Ann Helen Moen

Halvveis i treningsprogrammet - Slik ser kroppen ut nå

 • Publisert: 14.04.2016, 21:52
 • Kategori: Trening
 • For de av dere som har følger meg på Instagram har sikkert fått med dere bildene jeg delte i går. Det var inget annet enn kroppen dagen jeg begynte på treningsprogrammet, og kroppen i går. Da var jeg begynt på andre halvdel og jeg må si at forandringen er stor. 
  Ikke nødvendigvis -20kg og superkropp, men det ligger så mye mer bak. Kroppen min er 20 hakk sunnere, og det skal mye til for å ikke se at kroppen er forandret. 

  Jeg begynte reisen etter ett ønske om å bare kickstarte kroppen litt før jeg skulle ut i jobb igjen. Etter måneder på sofaen og en hverdag bestående av hva enn jeg måtte ønske på tallerkenen, innså jeg at det kanskje ville være litt greit å få beveget kroppen igjen. Vekten viste fremdeles ett par kilo over vekt før siste graviditet, men dette var ikke noe jeg hang meg opp i. Jeg begynte ikke å trene fordi jeg syntes jeg var tykk eller fordi jeg ikke var fornøyd med kroppen. Jeg var bare ikke lenger fornøyd med å være så slakk, usunn og ha for lite energi til å gjøre annet enn å slappe av hele dagene. 

  Ettersom at det er 6 munner å fø i denne familien, skal jeg ikke skryte på meg noe spesielt vid og god økonomi, så den eneste muligheten jeg hadde for å være aktiv ville være i min egen stue. Jeg vurderte første og starte med å bare saumfare youtube etter noen kanaler som hadde noen korte og gode økter, slik at jeg fikk trent mens Naomi hadde den lange hvilen sin. Med utrolig (utrolig!) dårlig kondis og anstrengelsesastma som sitter igjen fra ungdomsskolen, kunne jeg bare se langt etter en frisk løpetur etter ungene var i seng, eller å løpe opp og ned bakker med noe barnevogn. Her er det mer styrke som faller i smak, og det er greit å begynne med noe en kan mestre, enn å ville gi opp allerede første dagen. 

  Som jeg har nevnt i tidligere innlegg så falt valget på Sophie Gray's trenings-guide og aldri før har jeg vært så fornøyd med et treningsprogram. Her trengte jeg ikke noe ekstra utstyr utenom min egen kropp, og det var overkommelige øvelser som likevel utfordret kroppen. 

  I Sophie's trenings-guide stod det i begynnelsen at det ville være kjekt å ta bilder av kroppen underveis. Ikke bare ville det være kjekt å se forandringene, men også kunne gi en ekstra motivasjon fremover når du så at kroppen ble bedre trent. Så første dagen stilte jeg meg stolt opp foran kamera med selvutløser og smilte bredt. Jeg var usikker på hvor mye forandring det ville være, og var spent på om jeg ville se forandringen fort eller om det ville ta uker. 

  For å si det slik, jeg var ikke mye fornøyd når jeg så de første bildene etter jeg tok dem. Foran meg på skjermen så jeg ikke en overvektig ung kvinne, men en svært usunn en. Jeg skal ikke lyge, jeg har vært stolt av å si at denne kroppen hadde båret og født fire friske og fantastiske barn. Så når folk ga meg komplementer for kroppen tok jeg i mot med et halv-kleint smil om munnen. Jeg syntes det er viktig å være stolt av seg selv, uansett hvordan du ser ut. 

  Tonen var en annen når jeg så disse bildene. Jeg var alt annet en stolt. Denne flotte kroppen min som har båret frem fire perfekte barn falmet bort foran øynene mine og jeg var for blind til å se. Det som møtte meg var noe annet. 
  I dag ser jeg på denne kroppen med annet enn stolthet. Ikke fordi jeg så på meg selv som tykk, eller at den ikke hadde gjort jobben sin som rugemaskin, men fordi personen inni den kroppen ikke tok vare på den! Jeg tok den for gitt!

  Jeg ser på disse bildene av meg selv og vil unnskylde den for alt det usunne jeg dro den gjennom. Alt denne kroppen hadde gitt meg, og jeg tok den for inget annet enn et etui. 
  Denne kroppen har ikke bare gitt meg 4 fantastiske barn, men også gitt meg muligheten til å være aktiv, gå og løpe. Med og uten barna. Nå ser jeg på denne kroppen og er så glad for at jeg ikke lenger tar den for gitt!  Denne kroppen har gjerne båret de fire mest fantasiske ungene i verden, men den skal bære meg resten av livet, og den skal settes pris på! 
  Ja, selvfølgelig med sjokolade og kaker innimellom, men viktigst av alt skal den beveges på!

