten. Gud, så stolt han var. Jeg også for den del. 

  Da det var vår tur å døpe guttene, tok vi dem opp i sammen. Sammen med alle fadrene. Ville bli litt tullete å måtte ta det i to ganger. 
   Etter kirka var det tid for smørbrød og kaker. Lokalet hadde vi pyntet dagen før, og gikk i fargene hvit og turkis. Var utrolig fornøyd med hvordan det så ut. 

  Har som sagt ikke noe bra bilde av dem i dåpskjolen enda, så her er et bilde av bare dåpskjolene. Den til venstre er jeg selv døpt i, den hadde Oliver på seg, og den andre er Julia's, og den hadde Mathias. 
  Dåpen var som sagt kjempe vellykket, og guttene fikk masse fint. 

  Som jeg nevnte tidligere også så har jeg kun litt bilder. Enda ikke fått bildene fra min mor, så det blir litt sånn halvdårlige. Men her er ihvertfall noen bilder som var brukbare som jeg hadde: 

              

  Stolt pappa med Oliver.                                   Stolt mamma med Mathias. 


  Stolt onkel heller vannet i døpefonten.


  Bodil, Sverre, Meg med Sander, Sindre med Julia, Presten, Christopher med Oliver og Mamma med Mathias. 


  Presten med Mathias


  Dåpskjolene. Den til venstre hadde jeg selv, og Oliver nå. Den til høyre er Julia's og ble båret av Mathias. 


  Bordet. 


  En stolt morfar med guttene.


  Noen trøtte gutter etter en lang dag med dåp. 
  

   <3 

 • Publisert: 02.06.2012, 11:25
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 0 kommentarer
 • NAST - Nyfødtavdelingens Ambulerende Sykepleietjeneste

 • Publisert: 02.06.2012, 11:09
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 08.02.2011 - 17:39

  Tenkte jeg skulle gi dere litt informasjon om hvordan ting fungerer her hjemme for tiden. Som dere sikkert har sett på bildene, og som jeg har nevnt tidligere, så hadde jo guttene slange, eller sonde, som de fikk mat igjennom i begynnelsen. Dette var fordi de ikke var sterke nok til å amme selv. Det var fordi de var premature, og ble utrolig fort utslitt, så hver gang de prøvde å amme, sovnet de relativt fort, nettopp fordi de ble utslitt. De klarte heller ikke å få skikkelig tak på brystet, så det var aldri sterkt nok sug til at de fikk i seg noenting som helst. 
  Men ettersom at det ikke var annet som holdt dem på sykehuset enn akkurat dette fikk vi reise hjem i NAST. 

  Litt om hva NAST er:

  TIDLIG HJEMREISE FRA NYFØDTAVDELINGEN

  ♦ Nå er barnet deres innlagt på Nyfødtavdelingen, SUS fordi det har behov for spesiell oppfølging og pleie.

  ♦ Når barnet ditt er klar for det ønsker vi at dere skal få reise hjem så tidlig som mulig, fordi vi mener at barn og foreldre har det best hjemme. Derfor har vi et tilbud på avdelingen som heter ?Nyfødtavdelingens Ambulerende Sykepleietjeneste?

  ♦ Når barnet er medisinsk stabilt kan barn og foreldre reise hjem og få oppfølging fra Nyfødtavdelingen i hjemmet.

   

  OPPFØLGINGEN består av:

  ♦ Hjemmebesøk mandag ? fredag kl. 08 ? 16 av sykepleier fra

  Nyfødtavdelingen.

  ♦ Telefonkontakt?Rådogveiledningtilgjengelig 24 timer i

  døgnet fra Nyfødtavdelingen.

  ♦ Åpen retur ? til Barneavdelingen ved behov dersom noe skulle

  oppstå i den perioden barnet følges opp fra avdelingen.

  ♦ Legekontroll av Nyfødtavdelingensleger ved behov så lenge

  barnet følges opp fra avdelingen.

   

  HVEM KAN REISE TIDLIG HJEM ?

  ♦ Barn som er medisinsk stabile, men fortsatt trenger oppfølging av personale fra Nyfødtavdelingen.

  ♦ Barn i spisetreningsperioden ? dvs. barn som er kommet i gang med å spise noe selv, men fortsatt ikke klarer å få i seg hele døgnmengden selv og trenger påfyll med sonde eller flaske.

  ♦ Barn med kronisk sykdom.

  ♦ For å være med må dere bo i Stavanger, Sandnes, Rennesøy, Randaberg, Sola, Klepp, Time, Hå eller Gjesdal (tom Ålgård).

   

  Meen, nå begynner guttene å bli så utrolig flinke. Sonden er for lengst tatt ut, og de ammer selv (med ammeskjold da, men bedre enn å ikke amme). De legger utrolig godt på seg. Mathias hadde lagt på seg 105 gr på 3 dager, noe som er sinnsykt godt gjort. Oliver hadde ikke lagt på seg så masse, selv om han er den som spiser mest. Han har en tendens til å overspise. haha. Han spiser seg så mett at han ender opp med å gulpe opp en god del av maten. Men så lenge han legger på seg så går det fint. Så håper at møtet med dem i morgen blir siste. Da kommer NAST sammen med helsesøster fra helsestasjonen. Kryss fingrene for oss! :D

   

  Føler jeg kan se dem vokse. Sakte men sikkert vokser de ut av prematurklærne og inn i en vanlig nyfødt str. haha. Jeg er så stolt over dem. De er verdens beste gutter. De er så snille med mammen sin.

   

 • Publisert: 02.06.2012, 11:09
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 0 kommentarer
 • hits