Ann Helen Moen

Sliter du med tørr vinterhud som meg?

 • Publisert: 29.11.2012, 16:54
 • Kategori: Anbefalinger


 • Publisert: 29.11.2012, 16:54
 • Kategori: Anbefalinger
 • 5 kommentarer
 • En rolig dag

 • Publisert: 29.11.2012, 14:21
 • Kategori: Hverdag
 • I dag gar jeg levert guttene i barnehagen med stelleveska på skulderen. Det er nemlig pappa's helg, og det betyr at mamma kan rydde lekene bort, slappe av og kose meg med seriene mine. Greit, nå har jeg vært sykemeldt siden mandag, og har hatt mulighet til dette i noen dager, men nå er det annerledes. Selv om de er i barnehagen hver dag, føles huset tommere. Rart å tenke på at jeg ikke får se gullguttene før på søndag. Dette er ikke noe nytt, pappan har hatt de annenhver helg i over ett år nå, men hver helg de er borte blir huset tomt! Ingen barneføtter som springer over gulvet. Ingen barnelatter eller sinte skrik. hehe. Det er utrolig deilig, men på en veldig rar måte. Annenhver helg får vi muligheten til å lade batteriene, og det er virkelig godt, virkelig. Alikevell er det noe som mangler. 

  Nei, så nå sitter jeg her, med macen plantet godt på fanget. En god frokost er spist, og jeg har kost med med en kopp mocha latte og skillingsbolle. Jeg har tent stearinlysene og satt på Once Upon A Time-serien. Her skal jeg sitte en stund. Nyte den rare stillheten som har lagt seg over leiligheten. Kose med magen, og bare slappe av. Ihvertfall for en liten stund til.
  Vurderer sterkt å prøve å lage Baked Doughnuts i dag, men må se hva viljen orker. haha.
  Senere i dag skal jeg å min kjære sambo spise Sweet & Sour-kylling, og bare være kjærester <3


  Nei, nå er det tilbake til Once Upon A Time! Håper dere har en fantastisk torsdag videre <3 

 • Publisert: 29.11.2012, 14:21
 • Kategori: Hverdag
 • 2 kommentarer
 • JULEINSPIRASJON

 • Publisert: 28.11.2012, 19:00
 • Kategori: Interiør
 • Nå nærmer 1. desember seg, og jeg klør i fingrene etter å pynte til jul. Jeg er oppvokst i en familie hvor vi overpynter huset. Der jeg bodde i mine ungdomsår sammen med pappa og min bonusmamma, hadde vi et skur/en bod som pappa pyntet med julelys. Vi bodde så klart helt nede med hovedveien, slik at alle så vårt glitrende skur. Når noen spurte hvor jeg bodde kunne jeg bare si at jeg var så heldig å få bo i huset som eide den glitrende boden, og alle viste hvor det var. Jeg er oppvokst med norgesflagg på juletreet, en meter høy keramisk nisse som vi kalte "lillebror" stående i stuen og en hel sjenk pyntet med engler i alle varianter. Jeg er oppvokst med en gigantisk julestrømpe på julemorgenen, ihjel stappet med snop, blader og småting. Vi hadde julekaker i fleng, og bakte de fleste selv. Vi hadde klassiske skrekkfilm-maraton i romjulen, og jeg så alle de viktige julefilmene på tv. Åh, jul med din glede, kom fort!

  Jeg har alltid vært ganske streng på at julen skal ikke inn i mitt hus før 1. Desember, eller 1. søndag i advent om dette er i November. Nå er det bare noen små dager igjen før desember er her, og jeg er på utskikk etter inspirasjon. Selv om jeg er vokst opp med overdose av jul og farger, er det ikke alt jeg tar med meg selv i mitt eget. Jeg er veldig minimalistisk, og kan egentlig ikke fordra rød og grønn sammen. Noe som har vært min redning i inspirasjonstiden er Pinterest. Vet ikke hvor mange av dere som har hørt om det før, men det er en side hvor du kan lagre bilder i egne mapper. Med bilder kommer gjerne nettsider med tips og triks, og hele greia er bare super genialt. Jeg har lært så utrolig mye nyttige småtips der, og vil absolutt anbefale den siden videre til dere.

  My Christmas Board:
  Trykk HER! for å komme direkte til siden min med alle inspirasjonsbildene!    

 • Publisert: 28.11.2012, 19:00
 • Kategori: Interiør
 • 4 kommentarer
 • Mine tanker om fødsel

 • Publisert: 28.11.2012, 12:00
 • Kategori: Tanker
 • Det er mange som lurer på det samme spørsmålet; hva jeg tenker ang. fødsel. 

  Jeg må ærlig si at jeg gleder meg.

  Jeg ble sist gang frarøvet retten til å arbeide for å få ut tvillingene på egen hånd. Tvilling 1 - Mathias lå i seteleie da fødselen startet. Han hadde også festet seg, noe som gjorde at det var umulig å prøve å snu han. Jeg hadde fått beskjed allerede på ordinær ultralyd, at om han fremdeles lå i seteleie ved fødsel, at de ville ta en evaluering om jeg kunne føde vaginalt. 
  Da fødselen startet og jeg kom meg på sykehuset, kunne overlegen tydelig kjenne at han lå festet med rumpa ned. Vi fikk beskjed om at jeg var satt opp til røngten tidlig neste morgen, for å se om jeg hadde bredt nok bekken til å kunne føde et setebarn. Før vi viste ordet av det gikk vannet, og vi ble hastet ned på røngten. Ikke en god ting å gjøre med rier! Det var makabert vondt!
  Etter vi kom oss opp på rommet igjen, fikk jeg konstantert 3 cm, og epidrualen kunne settes. JIPPI! Ånei, der kommer overlegen springene inn med henda nesten veivene i været for å stoppe anestesisykepleieren som satt klar bak meg. Her skulle ingen epidural settes, men spinalbedøvelse. Jeg hadde desverre ikke bredt nok bekken til å føde et setebarn normalt. Det ville være en for stor risiko for både meg og barna. Mest sannsynlig hadde Tvilling 2 - Oliver glidd ned med hodet når det var hans tur, men det hjalp ikke så mye.

  Så da bar det over på operasjonsbordet, og spinalbedøvelsen ble satt. Bare få minutter etterpå var både Mathias og Oliver født. To nydelige keisere! Jeg fikk sett dem fort begge to før jeg ble trillet bort på observasjon, og guttene ble tatt ned på 3D for evaluering (ble født prematurt, 34 + 4).
  Tror det gikk nærmere halvannen time før en stolt pappa og sykepleier kom trillende på guttene mine. Ettersom at jeg hadde fått spinalbedøvelse, måtte jeg ligge nede på obs. en stund før jeg fikk komme opp på fødsel, og dermed kom heller guttene ned til meg når de var klar.

  Jeg var så smart å ta en sovetablett bare halvannet minutt før vannet mitt gikk, noe som gjorde at jeg var en smule forfjamset og fnisete av meg. Dette hadde bare smålig begynt å dabbe av når guttene var komt ned, så jeg husker ikke serlig masse av hva som ble sagt eller gjort. Men noe jeg husker var at det var utrolig merkelig. Der lå jeg plutselig uten mage, og med to gutter i armene. To nydelig gutter, men var de virkelig mine? Jeg husker jeg lurte på om de var sikker på at de ikke ga meg feil unger nå, eller at mine fremdeles ikke lå i magen. Det var rart å gå fra å være gravid til å ligge bak et forheng mens noen viser deg en baby og sier det er din. Jeg klarte ikke helt å forstå at de virkelig var mine. 
  Ikke misforstå meg, morsfølelsen var på plass med en gang, og jeg led ikke av noe fødselsdepresjoner, men det var forvirrende for meg.
  Jeg klarte ikke helt å slå meg til ro med at det skulle være så "enkelt". Bare få ungene sine servert i armene. Nå var jobben gjort, liksom.

