Ann Helen Moen

HOW SHE DOES IT

 • Publisert: 31.03.2016, 12:00
 • Kategori: Trening


 • Det er mange som har lurt, derav venner og familie, på hvordan jeg klarer og sjonglere alt. 

  Barn, kjæreste, jobb og trening. Først skal man på jobb, for å ikke snakke om at man skal ha barna ut av døra og i barnehagen. Så står jeg opp ned hele dagen på jobb, hvor det er travelt og du først får slappe skikkelig av når du setter deg i bilen på vei hjem. Vell hjemme skal du stelle i stand middag, om du ikke først må plukke ungene opp i fra barnehagen. Så skal du ha hodet med for å se at alle fire ungene har fått i seg dagens kvanta av middag, før du enten må sette barn i badekaret, rydde og støvsuge etter middagen eller gjøre minstemor klar for senga. For før du vet ordet av det er klokken bikket 17.00, og her hjemme blir det fort travelt når Naomi innser at hun begynner å bli trøtt. Da må man fort hive seg i grøtskålen og flaska med melk, før reaksjonstiden din er gått ut, og det blir fullstendig kaos. Du ser det at om Naomi må sutre litt for lenge (etter hennes egen måleskala så klart), så kan du bare drite i den skålen med grøt. Da har hun funnet ut at hun er for trøtt og bare vil ha flaska. så du hiver deg rundt på kjøkkenet mens du prøver å ikke snuble i oppvaskmaskinen som Per driver og tar ut og inn av, mens du prøver å snakke både rolig til en trøtt og sulten Naomi, og skrike til guttene som har trødd seg i ett badekar og krangler om hvem sin tur det er til å sitte i midten. Du kan si at mellom 17.00-17.20 så har jeg brukt hele stemme-registeret. Prøve å snakke rolig til Naomi, mens jeg går fra å le til å kjefte på tre trollunger som aldri blir enig om noe som helst. Å kjenner jeg dem best, så skriker de om at de er ferdig i badekaret akkurat når jeg har fått roet lillemor med en skje grøt. Per hører så klart veldig lite, ettersom at han er dypt konsentrert om å få støvsuget opp alt under middagsbordet. 

  Men så blir heldigvis Naomi ferdig og spise. Hun får ny bleie, og pysj på før det blir sovetid. Hun kapitulerer så regel rundt 17.30. Da ligger hun bare her i stua og sutrer og gnir seg febrilsk i øynene. Nå skal det sies at med en gang vi legger henne i senga så snur humøret. Da kan hun fort ligge og ralle i opp til en time før hun endelig sovner. Men, det er mye bedre (for alle parter) at hun ligger å raller for seg selv i senga enn at hun liger og tuter med snørr og krokodilletårer i stua med oss. Vil hun i senga, så skal hun få lov å gå i seng. Rundt 18.00 er det sovetid for gutta. YES, her er alle i seng til senest 18.30. Bruker vi lenger tid en det så kan du si farvel til kveldsro. Da er hele gjengen apekatt inne på rommet og de kan holde det gående i noe som føles hundre år. 

  Som regel er det stilt i hele huset en plass mellom 18.30-19.00. DA er det mamma-og pappatid. Enten hver for oss eller sammen. 
  Nå skal det sies at Per er over gjennomsnittet sprek for en familiefar. Så når jeg har mitt treningsprogram, så spinner han seg en tur ut på sykkelen, eller spinner nede på rulla. Da har vi hver vår tid til trening før vi dør litt på sofaen. 

  Det er viktig å ikke plante seg for godt ned i sofaen. Hold det gående hele dagen, tren og så kan du smelte den velfortjent ned i sofaen eller sengen etterpå. YOU EARNED IT BABY!  Nå skal det sies at jeg forstår om du ble stresset bare av å lese teksten ovenfor. Jeg skal innrømme at det til tider er ganske krevende å holde motet oppe til å klare alt. Men så må jeg huske at selv om det kan virke der og da som om treningen bare vil ta mer energi av meg, så er det også den treningen som vil gi meg meg energi i morgen. Energi til å komme meg opp av senga kl. 05.30 for tidligvakt på jobb og for å holde tempoet oppe hele dagen. Det gir også en ekstra god følelse når jeg med viten og vilje kan si at jeg fortjener å smelte sammen i sofaen.   Et jævla stort pluss er at jeg ALDRI trenger å forlate min egen stue. Jeg trenger dermed ikke å investere i dyre treningsavtaler, treningsutstyr eller treningstøy. Jeg har ikke kjøpt inn noe nytt annet enn usle 230,- for 3 måneders treningsvideo inkl. oppskrifter, gode ord og et helt fantastisk oppsett som jeg forelsker meg mer og mer i, for hver dag som går. Det skal sies at treningen er bedre med en trenings-/yogamatte, men dette hadde jeg allerede fra før. 