  Så du kan si at jeg satte kroppen i sjette gir og satte i gang. Ikke bare med trening, men også med å tenke på hva jeg pyttet i munnen. Snop og andre godsaker er forbeholdt helgen, og dagen skulle pakkes på med sunne og gode frukter og grønnsaker. Jeg starter ALLTID dagen med en smoothie, og plutselig så jeg alle muligheten i stedet for begrensningene som kom med sunt kosthold.

  Noen uker inn i treningen bestemte vi oss også for å prøve vegeterianer/veganer-livsstilen. Ungene spiser fremdeles vanlig pålegg og de får spise det de har og vil i barnehagen. Vi har bare tatt bort kjøttet i fra middagen eller lagt vanlig mat til dem, og uten kjøtt til oss. Så her hjemme har vi snudd sjokolade-livsstilen helt om og har funnet så mye glede i alt det gode som finnes der ute. 

  Dermed kan jeg nå se på gårsdagens bilder med et STORT smil om munnen. Ikke fordi jeg har gått ned 20 kilo (for det har jeg ikke), men fordi den kroppen som nå er avbildet er en sunn kropp. En kropp som blir beveget, spiser sunn mat, men også en kropp som vet å sette pris på lørdagen <3
  Denne kroppen er jeg stolt av, fordi den er fortjent og den er min. Jeg tar endelig vare på kroppen min igjen, etter nesten to år uten trening har jeg igjen satt i gang spakene og det er så uendelig deilig å bruke kroppen på en god måte igjen!  JEG TRENER FORDI JEG ELSKER KROPPEN MIN, IKKE FORDI JEG HATER DEN! <3

 • Publisert: 14.04.2016, 21:52
 • Kategori: Trening
 • 0 kommentarer
 • Når du blir satt litt tilbake

 • Publisert: 05.04.2016, 11:44
 • Kategori: Trening


 • I går var jeg så uheldig å kutte meg ganske alvorlig på lillefingeren mens jeg var på jobb. 
  Vi holdt på med å gjøre klart til stenging, med å vaske alt utstyr. Uheldigvis imens jeg stod med oppvasken, så klarte jeg å spyle sjokolade sirup over hele veggen, og skulle bare vaske av veggen for å få det gjort med en gang. Jeg er opptatt av å få gjort mest mulig ting på en gang, slik at jeg blir fortere ferdig. Jeg liker å holde ett visst tempo igjennom min arbeidsdag, og i går var intet unntak. På den veggen jeg skulle vaske har vi slike tunge stål-hyller, hvor selve opphenget til hyllene er hule, slik at du kan justere hyllene etter ønsket høyde. Så mens jeg så flittig vasket meg bortover veggen har ikke tanken slått meg at jeg burde være mer forsiktig. Så før jeg viste ordet av det hadde jeg klart å kjøre lillefingeren opp i det hule opphenget. Jeg skal ærlig si at jeg ikke syntes det var så utrolig vondt, jeg tenkte at jeg muligens hadde trengt ett lite plaster fordi jeg hadde skrapet meg opp litt, men det viste seg fort å være en del verre enn ett overflate-skrubbsår. Det gikk ganske tydelig dypt inn mot benet og det silblødde. Jeg listet meg bort til hun ene og spurte pent om et litt stort plaster, men vi innså vell ganske fort at det muligens måtte sys. 

  Det hele var faktisk ganske komisk. Her kommer jeg etter bare en liten uke i ny jobb, og det hele ender med en liten "arbeidsulykke".
  Jeg dæver.
  Det er så min flaks å få til noe slik. Heldigvis så så det 100ganger verre ut en det var, men for sikkerhetsskyld satte jeg meg i bilen for å sjekke om det måtte sys. Det er jeg glad for at jeg gjorde for det endte med 4-5 sting. Ikke akkurat dødskult å sy, men det gikk fort for seg.

  Så hjem kom jeg i går kveld fem sting rikere. Så i dag blir nok opplæringen tilpasset slik at jeg slipper å bruke lillefingeren mest mulig. Det er rart hvor utrolig mye du bruker den lille fingeren der uten å være klar over det. Prøv å tegn på den øyenbryn uten å bruke den.   Så når jeg våknet i dag og innså at jeg hadde treningsdag på planen begynte jeg å tenke om jeg heller burde ta med treningsfri ett par dager, ihvertfall til fingen har fått roet seg litt ned. Den er faktisk nesten dobbel størrelse (okey, jeg overdriver litt, men den er tykk), og for å kunne beskrive det mest mulig, så er den i en konstant "Britisk te-fing"-vinkel. 
  Men så innså jeg at jeg skulle dra på meg treningsklærne og bare hive meg i det. Jeg kunne heller ta det rolig, og bytte ut de trinnene som ikke var forenelig med en "ødelagt" fing. Armhevinger gikk overraskende bra, men når det ble mye hopping og slik så tilpasset jeg det til andre trinn som ikke gjorde at fingen pulserte i takt med hjertet! haha. Så isteden for jumping-jacks gjorde jeg heller calf-rise, og byttet ut hele dead mans burpees med armhevinger med stopp. Altså armhevinger hvor du tar hendene av gulvet når du er nede på matten. Mye hopping og veiving med armene er ikke en god idé innså jeg kjapt. Å når jeg følte at fingeren pulserte litt ekstra, tok jeg det heller roligere og lot fingen "bestemme" tempoet. 