  Hvor hadde jeg trødd til?
  Hvilken jobb gjorde jeg?
  Hvorfor får jeg en så stor gave for en jobb jeg ikke gjorde?

  Jeg følte jeg ikke hadde jobbet for gaven. Jeg ble frarøvet muligheten til å jobbe og slite for å få to nyfødte gutter klaska på brystet. Jeg ble frarøvet den så sårbare tiden rett etter de kom ut av den trygge livmoren min. Jeg ble frarøvet rettigheten til å være den andre, om ikke første, til å holde ungene mine. Ikke en serlig kjekk følelse å sitte med, å tenke at før meg, så var det gjerne titalls forskjellige personer som fikk holde og beundre guttene mine. Det er enda sårt å tenke på den dag i dag.

  Dere må ikke misfortå hva jeg mener. Jeg er glad de ble tatt med keisersnitt, i forhold til hva som kunne skjedd om vi hadde prøvd å født vaginalt. Det kunne endt gale for både Mathias og meg, og gjerne Oliver også. Jeg er glad den rette besluttningen ble tatt, og at de den dag i dag er to friske gutter.

  Det er bare at denne opplevelsen har fått meg til å forstå hvor viktig det er for meg å kunne føde vaginalt neste gang, altså nå når lillebror kommer. Jeg har snakket med min jordmor og jordmoren jeg fikk på ord.ul, og jeg får føde vaginalt neste gang. Så sant lillebror ikke bestemme seg for å ta en "Mathias". Det er ingenting i veien for at om Felix legger seg med hode ned, at jeg skal få føde normalt. Jeg har mange tanker og ideer om hvordan min neste fødsel skal være. Jeg husker at jeg var veldig usikker på hvordan jeg ville det sko foregå sist gang, men denne gangen er jeg bestemt på å sette opp ønsker om hvordan ting skal gå. Er litt usikker på om jeg får føde på fødeloftet her i Stavanger i og med at jeg en gang har tatt keisersnitt. Å skulle det være mulig så vil jeg absolutt det. Jeg har lyst å føde i badekar, ihvertfall bruke det som smertelindring. Jeg vil ha dempet belysning, minst mulig folk rundt meg, min kjære ved min side, og sist men ikke minst, jeg vil ta i mot selv. 
  Om noe skulle gjøre at disse kriteriene ikke kan oppfølges, så tar vi ting litt som det kommer. Sikkerhet kommer først, absolutt! 

  Jeg vil bare si til de av dere som syntes at keisersnitt bør være valgfritt, at nei, jeg er ikke enig! Da tenker jeg absolutt ikke på smertene av et keisersnitt i etterkant, men for det beste for deg som er mor. Du blir frarøvet den første tiden med babyen din. Den får du aldri tilbake. Du blir frarøvet stoltheten av å ha arbeidet for babyen din. Det så utrolig mange følelser og babyen første ting du blir frarøvet, som ikke er verdt det. Det er ikke en god følelse og sitte igjen med etterpå. Heldigvis for meg, så har jeg muligheten til å få oppleve å få arbeide selv. Jobbe for å møte mirakelet som har gjemt seg i magen. Det er gjerne urkvinnen i meg som snakker nå, men jeg vil føde normalt. Jeg vil jobbe for det!

  Er jeg den eneste som føler det slik? 

  Jeg forstår at folk lider av skikkelig fødselsangst, men tenk igjennom det. Vil du virkelig bli frarøvet disse tingene fordi du er redd for at det skal gjøre vondt, eller at du skal revne? Det vil gjøre vondt! Det skal gjøre vondt. Du skal ha et barn på gjennomsnittlig 3,5kg ut av et lite hull. Selfølgelig vil det gjøre vondt. Å sannsynligheten for at du vil revne eller bli klippet er relativt stor, men det gror igjen etterhvert. Du vil etterhvert klare å sitte igjen. Du vil etterhvert klare å gå normalt. Du vil også etterhvert gjerne ønske deg flerne barn, og du er villig til å gå igjennom det samme igjen. 
  Så vil du virkelig satse noe så dyrebart som den første tiden med din nyfødte? Ikke la redselen ta overhånd, og skremme deg fra en opplevelse med den nyfødte som du kun får en gang. Jeg får oppleve den tiden med Felix, men jeg kan aldri få den tiden med Mathias og Oliver. Å for å si det slik, det er helt jævlig etter et keisersnitt også, over lengre tid! Så de av dere som er redd fpr at det skal gjøre vndt under en fødsel, det er ikke serlig godt når morfinen går ut etter operasjonen. Så er det sagt! haha.

  Det er ikke bare dette som gjør at jeg personlig ihvertfall, syntes det er best å føde vaginalt. Det er så utrolig mange flerne fordeler for barnet, og måten den møter verden. Det er medisinske grunner til at et barn har best av å bli født vaginalt. Alt i fra at fostervannet i lungene kommer best ut ved å fødes vaginalt, da selve fødselen bidrar til å "dra" vannet ut av lungene til barnet. Til at en vaginal fødsel er mye mindre traumatiserende for barnet. Blodgjennomstrømningen i navlestrengen får jobbet seg ferdig (ferdigere ihvertfall) ved en vaginal fødsel, enn når en må haste barnet ut av mors mage ved keisersnitt. Det er også store fordeler for mor. Det er mye mindre risikabelt å føde enn å gå igjennom en hel operasjon. Å sist men ikke minst, arret! Det er ikke serlig fint å gå med et skjevt, stort arr på magen. Om du må sy etter en vaginal fødsel, så er det vell ingen som glor deg oppi høna når du går på stranden i bikini. Jeg personlig bryr meg ikke om mitt arr, det er heller ikke serlig synlig, men det er alikevell noe du får uansett ved keisersnitt. Magen/Livmora trekker seg saktere inn ved keisersnitt fødsel enn normal vaginal. Det kan oppstå komplikasjoner som at livmoren blir påvirket etter ett så stort snitt. Jeg har vært superheldig! Lite arr, magen trakk seg fort inn igjen, og jeg hadde ingen komplikasjoner eller infeksjoner i arret i etterkant. 
  Men jeg har i ettertid slitt mye med kraftige mensensmerter (skal ikke påstå å si at keisernsittet er ansvarlig for dette, men det rimer litt?!). Helt til høyre på arret hovner området opp når jeg har mensen og eggløsning og jeg blir skikkelig øm langs hele arret når jeg har mensen/eggløsning. 

  Dere må ikke tro at et keisersnitt i seg selv bare er snipp, snipp så er du ferdig, her er en frisk unge! Så her har du både fysiske og psykiske "plager" med et keisersnitt. Hvordan jeg opplevde det, og hvorfor det er så viktig for meg å kunne føde normalt nå med lillebror. Så håper jeg at jeg gjerne hjalp noen, og ikke skremte andre enda mer. 

