Ann Helen Moen

I'm an introvert, not an asshole.

 • Publisert: 28.09.2016, 13:42
 • Kategori: Tanker
 •  


   

  Noen ganger liker jeg å bruke lang tid foran speilet, et stort glass hvitvin og kjøre musikken på full guffe. Alt for å gire meg selv opp til en flott kveld ute med venninner. Eller lage masse god mat for en stor gjeng med vennepar hvor vi snakker om alt mellom himmel og jord. Jeg liker å være blant venner, og koser meg ekstra godt når vi samles og har spillekveld. Eller når vi samles sammen med ungene og finner på noe kjekt.

  Andre ganger er jeg helt motsatt. Jeg vil bare være alene, og graver meg mer en gjerne ned i en bok, eller sitter på youtube og ser rare videoer hele kvelden. Jeg  elsker å skru lyset helt ned, pakke meg selv inn i teppet og sette på en av seriene mine. 

  I det siste har det siste alternativet vært mer fristende enn det første. Jeg tar hver en mulighet for å være alene, og ser frem til de kveldene hvor jeg ikke trenger å sosialisere meg annet enn gjemt bak dataskjermen. Jeg har vært så utrolig sliten og trett i det siste, og har dermed tatt hver alenekveld som en premie. 

  Jeg tror det er en av tingene som gjør at jeg elsker høsten så mye som jeg gjør. Vi kler oss i tykkere klær, som gjør at jeg som er en frost-pinne, ikke lenger ser gal ut. Sola står opp senere og går ned tidligere. Det er akseptabelt å ligge i hjørnet på sofaen, innrullet i ett godt teppe mens du drikker te. En god årstid for slike som meg. 

  Jeg er hun som later som om hun leser noe interessant på telefonen når noen jeg ser bekjente på gata, som jeg ikke vil snakke med. Ikke fordi jeg ikke liker deg, men jeg har ingen krefter til å føre en samtale om været eller andre uinteressante ting som bare foregår fordi vi ikke vil fremstå som frekke. Jeg er hun som ikke tar telefonen med vilje, for så å sende melding etterpå fordi jeg foretrekker all annen kommunikasjon enn å ringe. Å ringer jeg deg, da er det ett godt tegn på at jeg er komfortabel rundt deg. Igjen, jeg er ikke en drittsekk, jeg liker ikke å sette meg selv i potensielt pinlige situasjoner. Jeg liker ikke å holde øyekontakt med mennesker jeg ikke er komfortable med. 

  Bortsett fra jobb, på jobb trer den utadvendte Ann Helen ut, og jeg er høylytt og elsker å dra en spøk og to. Jeg føler meg komfortabel med ukjente mennesker, og det kommer naturlig. Jeg elsker å jobbe i service bransjen, og jeg trives rundt andre mennesker.

  Men så fort jeg er ferdig på jobb eller venninne-kvelden er ferdig, det er da jeg kjenner litt ekstra på det. Da er jeg litt ekstra utmattet og sliten, og jeg trenger litt ekstra tid for å hente meg selv inn. Jeg blir til tider sett på som lat, men det er vanskelig å forklare med ord hvilken tyngde som setter seg på meg, og gjør det til tider veldig vanskelig å reise seg fra sofaen eller senga eller godstolen. En tygde som det til tider gjør det vanskelig å få hvilt godt nok til å bare hoppe i salen med en gang. Noen ganger krever jeg dager for å kunne hente meg inn, mens andre ganger er jeg i full sving rett etterpå. 

  Så kjære venner og bekjente. Ikke ta det til deg om jeg glemmer å svare deg, glemmer å ringe deg opp, eller ikke stopper for å snakke med deg på butikken. Noen ganger må jeg trekke meg tilbake for å være der andre dager. Andre dager sender jeg utallige meldinger og ringer deg hundre ganger fordi jeg er oppspilt over en liten ting. Noen ganger har jeg lange samtaler med personer jeg ikke har sett på mange år, og koser meg. Så du kan si at jeg er litt av en berg-og dalbane. 

     Så, ett litt ærlig innlegg av en litt til tider sliten, men veldig heldig firebarnsmamma!   

 • Publisert: 28.09.2016, 13:42
 • Kategori: Tanker
 • 3 kommentarer
 • Kreative Kids - KreaKid

 • Publisert: 21.09.2016, 20:00
 • Kategori: Sponset
 • //Sponset

  WOW! Endelig litt etterlengtet tid bak tastaturet. For de av dere som følger meg på instagram, har muligens fått med dere at jeg har lovt dere ett flott innlegg om pakken Felix Vilhelm fikk i postkassen for noen uker siden.  Som dere sikkert klarer å se på bildet, var det en ganske ivrig Felix som var å hentet pakken sin i postkassen, for før jeg viste ordet av det hadde han, sammen med spente storebrødre, klart å røske opp hele pakken. FØR mamma hadde fått tatt bilde av den! Jeg tar det som ett godt tegn, å iveren la seg ikke etter en smugtitt i pakken. Jeg prøvde å poengtere at vi måtte vente til etter middag, men hu mor forstod vel godt at det var det ingen sjans for at skjedde. 