  Jeg startet på tirsdag med min andre måned i treningsprogrammet og jeg elsker det. Eller jeg hater at det er så forbanna tungt, men øvelsene er jævlige på en god og kjekk måte. Jeg står å rekker fing til videoen mens jeg ler av meg selv. Det er også noe spesielt med akkurat denne treningsguiden. Jeg koser meg, og ler av eg selv over hvor tungt jeg syntes noe er. 

  Ha det moro med treningen!

  Jeg trener heller ikke hver dag! Jeg trener fire dager i uken, og har tre hviledager. Det er uhyre viktig å la kroppen få hvile innimellom også. Ihvertfall om du har ett så hektisk liv som meg. Det aller viktigste er å lytte til kroppen. Vil du først bare begynne med å trene en gang i uken, så gjør det! En dag i uken, 20 min, er HELE 20 minutter lenger enn før du begynte. Det er også like viktig å lytte til kroppen når den trenger mosjon, som når den trenger hvile. Utfordr deg selv til å bli en bedre versjon av deg selv.

  I know you can do it!

  Om jeg kan motivere deg til å ta et steg til å komme deg opp av sofaen, så er jeg i ekstase, men jeg er også svært glad om jeg bare har fått deg til å tenke på det. En plass må man begynne, å det viktigste steget er i hodet!

 • Publisert: 31.03.2016, 12:00
 • Kategori: Trening
 • 0 kommentarer
 • Ut av den verdenskjente baby-bobla

 • Publisert: 31.03.2016, 09:18
 • Kategori: Ann Helen
 • WOW! 

  Jeg hadde aldri trodd at tiden skulle gå så fort. Eller jo, en liten ide og tanke, men før jeg viste ordet av det var disse fire nye ukene borte. POF!
  Hva gjør jeg nå liksom? Hva er å arbeide? Husker jeg hvordan jeg skal oppføre meg i sosiale sammenkomster med mennesker som IKKE vil snakke om baby-bæsj og hvilke utfordringer som dukker opp med nye tenner på gang? 

  hahaha. Oh yes. Plutselig skal lilletrille være hjemme med pappa, mens mamma skal ut i den store vide verden og tjene penger til livets opphold! Herregud, jeg ler av meg selv. Hvordan er det mulig å miste så masse av de sosiale antennene på mindre enn ett år. Nå skal det sies at jeg ikke er tilbake i den fine og flotte jobben jeg hadde før jeg gikk ut i permisjon, men noe helt nytt og spennende. Du kan fremdeles treffe meg bak kassen, men i stedet for å spørre meg om vi har mer igjen i str. 36 i den blå skjorta i A-området, så kan jeg nå skrive forkortelsene til en Mocha Frappuccino på en fin gjennomsiktig kopp med en grønn logo av en Siren. Oh yes, jeg jobber (dessverre) ikke lenger på flotte H&M, men har forflyttet meg til Starbucks! 

  Jeg er nå dermed å finne bak et grønt forkle hvor jeg skal prøve å forstå hvordan jeg lager en "dobbel caramel macchiato med soya-melk". Det skal sies at jeg kun har jobbet der i 2 fulle dager, så du kan si at jeg sliter en liten smule med å forstå alt. Det er utrolig kjekt, og spennende å prøve noe nytt, så det er bare å kaste seg i det :D 

  Denne uken jobber jeg bare dag, så skiftene mine begynner kl. 07.00 eller 06.30. Så du kan si at det er rart å måtte stå opp og begynne å jobbe FØR hverken mann eller barn har stått opp. Har vært en liten utfordring for Queen B(-menneske) her, but I did it. Klarte til og med å kle på meg treningstøyet etter ungene var i seng og hoppet i gang! Full i kaffe var jeg duracel-kanin på gulvet her!   Så da var man tilbake i den store vide verden. Det er kjekt, men samtidig veldig rart å atter en gang tré ut av den verdenskjente baby-bobla! 

 • Publisert: 31.03.2016, 09:18
 • Kategori: Ann Helen
 • 0 kommentarer
 • Når ett par timer nesten blir døgning!

 • Publisert: 27.03.2016, 11:50
 • Kategori: Fristelser
 • Det er merkelig når du har planer om å ikke gjøre en drit, men ender opp med å gjøre det totalt motsatte!