  Så tilbake til svaret mitt; Jeg gleder meg til å føde normalt! 

  Mitt første møte med Mathias og Oliver etter operasjonen (Nede på observasjonen)

  JEG VIL OGSÅ PÅPEKE: 
  Jeg er ingen ekspert på dette området. Dette er mine erfaringer og tanker. Jeg vet at en vaginal fødsel kan være feil valg for enkelte av en medisinsk årsak. Jeg har ikke tatt med i beregning verken totalruptur eller andre alvorlige fødelskomplikasjoner. Jeg forstår også at noen må ta keisersnitt av medisinske årsaker, som meg. Nå snakker jeg om personer som har en generell fødselsangst. At det i enkelte tilfeller er det beste å gjøre, skal jeg aldri tvile på. Jeg er ingen lege, og jeg snakker veldig generelt. Jeg er også for at folk som har vært i fødsel i mange timer, har avføring i fostervannet og andre ting som tilsier at en normal fødsel vil være skadelig bør ta hastekeisersnitt. Jeg beklager om folk føler seg tråkket på, eller har lyst å hive i trynet på meg at ting ikke alltid er så "rosenrødt" og enkelt, at dette er personlige tanker om fødsler. Hvordan jeg ble påvirket av et keisersnitt. Hvilke følelser jeg satt igjen med etterpå, og hvordan det påvirket meg til å tenke nå i dette svangerskapet. Jeg prøver på ingen måte å si at om du har fødselsangst å vil ha keisersnitt, at du er ei pingle eller noe sånn. Jeg vil bare sette lys på det som ofte blir glemt når en tenker på fødsel. Nettopp den første, dyrebare tiden du aldri får igjen. Jeg vil bare at folk skal tenker etter hvor viktig den stunden er! Ikke ta den for gitt! (: 

  Hva tenker du om fødsel?
  Har du født før, og vil du gå igjennom det en gang til?
  Har du tatt keisersnitt?
  Satt du også igjen med følelsen av å bli frarøvet noe dyrebart? 

 • Publisert: 28.11.2012, 12:00
 • Kategori: Tanker
 • 12 kommentarer
 • Nytt design & header

 • Publisert: 27.11.2012, 15:34
 • Kategori: Blogg
 • Da skiftet jeg nok en gang. Denne gangen har jeg gått for et litt mer desember-uttrykk, om en kan si det slik. 
  Jeg vet at jeg bruker de samme gamle bildene om og om igjen, men det er desverre kun de jeg har som jeg liker.
  Jeg skal derimot ta nye bilder av oss alle sammen i studio den 8. desember. Så da kommer det nok enda en ny header. hehe.
  Må vell være kjempe gøy å komme inn her nesten hver gang til nytt utseende på bloggen. Jeg beklager ihvertfall masse for rotet. Jeg lover at når jeg får nye bilder, så blir det mindre oppussing på bloggen her!

  Så hva syntes dere?
   

 • Publisert: 27.11.2012, 15:34
 • Kategori: Blogg
 • 7 kommentarer
 • Oliver & Mathias' Soverom

 • Publisert: 27.11.2012, 12:43
 • Kategori: Interiør
 • Det er mange som har vært nysjerrige på hvordan guttenes soverom ser ut. Så nå mens jeg endelig er hjemme alene, hadde jeg tid til å rydde rommet deres og få tatt bilder av det. Er kjempe fornøyd med hvordan det ser ut. Skulle gjerne hengt opp flerne bilder, men i og med at vi bare leier leiligheten, vil vi ikke "ødelegge" veggene deres med masse hull. Før eller siden skal vi ut i eget, og de skal leie videre til andre. Egentlig ville jeg ikke ha noe Disney tema på soverommet deres, heller bruke sterke friske farger, men de er såå sinnsykt glad i Ole Brum, og dermed ble det både Ole Brum gardiner, sengesett og bamser.   Det er også noen som lurer på hvilke senger jeg har til guttene. Jeg har Stokke Sleepi i fargen Walnut Brown. 
  Som dere ser på bildet har vi tatt av den ene siden, slik at sprinkelsengen er gjort om til juniorseng. Det har vært noen tøffe dager med omvending fra sprinkelseng til juniorseng. 
  Kommer tilbake med oppdatering av seng-bytte i senere innlegg! :D 

  Så hva syntes dere?


   

 • Publisert: 27.11.2012, 12:43
 • Kategori: Interiør
 • 16 kommentarer
 • Sykemeldt

 • Publisert: 26.11.2012, 20:50
 • Kategori: Svangerskap
 • Da måtte jeg, som noen av dere har fått med dere, sykemelde meg. Bekkenet og ryggen begynte å tulle skikkelig. Har gått regelmessig til manuellterapaut for å få "knekke" det opp igjen, men plutselig på tirsdagskveld slo det skikkelig ille ut. Jeg kjenner det ikke så altfor godt når jeg går, det går fint, men når jeg sitter eller ligger på ryggen låser alt seg. Det er helt grusomt, og det føles som om kroppen mangle smøring. Som å raspe en gråstein. Det er ikke noe godt. 

   Manuellterapauten min har lenge prøvd å få meg ut i sykemelding, men jeg er en sta person, og har en utrolig arbeidsgiver som gir meg mulighet til å styre dagene mine på jobb selv, i forhold til hvor mye hvile jeg trenger innimellom. Så jeg har dermed ikke trengt å ta ut noen sykemelding. Manuellterapauten min har da latt meg styre meg selv, og jeg må ærlig si jeg er stolt over meg selv. Jeg begynte med ryggsmerter allerede før jeg viste jeg var gravid. Rundt uke 3-4. I uke 13-14 fikk jeg kommet meg til terapauten, og har gått jevnlig, opptil 2 ganger i uken, siden. 

  Det er så utrolig uvant. Da jeg gikk med tvillingene hadde jeg ingen slike plager. Kun i slutten kjente jeg det i ryggen, men det var kun fordi jeg var tung og stor. haha.
  Denne gangen har jeg fått alt. Det er absolutt verdt det, men utrolig kjipt å ikke kunne være der 100% for smårollingene som er på utsiden av magen. Vondt å sitte på gulvet, og dermed blir det enda mindre leking. GODT de har hverandre! Nå krysser vi bare fingrene for at jeg ikke blir verre, og at denne sykemeldingen hjelper. Jeg har liten tro på at jeg kommer meg 100% tilbake i jobb, men er ikke klar til å gå fra jobb 100% enda. Jeg må jobbe. Jeg går på veggene av å gå hjemme. Ikke kan jeg styre på med kafebesøk og shopping heller, er ikke kjempe behagelig å bevege seg rundt for mye. Så jeg blir liksom sittende her hjemme da. Prøver å forberede meg til jul, både med gaveinnkjøp og hvordan det til slutt skal se ut her hjemme (:

  Så det er en ting jeg glede meg til. Må 1. desember bare komme, så jeg kan pynte her hjemme! :D
  Fine, nyklippa guttene mine <3   Har dere hatt plager under svangerskapet? 
  Er dere sykemeldt, og evnt. når måtte dere gi inn for sykemeldingen?
   