  Så sammen satte vi oss ned på gulvet, alle mann alle, og fikk sett hva som gjemte seg. Felix var selvfølgelig stoltest, for det var veldig viktig for alle å vite at denne pakken var hans. Han kunne dele, men det var han som bestemte! 


  KreaKid

  Først av alt kan jeg gjerne fortelle litt hva KreaKid er. Mange har tidligere vært borti eller hørt om slike bokser som vi kan bestille hjem hver gang i måneden. Det finnes så mye der ute; bokser med sminkeprodukter, bokser for de med kjæledyr og ikke minst mat-kassene som kommer en gang i uken. Denne boksen derimot er skreddersydd til barnets alder, og er en boks med to aktiviteter og ett eksperiment. Den er for å fremme barnas selvtillit, motorisk utvikling og gir deg og barnet mulighet til å ha litt god kvalitetstid sammen. Boksen kan reguleres etter alderen på barnet ditt, og går i fra 3-8 år. 
  Det følger med alt du trenger til alle tre oppgavene, og bruksanvisningen er lett og følge. 

  Det skal sies at vi fikk en litt utfordrende start da guttaboys her i hus klarte å rive ut alt blande både bruksanvisningene og alle delene som var i de tre posene. Så ikke bare ble det en aktivitet for Felix, men litt av en aktivitet for hu mor når hun måtte prøve å legge de rette tingene oppi hver pose igjen! 

  KreKid posen kommer i slutten av måneden, og det jeg liker godt med KreaKid er at det er ingen bindingstid, og du kan når som helst avslutte ditt medlemskap. Her hjemme har vi noen måneder hvor økonomien er trangere enn andre, og det er ikke alltid så kjekt å binde seg over lengre tid. Dermed syntes jeg at denne passer for de fleste. I tillegg er prisen svært overkommelig, og du får mye kjekt for pengene. 

  Å det er ikke til å legge under en stol at gjengen bak KreaKid gjør en fantastisk jobb. For hver boks noen kjøper GIR de en KreKid-boks til ett asylbarn i samarbeid med Redd Barna. Ett motto som de lever etter er; Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe! 

  Ett avsnitt tatt ut av nettsiden til KreaKid som omfatter nettopp dette arbeidet de har med Redd Barna, har jeg valgt å ta med: 

  Kreativitet er viktig for barns utvikling. Det bygger selvtillit, glede, stolthet og ikke minst, det er gøy. Og er det noen som trenger litt av dette så er det alle asylbarna som sitter på mottak rundt om i landet vårt. Vi ønsker å gi tilbake til samfunnet fra dag en. Derfor har vi inngått et samarbeid med Redd Barna. For hver boks vi selger gir vi ett kreativt prosjekt til asylbarna. Prosjektene overleveres sammen med Redd Barna til asylmottakene en gang i måneden. 

  Den første leveringen ble gjort 12. februar 2016. En stor eske full av lysende snømannprosjekter ble overlevert en glad og stolt barneansvarlig på et asylmottak her i Oslo. Vi gleder oss allerede til neste overlevering!

  Vi håper det gjør dere glade at dere er med på å gjøre en forskjell.

  Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Kjøp en, gi en!


  Temaet for August: Insekter

  Her hjemme har den interessen for insekter vært det store i hele sommer, så når de åpnet posene med de forskjellige aktivitetene lyste alle tre guttene opp. Marihøner, edderkopp, bier, sommerfugl og andre insekter over alt. Helst ville de alle tre gjøre alt på en gang, men vi måtte spre aktivitetene litt ut, og har per dags dato noe igjen. Først ut var det å få testet ut undersøkelses-beholdere med forstørrelsesglass. Felix falt helt for dette, og allerede dagen etterpå hadde han det med seg i barnehagen. Om jeg ikke tar helt feil, har de også den siste måneden hatt stor fokus på insekter, så det passet perfekt. 

  Det tok heller ikke så lang tid før han så marihøne tatoveringen, og du kan si at det var noen litt sjalu storebrødre som ikke forstod helt hvorfor bare Felix fikk! Men de forstod vell egentlig at de bare måtte gi seg da jeg poengterte nok en gang at det var Felix som fikk pakke denne gangen. 
  Så den dagen ble det litt sen middag til guttenes glede. Vi satte oss ned og fikk klippet og limet, undersøkt og kost oss. God kvalitetstid! 


  Her har vi laget egne memory-kort hvor han har fått limt på insekter og tegnet litt. I tillegg så viser han stolt frem tatoveringen sin. Akkurat lik pappa sier han! 

  Stolt kar som viser frem de skumle insektene til mamma!

   


  En glad og fornøyd gutt som storkoste seg. Mamman var også veldig fornøyd med hvordan hele oppsettet ved boksen var, og alt i alt er vi mer en fornøyd alle mann. Vi har enda en aktivitet igjen, lage bie. Dette sparer vi til en litt regntung dag, som vi ikke har sett på en tid her i Stavanger. Som mamma i hus ser frem til, jeg elsker høsten, og skal si at jeg syntes det er deilig å se at høstmørket er på vei igjen!