  Det skjedde i går. Vi hadde plassert bort de to eldste for natten og skulle i grunnen bare sitte hjemme og slappe av med seriene våre spillende over tv-skjermen. Jeg var veldig sliten etter en lang dag og dårlig søvn, så når ei venninne sendte melding og spurte om jeg ville komme bort i løpet av kvelden, viste jeg at sjansene var små for at jeg i det hele tatt kom meg opp av sofaen.

  Så ble guttene hentet og vi koste oss litt ekstra med de to minste. Da det var tid for legging for de små og alenetid for mamsen og papsen fikk jeg plutselig ett lite snev av energi. Jeg bestemte meg dermed at jeg skulle ta en liten svipptur innom. De skulle ha litt godt i glasset, men bestemte meg fort for at denne gamle kroppen skulle holde seg edru. Jeg satte meg dermed bak rattet og kjørte utover. Jeg hadde så klart sagt til Per at jeg teolig bare ble borte ett par timer.

  Så fail kan man ha gitt!!

  Før vi viste ordet av det hadde klokkene stil seg frem og viste 03.30. Ja, så ble det litt mer enn ett par timer. Praten satt så løst og vi storkoste oss. Klokken var nærmere 04.15 før rompa mi hadde klart å planta seg i senga, og det var jo ikkje npe overraskelse at lillemor skulle våkne i det jeg la hodet på puta!

  Ikke bare var jeg sent i seng, men bare rett etter jeg endelig hadde fått lillemor til å sove og lukka øynene selv, var klokka plutselig 08.00 og det var morgen. Så da var det ikke annet enn å dra meg seg dyna inn i sofaen og slumre meg igjennom søndagen. Jeg hadde bestemt for at der skulle jeg ligge frem til langt ut på dagen.

  Så slo det meg. Jeg har treningsdag i dag..

  Som om det ikke var nok at jeg faktisk måtte opp tidlig, så skulle jeg liksom klare å få den trøtte ræva mi opp for å trene. Nei, da må man bare hive seg opp av sofaen før kroppen streiker i protest. You've got to outsmart youself.. Eller noe sånn.

  Men det gikk! I did it! 👏

  Ja, en ekstra klapp til meg.

  Etter treningen var det så klart på med søndagsklærne, og diske frem en god og frisk smoothie i dette grå-været!

  Den smoothien var dødsgod, så tenker å slenge med oppskrift

  OPPSKRIFT:

  • Litt hermetisk ananas med fruktjuice (hadde igjen etter pizzaen i går)

  • En appelsin

  • En liten kopp med ferdig smoothie-blanding fra Rema 1000 - banan/mango/ananas

  Take it for a spin!

  Nå skal du ikke gjøre annet enn å sette deg eolig ned i sofaen og NYTE det!

  Håper alle har en fantastisk dag videre ☀

 • Publisert: 27.03.2016, 11:50
 • Kategori: Fristelser
 • 1 kommentarer
 • Til deg som ikke kan fordra Anna - MammaTilMichelle

 • Publisert: 25.03.2016, 20:48
 • Kategori: Tanker
 • Kjære Anonym.

  Du peiser på hvor dårlig mor du syntes Anna er, og kan ikke få si nok stygge ord. Du slenger ut ufine kommentarer som ikke bør se dagslys. Du mener Anna feiler som mamma fordi hun falt på trynet og forelska seg i feil person, som atter en gang knuste hjerte hennes. Du lar ikke kommentarene ligge om hvor fæl du syntes hun er nå når hun endelig er lykkelig. For det fortjener hun ikke. Du trør over i andre sin personlige boble, og du stiller deg rett i trynet på folk, med maske så klart. For ingen må vite hvem du er. 

  Elendig mamma. Anna er en elendig mamma som burde vært fratatt sine barn.

  Jeg kan ikke komme over hvordan jeg selv får vondt i magen når jeg leser dette brevet. Du åpnet øynene mine, du kjære anonym. Du åpnet øynene mine for hvilke normer, moraler og verdier det tydeligvis er uhyre viktig at jeg lærer mine barn. Hvor streng jeg som mamma kommer til å være når det kommer til drit-slenging, mobbing og baksnakk. Om det å ødelegge noens dag for at du skal få ut en frustrasjon som tydeligvis sitter dypt inne hos deg. 

  Jeg har innsett her HVOR ufattelig viktig det er å lære sine små folkeskikk! 