 • Publisert: 26.11.2012, 20:50
 • Kategori: Svangerskap
 • 9 kommentarer
 • Statusrapport og magebilde uke 27

 • Publisert: 26.11.2012, 13:48
 • Kategori: Statusrapporter
 •  

  - UltralydTermin: 28. Februar 2013
  - Menstermin: 26. Februar 2013
  - På vei: 27 Uker
  - Igjen til termin: 13 + 3 Uker (Jordmoren min regner nå 40 + 3)
  - Kjønn: Gutt
  - Navn: Felix <3 
  - Hodet ned: Nei, han ligger litt overalt! 
  - Hodet festet: Nei, det er det ikke.
  - Aktivitet innenifra: Ja, her er det full rulle. Sterke spark som også kjennes/sees på utsiden! 
  - Babyens søvnmønster: Full rulle hele dagen. Er som regel kun rolig når mamma farter rundt! 
  - Utålmodig: Nei, ikke i det hele tatt! Kan holde seg der inne en god stund til :D 
  - Vektøkning:Gikk ned 4-5kg de første 3 mnd, og har nå gått opp 4 kg ca. 
  - Vann i kroppen: Nope, ikke enda (: 
  - Søvn: Så mye enn kan få med to gutter på 22 mnd! ;) 
  - Neste kontroll: Om noen uker (: 
  - Barnerom: Babyen kommer til å sove inne med oss. Sengen er satt opp, og vi begynner å "forme" rommet! 
  - Utstyr: Har en del tilovers fra storebrødrene, men sengen er på plass i hus, og endelig slått opp 
  - Mangler av utstyr: Vogn, vognpose, ståbrett, stokke tripp trapp + newborn set og småting. 
  - Strekkmerker: Nei, og håper at jeg er like heldig denne graviditeten, å ikke får noe! 
  - Melk i brystene: Nei, enda litt tidlig, men har begynt å kjenne "spenningen". Forhåpentligvis holder melken seg borte et par uker til <3
  - Om fødselen: Gleder meg! Har så utrolig lyst til å føde normalt. 
  - Plager: Vond rygg, bekkenløsning og bare utrolig sliten. 
  - Oppegående: Ja, men måtte desverre gi etter for sykemelding på fredag, og er nå 100% sykemeldt i to uker. 
  - Sulten: Ikke mer en normalt (: 
  - Hekta på: Ikke noe spesielt. 
  - Kynnere: Ja, har en del kynnere til dagen.  
  - Tungt: Både og. Vond rygg og bekken får meg til å føle som om jeg veier 100kg. Dager jeg er god, føler jeg meg lita og lett (: 
  - Høygravid: Nei. Gi meg 7 uker ;) 
  - Sykehusbaggen: Den har jeg ikke begynt på. Tenkte å begynne på den rundt uke 34 ;) 
  - Humør: Veldig mye sliten og trøtt, men eller normalt (: 

  Magebilde fra i dag (27 uker): 


  <3 

  Hvor langt på vei er du?  
  Sliter du med plager?  

 • Publisert: 26.11.2012, 13:48
 • Kategori: Statusrapporter
 • 6 kommentarer
 • Statusrapport og magebilde uke 26

 • Publisert: 20.11.2012, 09:52
 • Kategori: Statusrapporter
 •  Mandager er som regel en ganske tunge, og i går var inget unntak. Så dermed ble statusrapporten utsatt en dag. 

  - UltralydTermin: 28. Februar 2013
  - Menstermin: 26. Februar 2013
  - På vei: 26 + 1 Uker
  - Igjen til termin: 14 + 2 Uker (Jordmoren min regner nå 40 + 3)
  - Kjønn: Gutt
  - Navn: Felix <3 
  - Hodet ned: Nei, han ligger litt overalt! 
  - Hodet festet: Nei, det er det ikke.
  - Aktivitet innenifra: Ja, her er det full rulle. Sterke spark som også kjennes/sees på utsiden! 
  - Babyens søvnmønster: Full rulle hele dagen. Er som regel kun rolig når mamma farter rundt! 
  - Utålmodig: Nei, ikke i det hele tatt! Kan holde seg der inne en god stund til :D 
  - Vektøkning:Gikk ned 4-5kg de første 3 mnd, og har nå gått opp 4 kg ca. 
  - Vann i kroppen: Nope, ikke enda (: 
  - Søvn: Så mye enn kan få med to gutter på 21 mnd! ;) 
  - Neste kontroll: Om noen uker (: 
  - Barnerom: Babyen kommer til å sove inne med oss. Sengen er satt opp, og vi begynner å "forme" rommet! 
  - Utstyr: Har en del tilovers fra storebrødrene, men sengen er på plass i hus, og endelig slått opp 
  - Mangler av utstyr: Vogn, vognpose, ståbrett, stokke tripp trapp + newborn set og småting. 
  - Strekkmerker: Nei, og håper at jeg er like heldig denne graviditeten, å ikke får noe! 
  - Melk i brystene: Nei, enda litt tidlig, men har begynt å kjenne "spenningen". Forhåpentligvis holder melken seg borte et par uker til <3
  - Om fødselen: Gleder meg! Har så utrolig lyst til å føde normalt. 
  - Plager: Utrolig vond rygg, og bekkenløsningen er på plass. 
  - Oppegående: Ja, jeg jobber fremdeles 100%, men kjenner at dette svangerskapet er mye tyngre enn når jeg gikk med tvillingene. 
  - Sulten: Ikke mer en normalt (: 
  - Hekta på: Ikke noe spesielt. 
  - Kynnere: Ja, de er på plass (: 
  -Tungt: Nei, er fremdeles ganske lita! 
  - Høygravid: Nei. Gi meg 8 uker ;) 
  - Sykehusbaggen: Den er det lenge til jeg begynner å tenke på ;) 
  - Humør: Veldig mye sliten og trøtt, men ellers normalt (: 

  Magebilde fra i går (26 uker):   <3 

  Hvor langt på vei er du?  

 • Publisert: 20.11.2012, 09:52
 • Kategori: Statusrapporter
 • 13 kommentarer
 • Ikke hver dag er like fantastisk..

 • Publisert: 14.11.2012, 14:47
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • I dag er ingen god dag. Jeg er så utrolig sliten og utkjørt. Det føles som om alle nerver i hele kroppen verker, og jeg har lyst å grine av utmattelse. Jeg kjenner jeg orker så utrolig lite, og øynene mine skriker etter søvn!

  I natt var det totalt opp ned på alt. Det begynte i går kveld da Mathias våknet forskrekket akkuratt da vi skulle legge oss. Prøvde iherdig å få han til å sovne igjen i egen seng, men da han ikke ga seg ga mammahjertet mitt etter og vi tok han inn i vår seng.
  Det tok ikke mange timene før Oliver bræler og flipper totalt ut når Per henter ham. Eneste som hjelper da er å ligge godt inntil mamma mens han holder rundt meg. Det er deilig å sove slik, men med 1 mann, 2 gutter og en gravid mamma i en 1.80 seng, blir det fort ubehagelig og trangt.

  Ikke stopper det der heller. Klokken var nærmere 5 i natt/dag tidlig, da Oliver rett å slett slo seg totalt vrang. Han lå å vrei seg i alle slags rettninger og slo til med et øreskjærende skrik. Gråt og gråt. Ingentig hjalp. Prøvde å trøste han, men det var absolutt ikke det han ville. Prøvde å kose han på ryggen, heller ikke det fungerte.
  Jeg tok han da med meg for å skifte bleie på han, se om han var sår eller noe, men det var heller ikke det. Heldigvis roet han seg litt. Satte oss i sofaen, ga han en yoghurt for å se om det gjerne var fordi han var sulten. Han gapte å spiste, så en sliten mamma håpte at vi kunne gå å legge oss igjen etterpå.