  Det er utrolig viktig å høre på kroppen. Enten det er hodet, hele kroppen eller bare en liten finger som verker. Jeg vil tross alt kunne bruke fingeren normalt etterpå, og vil helst ikke se at jeg må sy såret på nytt eller får infeksjon pga overbelastning!   Så ellers vil dagen forløpe som vanlig! Akkurat slik jeg liker det!

  Ha en fantastisk tirsdag videre <3 

 • Publisert: 05.04.2016, 11:44
 • Kategori: Trening
 • 3 kommentarer
 • STICKY SESAME CAULIFLOWER // KLISSETE SESAM BLOMKÅL

 • Publisert: 01.04.2016, 21:53
 • Kategori: Fristelser


 • Jeg har trolig funnet verdens deiligste asiatiske kjøtt-frie oppskrift. Etter vi begynte å tenke tanken om å spise mindre kjøtt har jeg scrollet side opp på side ned på Pinterest etter fristende oppskrifter. Jeg er helt Pinterest-frelst, og det finnes så utrolig mye spennende der ute. En av oppskriftene vi har lagt vår elsk på her i hus er sticky sesame cauliflower, eller på norsk klissete sesam blomkål. (Original oppskrift her i fra)

  Så da må jeg nesten hive ut den fantastiske oppskriften her ut til dere. Kjøtt-frie middager er IKKE kjedelig. Jeg har ikke vært borti en slik smaks-sensasjon uten kjøtt. Så kos deg med god samvittighet når du biter tennene i denne flotte retten.  INGREDIENSER:

  1-2 ss vegetabilsk olje (Vi brukte rapsolje)
  1 1/4 kopp mandelmelk
  1 kopp havremel/hvetemel
  1/2 ts salt
  1/2 ts bakepulver
  1 stor blomkål delt opp i små buketter
  1/2 kopp soyasaus
  1/2 kopp økologisk maple sirup
  1/4 kopp ris eddik (rice vinegar)
  2 ts sesamolje
  2 ts fersk revet ingefær
  2 hvitløksfedd, hvitløk
  1 ts sriracha 
  1 ss maizena
  1/4 kopp kaldt vann
  1 vårløk, opphakket
  Sesamfrø
  Kokt ris

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  INSTRUKSJONER:

  1. Forvarm ovnen til 235° (jeg bruker varmluft). Bruk ca. 1 spiseskje av den vegetabilske oljen til å smøre en ildfast form. 
  2. Visp mandelmelk, mel, salt og bakepulver sammen i en bolle. Du kan så velge om du vil dyppe blomkålen i røren, eller hive all blomkålen opp i røren. Vi valgte å gå for siste alternativ. Rørte det godt sammen slik at alle blomkål-bukettene var dekket av røren, for så å sile av overflødig røre. Bare hiv alt i en vanlig sil og rist godt før du legger de oppi den ildfaste formen. 
  3. Stek i 10 minutter.
  4. Mens blomkålen stekes i ovnen, mix sammen soyasaus, maple sirup, ris eddik, sesam olje, revet ingefær, hvitløk og sriracha-saus i en panne. Vi bruker en wok-panne. Bland så vann og maizena sammen slik at det blir en fin røre før du tilsetter det i soyasaus-blandingen. Når sausen tykner kan du ta den bort fra varmen og legge den til sides. Sett risen til kok.
  5. Ta blomkålen ut av ovnen. Vend så blomkålen og smør over ett lett lag med vegetabilsk olje. Stek i ytterlige 5 minutter til de begynner å få farge.
  6. Ta så blomkålen ut, tilsett soyasaus-blandingen og stek ytterligere i ca. 3 minutter, til sausen blir god og klissete rundt blomkålen.
  7. Server over en pute av nykokt ris. Strø over sesamfrø og vårløk, og server!  SETT DEG NED OG NYT!

 • Publisert: 01.04.2016, 21:53
 • Kategori: Fristelser
 • 0 kommentarer
 • hits