  Jeg er kanskje litt vell streng, men du prøver å få frem poeng hvor du mener Anna har sviktet som mamma, når alt jeg ser i din tekst, er hvor jeg tydeligvis ikke må svikte som mamma til mine barn. Jeg håper så klart at dette kun er dårlig dømmekraft fra din side, og at du er lært opp til bedre, men prøv å husk at det er en helt virkelig person som sitter på andre siden av det brevet du nettopp skrev deg gjennom. 

  Kjære anonym. Vis verden og fremtidens barn at dette ikke er måten å samhandle med andre mennesker på. Uansett om du liker dem eller ikke. 

  Med vennlig hilsen
  Ann Helen Moen​
  Firebarnsmor med to forskjellige fedre

  Anna - MammaTilMichelle   

 • Publisert: 25.03.2016, 20:48
 • Kategori: Tanker
 • 1 kommentarer
 • STOR FORSKJELL PÅ KUN 3 UKER!

 • Publisert: 25.03.2016, 19:02
 • Kategori: Trening
 • Som jeg nevnte i tidligere innlegg så har jeg nå satt i gang med treningen. Jeg har endelig funnet ett treningsprogram jeg har ett fantastisk hat/elsk-forhold til, og som attpåtil kan gjøres hjemme, og krever ingenting dyrt treningsutstyr!

  Jeg har også denne gangen valgt å ta før-bilder, og tar bilder en gang i uken, slik at jeg kan se fremgangen. Slik at det skaper ekstra motivasjon, og at jeg faktisk kan se at det går fremover.

  Jeg har også, som kanskje noen av dere som følger meg på instagram, fått meg et treningskorsett. Dette er pga min diastasis recti, og jeg har nå fått prøvd det ut i over 3 uker, og er i ekstase over hvilken fremgang det er allerede! Jeg vil trolig aldri bli helt kvitt diastasisen uten en operasjon, men jeg syntes det er deilig å se at den er blitt så mye bedre allerede!

  Diastasis recti er en tilstand som ofte oppstår etter flerling-eller annengangsgravid. Jeg som både har gått med tvillinger og vært gravid 3 ganger, har dermed nesten vært påkrevd en diastasis! Diastasis recti er når magemusklene deler seg under ett svangerskap, og ved endt graviditet, ikke går tilbake slik de var før. Det gjør at innvoller har en tendens til å bli "presset" ut gjennom buken når magemusklene strammes. Det er ikke farlig, men det har gjort hos meg at mye annet har reagert. Jeg har utrolig dårlig holdning, og når du ikke har en sterk core som støtter opp ryggen, har det også ført til at jeg har slitt med mye vondt i rygg/skuldre. For å kunne trene opp en god og sterk rygg er du avhengig av å også trene core/mage, men kan risikere at du gjør diastasisen verre. Det finnes "triks" for å trene denne trygt opp igjen, men det tar tid og disiplin. Små øvelser som over tid er tunge!

  Jeg har nok vært heldig å hatt diastasis siden svangerskapet med tvillingene, men jeg var da uviten hva dette innebar, og når Felix ble født ble trolig diastasisen verre også. At jeg begynte å trene crossfit når Felix var 6 mnd gammel, og ikke hadde tatt noen forhåndsregler i forhold til diastasis, har jeg nok også her trolig trent den verre. Det var ikke før jeg var gravid med Naomi at jeg kom over fenomenet, og leste meg side opp og side ned om hvilke triks som en burde gjøre og hva en burde holde seg borte fra.

  Når Naomi ble født og var blitt 6 uker gammel prøvde jeg å kjenne etter hvordan det lå an med magemusklene for å kunne tenke litt fremover hva jeg kunne gjøre for å få fart på kroppen igjen.

  Jeg ble rett å slett lamslått og syntes det var ekkelt å se at jeg klarte å få plass til tre fingre i mellom magemusklene. Jeg tenkte jeg aldri kom til å få det fikset, og tenkte jeg mest sannsynlig måtte legge meg under kniven om de skulle samles igjen.

  Så kom jeg over en instagram-profil som solgte treningskorsett, eller waisttrainer. Etter å ha gått rundt meg selv ett par ganger og innsett at den vanligste "treningsmåten" ikke fungerte for meg, fant jeg ett billig på ebay. Jeg var så klart klar over at det muligens ikke ville fungere, men at jeg nå var klar for å prøve hva som helst.

  Jeg har nå trent med treningskorsettet i snart 1 måned og jeg kan me glede si at diastasisen nå er kun på en liten fing. En liten fing er det jeg får mellom magemusklene, og jeg kjenner jeg er såå glad! 🙌

  Kanskje det finnes ett lite håp om at de en dag i fremtiden skal kunne gjenforenes av egen fri vilje og ikke under tvang av operasjonstråd eller stifter 🙈

  Så det er ikke bare på bildene du ser en fremgang, men også på energi og viktigst av alt for meg, diastasisen! Det gr meg nå mulighet til å trene opp en sterkere rygg, slik at jeg muligens kan bli kvitt litt av ryggsmertene som plager meg daglig!