  Der tok jeg jammen feil. For Oliver hadde ingen planer om å legge seg igjen. Tok han inn på rommet, og der var det like mye leven som sist. Heldigvis var Mathias trøtt og sov seg igjennom raserianfallet til broremann. Per derimot syntes ikke det var særlig stas da han skulle opp om en liten time for å gå på jobb.

  Hele kroppen min kortslutta, og jeg orket ingenting. Jeg lot han få skrike litt fra seg før jeg med seier klarte å gi han smokken. Heller varte ikke det lenge, og Per prøvde å få ham til å roe seg. Tilslutt tok Per å hentet dyna hans, la han i enden av senga vår, og pakket han inn. Da tror jeg den lille kroppen hans sovnet av utmattelse.

  Slik sov han frem til rundt kvart på 8. Da var det bare å vekke broremann på en brutal måte med å sparke han i ansiktet! Snille unger. Heldigvis var det ikke særlig hardt og Mathias våkna bli som en sol!
  Mamma derimot ville ikke stå opp. Kroppen var ikke helt klar for en travel morgen. Så opp i tripp trapp stolen med hver deres liten ekse med rosiner.
  Så fikk mamma 20 min ekstra for å innhente seg til en hektisk morgen.

  Når jeg står opp går alt på rutine. Enn har ikke tid til å tenke over hvor sliten man egentlig er, fordi jeg ikke får tid til å sette meg ned å kjenne på følelsen. Det er når jeg først kommer på jobb, spiser frokost og får slappet litt av at jeg kjenner hvor tibg kroppen er. Hvordan vær en nerve skriker etter oppmerksomhet!

  Jeg klistrer på et smil og møter kundene tappert. Det går fint da, for da er jeg opptatt med noe. Noen som trenger meg, og jeg glemmer hvordan alt bare skriker etter mer søvn. Når det blir rolig derimot, og jeg har mulighet til å sette meg ned i noen minutter, da kjenner jeg tårene presser på og jeg vil bare gi opp!

  3 timer igjen, 2 timer igjen, og nå halvannen time igjen. Jeg skal klare å holde ut. Skal komme meg til bhg og hente guttene, lage middag, bade guttene og ikke minst leke med dem før det er en ny kveld, og guttene skal legges. Det er da, da har jeg tid til å bryte sammen i sofaen. Tid til å høre på kroppen min hva den har bruk for. Da har jeg endelig tid til å slappe av.

  Ikke at jeg gjør det. Jeg har ikke tid. Ikke tid fordi da skal bloggen, facebook, mailen og avisene sjekkes. Da får jeg plutselig et stort behov for å sette meg i dyp konsentrasjon over photoshop. Jeg tar meg ikke tid til å slappe av. Jeg sier til meg selv gang på gang at jeg må legge meg tidlig. Likevel drar jeg den til 11.00-12.00 før jeg drar den utslitte kroppen min til sengs.

  Jeg angrer like mye hver gang guttene våkner og vi er på den igjen. Liten plass, lite søvn.

  Det har skjedd flerne ganger. I dag derimot tar det kaka. Jeg kjenner det brenner i hele kroppen, og jeg er helt ærlig når jeg sier jeg har lyst å gråte.
  Noen dager er det tungt å være mamma. Tungt å være gravid. Å ikke minst være begge deler.

  I dag er det ekstra tungt. I dag vil jeg lytte til kroppen min. Må bare bli ferdig med å være mamma først. Eller ihvertfall mamma til våkne unger!

  Hva skjedde?

 • Publisert: 14.11.2012, 14:47
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 5 kommentarer
 • Denne ukas middagsmeny

 • Publisert: 13.11.2012, 21:34
 • Kategori: Middagstips
 • Hva skal dere ha for noe spennende til middag denne uken? 

 • Publisert: 13.11.2012, 21:34
 • Kategori: Middagstips
 • 3 kommentarer
 • Designkluss

 • Publisert: 13.11.2012, 20:59
 • Kategori: Blogg
 • Holder på å endrer en del på designet frem over, så det kan bli en del kluss her på bloggen! 
  Bare så dere er klar over det. Det skal ikke se slik ut som det gjør nå, men akkuratt nå orker jeg ikke å styre mer.
  Så dere får holde ut en liten stund til. Nå skal jeg kose meg med druer, eplejuice og kjæresten min <3

  Ha en god kveld videre :D   

 • Publisert: 13.11.2012, 20:59
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Statusrapport og magebilde uke 25

 • Publisert: 12.11.2012, 12:00
 • Kategori: Statusrapporter
 •  

  - UltralydTermin: 28. Februar 2013
  - Menstermin: 26. Februar 2013
  - På vei: 25 Uker
  - Igjen til termin: 15 + 3 Uker (Jordmoren min regner nå 40 + 3)
  - Kjønn: Gutt
  - Navn: Felix <3 
  - Hodet ned: Nei, han ligger litt overalt! 
  - Hodet festet: Nei, det er det ikke.
  - Aktivitet innenifra: Ja, her er det full rulle. Sterke spark som også kjennes/sees på utsiden! 
  - Babyens søvnmønster: Full rulle hele dagen. Er som regel kun rolig når mamma farter rundt! 
  - Utålmodig: Nei, ikke i det hele tatt! Kan holde seg der inne en god stund til :D 
  - Vektøkning:Gikk ned 4-5kg de første 3 mnd, og har nå gått opp 4 kg ca. 
  - Vann i kroppen: Nope, ikke enda (: 
  - Søvn: Så mye enn kan få med to gutter på 21 mnd! ;) 
  - Neste kontroll: Om noen uker (: 
  - Barnerom: Babyen kommer til å sove inne med oss. Så det er fremdeles litt tidlig å begynne med å sette opp seng og slikt.
  - Utstyr: Har en del tilovers fra storebrødrene, men sengen er på plass i hus, og endelig slått opp 
  - Mangler av utstyr: Vogn, vognpose, ståbrett, stokke tripp trapp + newborn set og småting. 
  - Strekkmerker: Nei, og håper at jeg er like heldig denne graviditeten, å ikke får noe! 
  - Melk i brystene: Nei, enda litt tidlig, men har begynt å kjenne "spenningen". Forhåpentligvis holder melken seg borte et par uker til <3
  - Om fødselen: Gleder meg! Har så utrolig lyst til å føde normalt. 
  - Plager: Utrolig vond rygg, og bekkenløsningen er på plass. 
  - Oppegående: Ja, jeg jobber fremdeles 100%, men kjenner at dette svangerskapet er mye tyngre enn når jeg gikk med tvillingene. 
  - Sulten: Ikke mer en normalt (: 
  - Hekta på: Ikke noe spesielt. 
  - Kynnere: Ja, de er på plass (: 
  -Tungt: Nei, er fremdeles ganske lita! 
  - Høygravid: Nei. Gi meg 9 uker ;) 
  - Sykehusbaggen: Den er det lenge til jeg begynner å tenke på ;) 
  - Humør: Veldig mye sliten og trøtt, men ellers normalt (: 

  Magebilde fra i dag (25 uker): 


  <3 

  Hvor langt på vei er du?  