  Nettsiden til KreaKid finner dere HER!
  Instagram-siden til KreaKid finner dere HER!
   

  For å følge oss på instagram, trykk HER!   

 • Publisert: 21.09.2016, 20:00
 • Kategori: Sponset
 • 1 kommentarer
 • e a s y f o o d - enkelt og greit!

 • Publisert: 15.09.2016, 13:00
 • Kategori: Anbefalinger
 • Du vet den følelsen når du ligger i sofaen en søndags ettermiddag. Kanskje det til og med er dagen derpå og lysten på mat er like stor som den ikke eksisterende lysten til å lage den selv. Eller kanskje du sitter i tidsklemma mellom jobb og henting av barn i barnehagen, og du glemte å handle middag. Da kjære, har jeg den mest geniale og enkle måten å bestille god mat på. 

  I hvertfall om du skulle befinne deg i Stavanger/Sandnes-området.
  E A S Y F O O D !    

  Si 'hei' til Mr. Food!

  Har du hørt om EasyFood.no før? Ikke? Nei, nå har du i hvertfall det, og tro meg, du glemmer det ikke. Dette må være trolig den letteste måten å bestille god mat på. For hvem liker ikke å få noen andre til å diske opp en fantastisk middag, uten at du må løfte en finger. Alle liker å bestille take-away en gang i ny og ne, om ikke oftere. Så nå skal jeg fortelle litt om en utrolig lettvint måte å gjøre det på. 

  WWW.EASYFOOD.NO

  For det første, hvor enkelt er det ikke å huske navnet. Enkelt navn, enkelt gjort, enkelt og greit! 
  Når du først kommer inn på siden får du opp restauranter nær deg når du skriver inn postnummeret ditt, eller til der du måtte befinne deg. På første side kan du også velge og om du vil hente maten selv eller helst vil ha maten levert på døren! 

  Vi bor på Tananger og da vi skrev inn vårt postnummer fikk vi kjapt opp restauranter rundt oss. Vi fikk forskjellige restauranter i alt i fra Ålgård til Bryne til Stavanger. En god gruppe med forskjellige alternativer rett og slett. En ting som både jeg og samboeren likte godt var at det også, heldigvis for oss, var restauranter som tilbyr vegetariske retter. Ett ekstra smil om munnen var det på samboeren da han så at det var mulig å bestille fra Zouq - en restaurant med ekte pakistansk smaksopplevelse. Så vi trykket oss inn på Zouq og der blir ting også veldig enkelt. For meg som personlig ikke er så glad i å ringe for å bestille var det en drøm å nå kunne sitte i fred og ro og bestemme meg. Alt uten å havne i pinlige situasjoner med misforståelse i forbindelse med hverken språk eller dekning! 


  Her velger du bare "Gå til meny" på den restauranten som appelerer deg mest. Valget for oss falt på Zouq.

  En enkel oversikt over hvor enkelt det er å velge de forskjellige rettene. 

  God oversikt over hva du har bestilt og samlet pris.

  Her er det rett å slett bare å trykke på rettene du ønsker, legg til forskjellige f.eks drikke eller dressinger. Noen av restaurantene legger også frem hvilke ingredienser du kan ta bort med tanke på allergier eller noe så enkelt å greit som preferanser. Her ser dere en enkel bestilling som faller i god smak her hjemme, og det tok meg få minutter på å få til.
  Nå skal det sies at ting fort kan ta litt tid når du finner så mye godt, det er ikke bare, bare å velge mellom så mye god mat heller.
  Enda en fordel, som er enkelt og ikke minst billig.
  Easyfood tar ikke betalt for å bestille igjennom dem. Maten du bestiller på easyfood sin nettside koster det samme som om du skulle ringt direkte inn til restauranten. Enklere og billigere blir det ikke! 

  Når du endelig har klart å slå deg til ro med halve restauranten på bestillingen ("hysj, hysj"), så er det bare å trykke bestill og du kan sette deg godt tilbake i sofaen og bare vente på maten når den er betalt. Er du ekstra lat, jeg mener heldig, får du maten levert på døra og dagen er reddet! 

  Du kan selv velge om du vil registrere deg før eller etter du har bestemt deg for restaurant og retter. Jeg syntes det var like så greit å gjør det før jeg bestilte, så var jeg allerede logget inn. Igjen, her også, utrolig enkelt å registrere seg, og før du vet det er det deilig mat på vei til deg! Så fort maten er bestilt får du en bekreftelse på melding om at maten er bestilt!

  Bestill god mat enkelt selv - E A S Y F O O D ! 

  Sjekk gjerne ut facebook-siden for oppdateringer og konkurranser. Akkuratt nå kjører de en konkurranse hvor du kan vinne en take-away og ett gavekort på netflix! Er ikke det oppskriften på en god søndag, så vet ikke jeg! 
  Trykk HER så kommer du direkte inn på facebook-siden. 

  #ad #reklame #mammamoen #minemeninger #enkeltoggreit #easyfoodno #easyfood #takeaway #søndagenreddet

 • Publisert: 15.09.2016, 13:00
 • Kategori: Anbefalinger
 • 0 kommentarer
 • hits