  Slik så kroppen ut første treningsdag, og det er ikke til å skyve under en stein at jeg er svært bred over magen. At magemusklene driver og legger seg ut til sidene hjelper ikke akkuratt på 🙈

  Her er bare en uke og fire treningsdager, etter jeg begynte på Sophie Gray's treningguide! Å jeg kan umulig være den eneste som ser en stor forskjell allerede da på magen!

  Beklager de semi-nakne bildene av meg, men når forskjellen gir meg motivasjon, kanskje det gir det litt også?!

  Her er det siste bildet som bare er tatt for 3 dager siden! Det er 3 uker med trening, fire dager i uken og ett renere kosthold! Det er mulig! Til og med med dårlige dager og en ekstra "cheat-day" 🙊

  Kan jeg, så kan du!!

 • Publisert: 25.03.2016, 19:02
 • Kategori: Trening
 • 1 kommentarer
 • ACAI BERRY BOWL - A great way to start the day

 • Publisert: 25.03.2016, 10:00
 • Kategori: Trening
 •  

   

  Andre gode smoothier <3

 • Publisert: 25.03.2016, 10:00
 • Kategori: Trening
 • 1 kommentarer
 • Lidenskap for sunn mat

 • Publisert: 24.03.2016, 14:24
 • Kategori: Fristelser
 • Etter jeg begynte å trene, og ikke minst følge Sophie Gray, har jeg lagt min elsk på sunn mat. 
  Misforstå meg rett, jeg har ingen planer om å hverken legge sjokoladen eller chipsen på hylla, men det er greit å la det ihvertfall ligge der til helga.

  I det siste så har jeg og min kjære satt oss inn i det og spise mindre kjøtt. Så lite kjøtt som mulig. Vi har for vår tilregnelighets skyld valgt å ikke ta dette fra barna. De er nå i en periode hvor alt som er nytt er farlig. Å for å holde oss selv "tilregnelig" så har valgt å ikke utsette oss for det spetakkelset rundt spisebordet helt enda. Jeg har også fremdeles vanlig pålegg på skiva, i tillegg til f.eks. banan, peanøttsmør eller avokado. 
  Men vi har valgt å bytte ut alt melk i tilbereding av mat med f.eks mandelmelk eller kokosmelk. Alt etter hva vi spiser. Ellers har vi ganske mange kjøttfrie middager her i hus. Ellers kan vi fint ha taco i hus, og bytter ut kjøttdeigen med farse som er "kjøttdeig" lagt på soya. Dette har vi også hatt med guttene, uten noen betydning til at de merket forskjellen.   Ellers består frokosten min, hver dag, av forskjellige smoothier. Jeg har fått et helt nytt forhold til smoothie etter jeg begynte på Sophie's treningsguide. Før så jeg på smoothie som en dessert med mye sukker. Noe som ikke er helt på trynet når du klatter oppi en halv boks med yoghurt og mye appelsinjuice. Jeg bruker aldri yoghurt i lenger, eller juice for den saks skyld. Jeg blander mellom å ha kaldt vann eller mandel/kokosmelk i. Alt etter hva som frister og hva annet jeg har oppi. Jeg har også alltid 1-2 spiseskjeer chiafrø oppi, og blander også gjerne hemp frø oppi for en ekstra mettende smoothie. 
  Jeg bruker også mest mulig fersk frukt, og har bare litt frossen frukt/bær i for å få rett "tekstur" på smoothien. Ellers er isklumper en kjekk ting og ha i.
  Her hjemme bugner det av fersk frukt hele tiden, noe som gjør det ekstra fristende å lage seg en god smoothie.   Ellers blir så klart middagen stappfull av gode grønnsaker når vi har eliminert kjøttet. Gode, friske supper som metter, og masse nytt og spennende som jeg tidligere ville vært redd for å prøve. En stor favoritt her i huset hos alle sammen er gulrotsuppe med indisk naanbrød. Stor suksess blant liten og stor. Så lett og lage, og helt fantastisk frisk i smak. For ikke å snakke om den fine knall oransje fargen. Godt og friskt!
  Ellers har jeg og min kjære fått en helt ny forelskelse i blomkål. Det finnes så mye kjekt å lage med, og mye asiatiske smaker som vi faller for. Pinterest har vært den store guiden, pluss litt ekstra tips fra min veganske lillesøster. Godt å ha noen i bakhånd som har testet litt forskjellige oppskrifter.