 • Publisert: 12.11.2012, 12:00
 • Kategori: Statusrapporter
 • 9 kommentarer
 • Kosekveld

 • Publisert: 09.11.2012, 21:38
 • Kategori: Hverdag
 • Da satt jeg her i stua. Stearinlysene er tent, fredagsgodisen står på bordet, og jeg koser meg med Step up Revelution. 
  Helt alene. Min andre halvdel skulle på lønningspils sammen med noen arbeidskamerater, dermed ble det en plei-meg-selv dag på meg.
  Guttene var kjempeflinke i kveld, å la seg uten et pip. De er ikke helt i slaget da de har hatt et par "ikke så kjekke"-bleier, så det var nok godt for dem å komme i seng. Forhåpentligvis er det noe forbigående, selv om jeg har hørt rykter om at omgangssyken er i omløp her i området. Krysse fingrene for at det ikke er det.

  Siden jeg da har hele stuen for meg selv har jeg tatt frem negle-sakene og øyenbrynsfarge. Så nå sitter jeg med en dødsnydelig burgunderfarget Essie neglelakk på neglene, og endelig har jeg fått litt farge på buskene jeg kaller øyenbryn. Jeg er naturlig ganske blond, og øyenbryna mine er som resten av håret, ganske lyst. jeg må dermed hver dag ty til øyenbrynssminke. Utrolig kjipt å måtte sminke seg hver gang en trapper ut døra. Noen hadde kanskje ikke brydd seg, men for meg så er det øyenbryna som definerer hele ansiktet, og jeg ser syk ut om jeg ikke har farge på mine. Jeg er jo en av de "heldige" som er ganske hvit i hudfarge også, sammen med et stort problem med mørke ringer under øynene og ingen farge på øyenbryna, ser jeg faktisk syk ut. Som om jeg ikke er i form. haha.

  Så nå kan jeg endelig gå ut døren uten noe form for sminke. En liten "dæsj" fantastisk BB Cream fra The Body Shop, og jeg er nå et fungerende menneske som kan vise seg i offentlighet uten at folk viker unna for å ikke bli "smittet". haha. Jeg dæver! Helt seriøs er jeg også. 

  Nei, det er godt å ha litt definisjon på ansiktet igjen ;) 

  Nye øyenbryn på plass sammen med den nye neglelakken min <3 

  Har du noen ganger en "plei deg selv"-dag? 
   

 • Publisert: 09.11.2012, 21:38
 • Kategori: Hverdag
 • 0 kommentarer
 • Vinneren av farsdagskonkurransen

 • Publisert: 06.11.2012, 20:37
 • Kategori: Give-away
 • Da har jeg ved hjelp av generator plukket den heldige vinneren av konkurransen jeg hadde gående på bloggen. 
  Den som stikker av med en fantastisk gave fra Me&I's blogger collection er:

  Kommentar nr. 4

  Du har blitt kontaktet på mail! (: 
  Håper du er fornøyd med denne supre premien.  Som jeg også nevnte så lanserer Me&I også sin vårkolleksjon den 30. Januar. I samhold med dette er de også på utskikk etter 40 nye konsulenter rundt om i hele Norge. Så om du vil ha muligehten til selv å kunne forhandle disse flott kvalitetsproduktene se HER! For å se høstens kolleksjon, gå gjerne innom HER!

 • Publisert: 06.11.2012, 20:37
 • Kategori: Give-away
 • 1 kommentarer
 • Verdens søteste

 • Publisert: 05.11.2012, 20:28
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • Har ikke jeg bare verdens søteste gutter?! :D 
  Åh, som jeg elsker og forguder puddingene mine <3
  Ingen annen kjærlighet kan måle seg med kjærligheten jeg har for dem. Den er enorm!
  Oliver som ligger å kikker på broremann <3

  Oliver sniker seg med på bildet med Mathias og mamma <3   Fine guttene <3 Åh, jeg kan ikke få sagt nok hvor mye jeg elsker dem, hvor mye de betyr for meg, og hvor utrolig glad jeg er for at jeg har dem i livet mitt <3 

  Trekker forresten vinneren av farsdagsgaven i morgen!!! 

   

 • Publisert: 05.11.2012, 20:28
 • Kategori: Mathias og Oliver
 • 3 kommentarer
 • Skrivebordsbakgrunn for November

 • Publisert: 05.11.2012, 20:05
 • Kategori: Skrivebordsbakgrunner
 • Denne månedens skrivebordsbakgrunn! 

  << TRYKK HER FOR Å FÅ BILDET I RETT STØRRELSE! >> 

  Liker du den? 
  Kommer du til å bruke den? 

 • Publisert: 05.11.2012, 20:05
 • Kategori: Skrivebordsbakgrunner
 • 3 kommentarer
 • Statusrapport og magebilde uke 24

 • Publisert: 05.11.2012, 12:00
 • Kategori: Statusrapporter
 • MILEPÆL! Endelig er jeg kommet over 24 ukers kneiken. Om barnet skulle bli født nå vil føden gjøre alt for at barnet skal overleve! Jeg vil at Felix skal holde seg i magen i noen måneder til, men er beroligende å vite at om fødselen skulle begynt nå, vil vi være i de beste hender! <3 

  - UltralydTermin: 28. Februar 2013
  - Menstermin: 26. Februar 2013
  - På vei: 24 Uker
  - Igjen til termin: 16 + 3 Uker (Jordmoren min regner nå 40 + 3)
  - Kjønn: Gutt
  - Navn: Felix <3 
  - Hodet ned: Nei, han ligger litt overalt! 
  - Hodet festet: Nei, det er det ikke.
  - Aktivitet innenifra: Ja, her er det full rulle. Sterke spark som også kjennes/sees på utsiden! 
  - Babyens søvnmønster: Full rulle hele dagen. Er som regel kun rolig når mamma farter rundt! 
  - Utålmodig: Nei, ikke i det hele tatt! Kan holde seg der inne en god stund til :D 
  - Vektøkning:Gikk ned 4-5kg de første 3 mnd, og har nå gått opp 3,5 kg ca. 
  - Vann i kroppen: Nope, ikke enda (: 
  - Søvn: Så mye enn kan få med to gutter på 21 mnd! ;) 
  - Neste kontroll: Jordmor i dag <3 
  - Barnerom: Babyen kommer til å sove inne med oss. Så det er fremdeles litt tidlig å begynne med å sette opp seng og slikt.
  - Utstyr: Har en del tilovers fra storebrødrene, men sengen er på plass i hus. Skal enda ikke slås opp, men står klar i eskene.
  - Mangler av utstyr: Vogn, vognpose, ståbrett, stokke tripp trapp + newborn set og småting. 
  - Strekkmerker: Nei, og håper at jeg er like heldig denne graviditeten, å ikke får noe! 
  - Melk i brystene: Nei, enda litt tidlig, men har begynt å kjenne "spenningen". Forhåpentligvis holder melken seg borte et par uker til <3
  - Om fødselen: Gleder meg! Har så utrolig lyst til å føde normalt. 
  - Plager: Utrolig vond rygg, og snikende bekkenløsning på gang :(
  - Oppegående: Ja, jeg jobber fremdeles 100%, men kjenner at dette svangerskapet er mye tyngre enn når jeg gikk med tvillingene. 
  - Sulten: Ikke mer en normalt (: 
  - Hekta på: Ikke noe spesielt. 
  - Kynnere: Ja, de er på plass (: 
  -Tungt: Nei, er fremdeles ganske lita! 
  - Høygravid: Nei. Gi meg 10 uker ;) 
  - Sykehusbaggen: Den er det lenge til jeg begynner å tenke på ;) 
  - Humør: Veldig mye sliten og trøtt, men ellers normalt (: 

  Magebilde fra i dag (24 uker): 

  <3 

  Hvor langt på vei er du?  