  Alt du trenger til en god og frisk gulrotsuppe.

  Så i fremtiden skal du ikke se bort i fra at det dukker opp både oppskrifter på middager og smoothier. Småsnacks og god hjemmelaget sjokolade. Det er en helt ny verden forran oss, og selv om vi også på veien har funnet ting vi IKKE liker, så finnes det uendelig med fristende oppskrifter som står for tur. 

  Hadde det vært spennende med litt oppskrifter her ute?

 • Publisert: 24.03.2016, 14:24
 • Kategori: Fristelser
 • 1 kommentarer
 • SUNDAY SUNSHINE

 • Publisert: 24.03.2016, 10:00
 • Kategori: Foodporn
 • Som de fleste av dere sikkert hatt fått med dere, så har vi her hjemme gjort en helomvending når det kommer til kosthold, i tillegg til at jeg har kommet meg opp av sofaen. 

  Hver dag begynner jeg dagen med en god smoothie, i dag inget unntak. Jeg følger ett tett treningsprogram, så 4 av 7 dager trør jeg til med en god og svett treningsøkt, og kan sette meg ned og slappe godt av med en smoothie. Hvilken smoothie jeg velger å gå for er helt opp til dagshumøret. Noen ganger vil jeg ha en frisk smoothie, mens andre ganger vil jeg ha en god og mettende. I dag fant jeg en mellomting. 

  Velger å kalle dagens smoothie for SUNDAY SUNSHINE, og på en grå søndag som i dag, var det godt med en sprakende og frisk smoothie. 

  INGREDIENSER:

  - 1 liten kopp vann
  - 1 liten kopp frosne bringebær
  - 1 banan
  - 1 kiwi
  - 1 appelsin
  - 1 ss chia frø
  - 1 ss hemp frø hjerter

  HOW TO:

  Smell sammen alt i en blender og mix sammen. Hemp frøene er ganske grove, og har en mektig og ru nøttesmak. Så om du vil ha minst mulig konsistens i smoothien, så mix gjerne over en lengre periode. Smak deg frem til hvordan du liker den. Du kan så klart trekke bort både chia og hemp frøene, men de gjør at smoothien er mer mettende og en tykkere konsistens. Jeg velger å bruke mest mulig fersk frukt, men det er så klart helt opp til deg hva du foretrekker. Det som er ekstra kjekt er at både chia og hemp frø inneholder store mengder omega. Godt for kroppen! 
  Jeg valgte også å ha i appelsin og kiwi, begge to stappfulle i vitamin C, som er veldig viktig for at kroppen skal ta opp mest mulig jern. For oss som spiser mye mindre kjøtt, er det da ekstra viktig at den jernen vi får i oss faktisk blir tatt opp av kroppen. Også er det jo så uendelig godt! :D

  ​Så sett deg ned og nyt en god og sunn smoothie! 

 • Publisert: 24.03.2016, 10:00
 • Kategori: Foodporn
 • 1 kommentarer
 • ER JEG TILBAKE?

 • Publisert: 23.03.2016, 22:08
 • Kategori: Tanker
 • Kanskje, kanskje ikke.. 

 • Publisert: 23.03.2016, 22:08
 • Kategori: Tanker
 • 0 kommentarer
 • WAY OF GRAY - MY WAY

 • Publisert: 23.03.2016, 21:48
 • Kategori: Trening
 • 01. Mars 2016 - Dagen jeg ante fred og ingen fare. 

  Det er merkelig hvor mye jeg har tenkt over kroppen min etter den siste graviditeten, men hvor lite jeg viste. Jeg har alltid vist at jeg aldeles ikke er en av de tynneste i "klassen", men jeg har vært tilfreds med meg selv, og har ikke ofret kroppen en tanke når jeg har trødd i meg en halv pose chips, en halv melkesjokolade og en halv skål med smågodt. Yupp, i en sitting. Jeg har aldri løyet til meg selv og sagt jeg er sunn, for det er ikke noe du kan kalle meg, men kroppen og vekten har i grunnen stått stilt etter baby og innhold var ute, og vannet ikke lenger herjet i kroppen. Jeg gikk ned nesten alle kiloene jeg hadde gått opp, og dvelte ikke særlig over det. Jeg er tross alt mamma til fire, så litt valker her og der når man sitter eller bøyer seg brydde jeg meg ikke særlig over. Jeg gikk og tenkte at det forsvinner viss det forsvinner. 