 • Publisert: 05.11.2012, 12:00
 • Kategori: Statusrapporter
 • 6 kommentarer
 • Mamma's ønskeliste

 • Publisert: 04.11.2012, 22:42
 • Kategori: Nytt


 • 1. Kitchen Aid Artisian Mixer - Perlehvit // 2. Kari Traa treningssett, Butterfly rosa // 3. Kari Traa Ullundertøy, Spelsau //
  4. Sultan Toröd Overmadrass/Gavekort fra Ikea // 5. Penger på BSU // 6. RisaRosa vognpose til Felix //
  7. Stokke Tripp Trapp, American Walnut og Stokke Newborn Set med Tartan Tekstil set

  Det jeg kom på i farten. Egentlig er jeg en person som blir glad for det meste. Gavekort generelt er supert, spesielt på spa foreksempel ;) Interiør fra Kremmerhuset er alltid hitt, og en "nødvendighetseske" er alltid kjempe kjekt. For de av dere som ikke vet hva en "nødvendighetseske" er, så er det en eske med masse nødvendigheter. Alt fra mat til bruksvarer til huset. Min bonusmamma er super på slik, fyller gjerne en bananeske med tørrvarer, såper, vaskemiddel og andre bruksvarer. Kjempe genialt! 
  Åh! Julen, må du komme fort! 
   

 • Publisert: 04.11.2012, 22:42
 • Kategori: Nytt
 • 8 kommentarer
 • Hva skal en si?

 • Publisert: 02.11.2012, 16:00
 • Kategori: Tanker
 • "OK, så du ble mor i fjor til to unger, men forholdet til pappaen deres tok slutt. Bare ETT år senere er du gravid igjen med ny type.. Er dette noe å blogge om? Du er ung, og burde tenke litt på hvordan du fremstår. Dette er ikke for å kritisere, men i din ader burde du ikke tenke litt på hvordan fremtidige unger skal vokse opp, og din egen utdannelse? Og ikke minst - prevensjon?" - Jezebel

  For noen dager siden poppet denne kommentaren opp i kommentarfeltet mitt. Det første jeg tenkte var "hva skal jeg si tilbake"? Jeg var en smule målløs for at noen kan være så kyniske og kalde, og forvente at jeg IKKE skulle tror at den kommentaren var for å kritisere. 

  For det første så forstår ikke jeg hvordan du kan skrive en slik hardtslående kommentar uten å ha alle fakta på bordet. Det er tydeligvis en del du ikke har fått med deg, og det er nok fordi du ikke har tatt deg tid til å bli kjent med "blogg-meg", ved å lese hele historien bak. Du har sikkert ramlet over denne bloggen, lest "om meg"-feltet, og lagt deg en idé om hvordan jeg er som person og mamma. 

  Noen, deriblant deg selv ("Jezebel") sikkert, lurer på hvorfor det tok meg så lang tid før jeg valgte å svare deg på den kommentaren. En enkel forklaring på det er fordi det var viktig for meg å først få være litt emosjonell i forhold til anklagelsene du bruser ut med. Jeg leste den kommentaren, og følte først et utrolig stikk i brystet over at du, som en person jeg IKKE kjenner, kan komme med uttalelser overfor hvordan jeg er som mamma. Nei, du har ikke direkte sagt at jeg ikke er en god mor, eller sagt noe om mine oppdragelsesferdigheter, men du poengterte ganske sterkt at jeg som en i min alder bør tenke litt på hvordan fremtidige unger skal vokse opp. For deg var nok dette måten jeg fremstod, men jeg tenker at om du virkelig hadde sjekket opp faktaene dine før du skrev noe slikt, kunne fått et litt annet bilde av hvem jeg er, som mor og person. 

  Jeg har tenkt en stund over denne kommentaren, om det er verdt å legge seg i en diskusjon over en ufin kommentar blant så utrolig mange fine. Jeg tenkte en stund at om jeg valgte å svar deg på denne kommentaren, så ville det virke som om jeg måtte forklare meg. Noe jeg ikke syntes jeg bør i det hele tatt. Jeg skal ikke måtte forklare til en enkelt person hvorfor forholdet til tvillingenes pappa ikke fungerte, hvordan jeg fikk meg ny kjæreste, hvorfor vi valgte å få barn sammen så fort etter tvillingene, hvilken utdanning jeg har, hva jeg gjør for å holde økonomien vedlike, og sist men ikke minst hvorfor jeg velger å blogge om min hverdag. Hadde du lest igjennom bloggen skikkelig, hadde du på et tidspunkt lest deg igjennom alle de spørsmålene. Jeg har faktisk skrevet om dem tidligere, og det tar ikke så utrolig lang tid å finne ut. 

  Det er ganske tydelig at du "Jezebel" ikke liker måten jeg lever på, eller nyter livet mitt, men det er da ikke din jobb å fortelle hva som er rett å galt i verden. 
  Om du fremdeles føler deg litt bortkommen, kan jeg liste opp litt fakta for deg, slik at du gjerne får en litt bedre oppfatning av hvem jeg og vi er. Jeg sier ikke at med dette så skal du totalvende dine synspunkter om meg. Hva en du tenker om meg og min livstil er helt og holdent dine tanker. Du må få lov å tenke hva du vil. Det er derimot ikke din RETT å trykke noen ned på den måten, med slike unødvendige kommentarer som ikke er skrevet for å kritisere, men som påpeker stor hvor kjekt du syns det er å kritisere nettopp meg.

  Her er ihvertfall litt faktaopplysninger som kunne vært nyttige for deg da du skrev den kommentaren:

  - Jeg tåler ikke prevansjon (allergisk mot alt utenom kondom)
  - Jeg var "head-over-heels"-forelsket i barnefaren til tvillingene
  - Jeg ble gravid da jeg ikke gikk på prevansjon pga. allergien (at vi ikke brukte kondom var selvsagt helt og holdent vår egen feil)
  - Vi valgte å beholde, det var for meg ingen andre alternativer
  - Jeg har en godt betalt og stabil jobb, som jeg forsovet har jobbet med i 6 år!!
  - Jeg er ferdig med videregående utdanning, med nokså gode karakterer også gitt!
  - Barnefaren hadde desverre ikke de samme følelsene for meg, dermed valgte vi ganske tidlig å gjøre dette hver for oss, men sammen
  - Har et utrolig godt samarbeid med tvillingenes far, og guttene våre lider INGEN nød.
  - Jeg var heldig som fant en som ville ha meg selv om jeg satt hjemme sprekk-klar.
  - Nå har vi bodd sammen i over ett år, og vi er forlovet!
  - Jeg ble faktisk gravid TO år etter jeg ble gravid med tvillingene, og ikke ett som du påstår. (Ikke at det hadde hatt noe betydning om det hadde vært kun ett år etter)
  - Denne gangen ble jeg gravid da vi hadde et stabilt forhold, med et stort ønske om å kunne forstørre familien vår.
  - Om det var det mest ideele i forhold til hvordan det kunne vært om jeg hadde hatt hele utdanningen min i orden, nei, men om det var det riktige for oss, ja!
  - Hvorfor jeg enda ikke er ferdig med utdanningen min er fordi jeg er en ganske bestemt person, og om jeg ikke finner noe jeg VET jeg vil drive med, så bruker jeg ikke dyrebar tid på det.
  - Jeg SKAL derimot begynne på skolen neste høst, da jeg endelig har funnet noe som er intressant og får meg til å ville jobbe for det. 
  - Jeg har tenkt på hvordan mine barn vokser opp. Næmlig lykkelige, fylt med kjærlighet. 
  - Selv er jeg skilsmissebarn. Noen ser på det som en negativ ting. Ikke jeg. Jeg ville ikke vært foruten mine steforeldre og halvsøsken, og jeg har en helt fantastisk familie.
  - Mine barn vil ikke lide mer nød en meg når det kommer til akkurat dette. Jeg og tvillingenes far snakker godt i sammen, og gjør det som er best for våre barn. Vi samarbeider!
  - Jeg elsker mine barn, og vil dem kun det beste! De har mat på bordet, tak over hodet, varme klær og ubeskrivelig masse kjærlighet som strømmer fra alle kanter. 