  Jeg hadde ett dårlig forhold til mat. Jeg var svært sjeldent sulten om morningene, og det er ikke løgn når jeg sier at jeg 90% av tiden kom på at jeg ikke hadde spist i det hele tatt når jeg stod halv 4 og begynte på middagen til guttene kom hjem fra barnehagen. 

  Jeg har i grunnen alltid spist det jeg har lyst på, når jeg har lyst på. Så om det er en skillingsbolle på butikken, eller om det er ett eple har ikke hatt så stor betydning. Jeg har alltid vært glad i frukt, bær og grønnsaker, og skyr ikke bort i fra det, men jeg er lat. Jeg er utrolig lat, og viss jeg står mellom å kutte opp frukt og lage med en fruktsalat/smoothie eller å klatte på nugatti på en ferdig-oppskåret brødskive, så er sjansen veldig stor for at det var skiven jeg trykka i meg. Det skal sies at mitt forhold til mat er veldig annerledes nå når jeg går hjemme enn når jeg er ute i jobb. Jeg klarer så klart IKKE å gå en hel dag uten mat frem til middag, som jeg fort klarer når jeg er hjemme. Men det betyr ikke at jeg ikke hiver med den snickersen på butikkbåndet, som skyren med musli og eplet jeg hev på. 

  Jeg elsker havregrøt med banan på, men jeg elsker også den kebaben som jeg slipper å lage selv. Det er det som er farlig. Når det kommer til det å lage mat til meg selv er jeg skikkelig dårlig, og jeg er lat. Tanken, "Shit au, jeg legger ikke på meg 5kg på en New Energy sjokolade", har kontrollert meg.

  Det er det slutt på!

  Så var det denne treningen da. Etter at jeg begynte å jobbe på H&M etter påsken 2014 sluttet jeg å trene crossfit. Det ble nedprioritert, og etter en arbeidsdag var jeg helt skutt og fant ingen motivasjon eller styrke til å komme meg på trening. Sakte men sikkert fortalte jeg meg selv at siden jeg nå hadde en jobb hvor jeg konstant løp fra en ende av butikken til en annen, så gikk det litt opp i opp. Jeg lot meg selv slutte å trene, og før jeg viste ordet av det var jeg gravid. Da hadde jeg jo en enda bedre unnskyldning, bekkenløsning. Som i de to andre svangerskapene var jeg dårlig/spiste lite, og vekten raste nedover. Jeg var på mitt tynneste da jeg var 12 uker på vei, og det var god nok grunn til ikke å trene. 

  I svangerskapet med Naomi kom jeg over Diastasis Recti, og det var ikke akkuratt vanskelig å innse at jeg kom i den kategorien. Når Naomi ble født var jeg derfor veldig forsiktig med hva jeg gjorde, som igjen resulterte i at jeg ikke trente. Jeg ville ikke gjøre diastasisen verre, og lot dermed være å trene noe som helst. 

  Diastasis Recti er når magemusklene ikke vokser sammen igjen etter en gravidtet. Det er vanligst hos kvinner over 35, svangerskap med flerlinger eller etter flerne svangerskap. Dette kan bli verre ved å trene magemusklene for raskt eller på feil måte etter en graviditet. 

  Så du kan se at jeg fyller to av tre kriterier. Jeg har plass til nesten 3 fingre i mellom mine magemuskler, som gjør at magemusklene "sklir" ut til siden, som får meg til å virke bred, stort midjemål og en mage som fort kan se ut som er 12 eller mer uker på vei. Midt på magen er det altså ingen muskler som "holder" innvollene på plass, annet enn fett og hud, så klart! Så det gjør at jeg får en bulkende mage. Nå er jeg ikke særlig stor til å begynne med, men dette medvirker til at jeg ser større ut en jeg hadde gjort om magemusklene var på "plass", noe som gjør at å finne klær som passer, vanskelig. Passer de rundt lårene, er de for smale rundt magen, og passer de rundt magen blir de store og pøsete rundt lår og rumpe. 

  Så etter mange måneder med tanker om hva jeg burde gjøre endte jeg opp med å kjøpe ett treningskorsett og se om jeg kunne trene dem tilbake. Usikker på hva jeg skulle gjøre ble korsettet liggende i skapet, og treningsskoene stående på hylla. Jeg manglet motivasjon, og sofaen var jo bare så god å ha når ungene endelig var i seng. 

  Om jeg bare lot tiden gå så ville jeg nok etterhvert finne motivasjonen en eller annen plass. Jeg kunne bare vente på at den skulle banke på døra, og si at diastasisen var borte, så kom deg på crossfit igjen.