  Så uansett hva du måtte tenke om meg "Jezebel", så for meg synest jeg at det til syvende og sist er mitt valg om jeg mener dette er noe å blogge om, noe jeg tydeligvis mener. På samme måte som det er ditt valg om du synest bloggen er verdt å lese. Det er ganske tydelig at du ikke liker bloggen min, og hvordan jeg gjør ting på. Da har jeg i grunnen ikke annet å si enn; la vær å lese da, kjære (: 

  Kanskje noen som reagerer på hvorfor jeg har valgt å sette så stort lys på akkurat dette og denne kommentaren. Noen tenker gjerne, hvorfor bry seg om det. Er du blogger så må du tåle kritik. Jeg er enig i den til en viss grad. Jeg har valgt å godkjenne alle kommentarene mine pågrunn av nettopp dette, at det er ikke alltid alle er enig i hva du mener. Det forstår jeg kjempe godt, men når en person går til personangrep og nærmest beskylder meg for å ikke tenke på mine barns beste er å gå litt vell langt. Det kan for all del være at hun skrev denne kommentaen som kontruktiv kritikk, men hun burde da valgt å få frem poenget sitt med en litt mer medgjørlig måte. Det er ikke greit å påstå at jeg ikke er en god mor for mine barn. Mine barn mangler ingenting, jeg mangler ingenting, og vi lever godt! 

  Så jo "Jezebel", jeg tenker på utdanningen min. Ganske ofte faktisk, fordi jeg er kjempe ivrig i å komme meg tilbake på skolebenken. Jeg er bare ikke villig til å sløse tid pg penger på et studie som jeg gjerne ikke vil ha utnytte av. Jeg har valgt å vente for en grunn, men det betyr da ikke at jeg skal vente med å leve livet og utsette alle mine andre drømmer for å ha alt i "riktig" rekkefølge. Hva som er den rette veien i livet for deg, er nødvendigvis ikke den riktige veien for alle andre. 
  Jeg tenker også på prevansjon, gjerne mer en den normale også med tanke på at jeg ikke tåler noe annet enn kondom. Jeg skal ikke ha 8 unger, og det er dermed ganske viktig å beskytte meg når jeg har sex. Det er frustrerende for meg å vite at jeg ikke kan gå på hormonell prevansjon, nettopp fordi dette ville vært det mest økonomiske og lureste i lengden. Nå er det desverre slik at så enkelt blir det ikke for oss. 

  Jeg elsker ungene mine, og jeg har et ganske bra liv. Jeg ville ikke byttet ut noe! Jeg er fornøyd med den jeg er, å den personen som jeg fremstår for mine barn. 
  Bare husk at det fins to av meg. Personen jeg utleverer på bloggen, og den personlige meg. Du leser om personen på bloggen, men det er personen bak som leser kommentarene dine. Så vær forsiktig med hva du sier, og hvordan du blir oppfattet på! Det er fort gjort å såre noen. Selv ble jeg først utrolig såret over kommentaren, og måtte gå dypt inn i meg selv for å kunne finne roen til å skrive dette på en ikke over-emosjonell måte. Så håper jeg at du lærte noe om meg. 

  Om ikke, så har du like mye rett på å la vær å lese bloggen min, som du har til å lese den. Ingen som tvinger deg til noe som helst! (: 

 • Publisert: 02.11.2012, 16:00
 • Kategori: Tanker
 • 14 kommentarer
 • Gravid på julebord

 • Publisert: 02.11.2012, 13:00
 • Kategori: Anbefalinger
 • Photobucket

  Er du som meg, gravid nå i julebordsesongen, bør du virkelig sjekke ut asos.com.
  Selv har jeg noen av disse nydeligheten på vei til meg. Elsker å klæ opp fine magen, og nå er intet unntak!
  Jeg har snoket en stund rundt på nettet nå, og har virkelig ikke funnet noe serlig, før nå! Asos.com tok med med storm, og jeg bare måtte sende noen av disse fine kjolene hjem til meg, så nå sitter jeg her, klar som et egg, å venter på pakke i posten.  

  Alle disse flotte kjolene finner du HER! 

   

  Har du julebord/julaften-kjolen klar? 

   

 • Publisert: 02.11.2012, 13:00
 • Kategori: Anbefalinger
 • 6 kommentarer
 • Vil du vinne en farsdagsgave?

 • Publisert: 01.11.2012, 21:21
 • Kategori: Give-away
 • Jeg har fått muligheten til å holde en konkurranse i samarbeid med Me&I.
  Som de fleste av dere vet, så er farsdagen rett rundt hjørnet, nærmere sagt søndag 11. November.

  Har du fremdeles ikke funnet den perfektet gaven?
  Nå har du virkelig sjansen til å stikke av med en utrolig søt farsdagsgave fra Me&I.  
  I denne konkurransen kan DU stikke av med et supersøtt pappa-barn sett, en t-shirt til pappa og barn, matchene politi sett!

  Photobucket  Me&I har, som gjerne noen av dere har hørt om før, bloggers collection. Denne gangen er det den svært populære Svenske pappabloggeren Martin Melin som har designet dette flotte settet. 
  På bildet over ser dere Martin sammen med sønnen Charlie i det flotte pappa-barn settet. Er det ikke nydelig vel?

  Me&I lanserer også sin vårkolleksjon den 30. januar. I samhold med dette er de også på utskikk etter 40 nye konsulenter rundt om i hele Norge. Så om du vil ha muligheten til å selv kunne forhandle disse flotte kvalitetsproduktene se HER! For å se høstens kolleksjon, gå gjerne innom HER! 

  Hvordan kan DU vinne dette flottet settet? 

  For å kunne stikke av med denne flotte farsdagsgaven må du gjøre følgende

  Lik MammaMoen's facebook side HER! eller bloggen på bloglovin' HER!
  Lik gjerne innlegget under her også! 

  Legg igjen en kommentar med mail-adressen din i kommentarfeltet! 

  Så er du med i trekningen av en flott gave til farsdagen! 

  VINNEREN ER TRUKKET!!!!  

 • Publisert: 01.11.2012, 21:21
 • Kategori: Give-away
 • 36 kommentarer
 • hits