  Jeg er som mange andre, obsessed med instagram og alle dens perfekte verdner. Jeg er også fryktelig klar over at ens instagram verden ikke er den virkelige verden. Jeg er ikke dum, jeg er en av dem. Om livet bare var så fredfult som instagram bildene mine. Nei, det er det ikke. 

  Etter jeg begynte å følge wayofgray på insta for noen år tilbake, så har jeg alltid likt bildene og tekstene hun deler, og hun har snik-inspirert meg siden. Det var bare helt tilfeldig hvilket humør jeg var i sist tirsdag da ett av hennes bilder poppet opp på feeden min, men plutselig stod jeg der. Klar i treningskorsett, treningssko og vannflaska klar. 

  Ja jeg kunne nok bare valgt en random treningsvideo på youtube, og jeg har jo nok vitenskap til å vite hva sunn og god mat er, men jeg det var hos henne jeg fant motivasjonen. Hun virket sikker på seg selv, og sine metoder og selv om hun er veldig opptatt av å være sunn, så forstår hun veldig godt hvor godt det er å unne seg en sjokolade. 

  For ca. 240,- fikk jeg 4 måneder med treningsrutiner. Her har jeg fått det både i skrevet form og videoer hvor du følger alle trinnene. Også egen måltids-guide hvor hun har listet opp oppskrifter på både smoothies, middager og sjokolade! Jeg har ikke vært så veldig strict med måltids-planen, men har vært veldig forsiktig med å ha mye frukt og grønt i hverdagen, også unne meg noe godt i helgene. Denne helgen så feiret jeg og samboeren bursdagen vår i lag, noe som betyr alkohol, pizza, snacks og godteri. Jeg lar meg selv ha helg, men prøver å holde det "gode" til kveld og ikke over en hel dag eller helg. Jeg holder treningsplanen også spiser jeg sunt og godt på dagtid. 

  Jeg var litt skeptisk til å kjøpe en slik treningsplan ettersom at jeg var redd for at jeg skulle sitte der etter bare noen dager og ikke like det, og føle at jeg har kastet bort penger. Men jeg kan ærlig si at etter en uke på programmet er jeg solgt. Jeg har ingen planer om å gi opp (enda), og jeg elsker hvor svett og jævlig jeg er etter en økt! 

  Alle har sin måte å gjøre ting på, og akkuratt nå er det dette som passer meg og min hektiske hverdag! 

  Jeg vil anbefale alle om å ta en titt inn på både Sophie's instagramnettside og youtube-kanal.

   

  Så selv om jeg bare på en uke har trent 4 dager og latt meg selv både drikke litt alkohol og spise litt godteri i helga, så må jeg si at jeg ser forskjell. Ikke bare på kroppen, men jeg har mer energi, Jeg går på do oftere og jeg sover bedre (bortsett fra når tuppen og lillemor holder det gående hele natta. Da er jeg monster). 

  Se bort fra det trøtte trynet mitt - Lillemor holdt det gående i natt!  Dette er så klart HELT ute av min komfortsone, så dette syntes jeg er dødskleint. Grunnen til at jeg gjør dette er fordi det motiverer MEG til å bli en bedre versjon av meg selv. Denne kroppen skal bære meg resten av livet, og jeg kan ikke "gi opp" allerede i en alder av 26 år. Livet har jo så vidt begynt! Så for å gi meg selv en push, og muligens også motivere deg også litt, så trør jeg ut av komfortsonen og viser meg, hele meg!

  Å jeg vil bare få understreket at jeg på ingen måte syntes jeg er overvektig, hverken BMI'en eller noe annet tilsier dette, men jeg var ikke sunn, og det kunne du se og jeg kjenne på kroppen. Vekten min er likegyldig, og for å være ærlig så har jeg ikke veid meg på over 1 måned, og har ingen hastverk i å veie meg heller. Eller for vår del, kjøpe nytt knappe-batteri siden batteriet er tomt! haha. 

  Jeg har lyst å bry meg om kroppen min igjen. Gi kroppen min den respekten den trenger og fortjener. Den har tross alt gitt meg de fire flotteste barna i hele (min) verden. FOR en kropp jeg har! Nå skal den få det den fortjener! Å det skal gjøres skikkelig. Ingen snarveier, ingen kjempe dietter og ingen tull. Kroppen min skal få nok og ikke for lite. Den har levd på for lite alt for lenge. Nå skal den skjemmes bort med den selv-kjærligheten den trenger <3

 • Publisert: 23.03.2016, 21:48
 • Kategori: Trening
 • 0 kommentarer
 • hits