Ann Helen Moen

Felix Vilhelm går selv

 • Publisert: 13.01.2014, 20:28
 • Kategori: Lillebror Felix
 • Lille fine Felix'en vår bikker straks 11 måneder gammel. Tenk at det kun er én måned til han fyller ett år. Ett år siden han ble født. Hvor ble tiden av? #borte

  Nå går han hver dag. Reiser seg opp over alt å bare går for seg selv. Tidligere har det vært i respons til oss, at han kommer gående mot oss fordi vi roper på ham. Nå valser han rundt her for seg selv. Enda en smule ustø på bena, så det er en del knall og fall, men han er såå flink. Også blir han så uendelig stolt av seg selv, å setter i ett kjempe glis med en gang han innser at han har klart det! 
  Lille hjerteknuseren vår <3
  Hvor gammelt hvar ditt barn når han/hun begynte å gå? (:


   

 • Publisert: 13.01.2014, 20:28
 • Kategori: Lillebror Felix
 • 5 kommentarer
 • It's simple, because I love you

 • Publisert: 12.01.2014, 00:15
 • Kategori: Lillebror Felix
 •  

 • Publisert: 12.01.2014, 00:15
 • Kategori: Lillebror Felix
 • 3 kommentarer
 • Sulla meg litt

 • Publisert: 09.01.2014, 15:19
 • Kategori: Lillebror Felix
 • Med Mathias og Oliver var jeg utrolig heldig. Allerede da de var 3,5 måneder gamle sov de rundt. De var også veldig bedagelige, å sov mer en gjerne til klokken ble 08.30, noen ganger helt til 10.00. Da pleide de å legge seg rundt 19.00. Vi hadde en utrolig fin rutine på dem, hvor de badet, fikk på seg pysj og ny bleie, å avsluttet kvelden med en god flaske velling i sengen. På det tidspunktet jeg begynte med velling ammet jeg kun få ganger til dagen. Før de var 4 måneder ville de ikke lenger ha puppen, å vendte seg til flaske selv.   Mathias og Oliver var gutter med stort matvett. De drakk mye melk og spiste bortimot alt de ble servert. Allerede ved 3 måneder hadde de for lengst tatt igjen de andre i barselgruppen mtp vekt og lengde. Å tvillingene ble født nesten 6 uker før tiden. Ved 11 måneder var de over 11kg, å guttene hadde mer en nok ekstra å ta i (som aldeles ikke er galt på spedbarn). ;)
  De har jo hatt sine sykdomsperioder de også med våkenetter, men det kan jo ikke helt tas med i betraktning når du tenker over det store og det hele. Nå i senere alder, når jeg gikk gravid med Felix hadde de en del våkennetter, men tror dette kommer av at de drømte en del. Å enda kan de fremdeles komme inn til oss i løpet av natten, men er nokså flinke å legge seg igjen. Vi må bare sitte med dem til de har sovnet. Så går det som regel fint. 

  Som jeg også nevnte, så var Mathias og Oliver storspisere, å spiste som regel ALT de kom over som var mat. Velling fikk de til de var godt over året, det var vår rutine. En god flaske med velling før sengen, som gjorde underverker for god søvn. 

  Så har du Felix Vilhelm

  På sykehuset fant vi en god teknikk på ammingen, men allerede en av de første dagene hjemme ble jeg utrolig sår. Etter veldig mye opp å ned med ammingen, diverse ammestillinger, kremer og ammeinnlegg senere ga jeg opp med blødende brystvorter og elendig form. Heldigvis var overgangen til flaske og mme ikke stor, å lille Felix så ut til å stortrives så lenge han fikk mat. 
  Etterhvert la vi merke til at han ikke drakk noe særlig mye. Drakk han lite generelt eller drakk han bare lite i forhold til tvillingene? For om han drakk lite i forhold til Mathias og Oliver, så var det jo ikke noe å henge seg opp i, ettersom at de spiste for den store gullmedaljen. 

  Etterhvert viste det seg på vekt og størrelse at lille prinsen vår får i seg litt lite mat. Igjen så kan det bare vær at Felix er liten, men det er også stor sannsynlighet at det har en del å gjøre med matvanene hans. Han drikke morsmelkerstatning med glede, men han var over 9 måneder før han klarte å spise en liten skål med grøt uten å brekke seg å få det opp igjen. Han elsket å tygge på en brødskive, men her er det vanskelig å si om han fikk noe i seg, å at han ikke bare tygget på den. Middagsglass var ikke vits å prøve, ALT kom i retur. Vi prøvde etterhvert velling, men ingen respons (mtp søvn). Tror faktisk det endte opp med at han våknet oftere. Heller ikke vekten hadde økt noe særlig. 


  (Her har han fått smakt på ett middagsglass. Hvor mye som faktisk havnet i magen er et annet spørsmål, men blid som en sol er han fordi om)

  På 9 måneders kontrollen kom vi frem til at siden det kun var melk vi fikk i ham (og vann så klart. alt som kunne serveres på flaske), så skulle vi bare øke antall vellingflasker på dagen og tilsette noen spiseskjeer rapsolje i melka for å gjøre den fetere. Vi bestemte oss også da å bare fortsette på Hipp 1, siden dette fremdeles var hovedmaten hans i løpet av en hel dag. 

  Nå er Felix snart 11 måneder, å han er fremdeles en smule kresen i matveien. Vi får i han grøt nå, men det er omtrent det eneste. Han suger også på brødskiver, men med en gang det kommer en litt for stor bit i halsen kommer den opp igjen, å han vil dermed ikke ha mer. Han spiser noe av middagen vi har, men dette er heller ingen selvfølge. Så nå får han ca. 3 skåler med grøt til dagen, frokost, lunsj og middag. Å i mellom grøtporsjonene får han melk og frukt/smoothie/brødskive. Hver kveld får han en stor flaske med melk. Ettersom at vi følte han våknet ofterer med velling, får han nå bare melk. 
  Enda vil han også ha melk på natten. Alt fra 1-3 flasker hver natt. Ja, vi har prøvd å bare gi smokken og/eller vann, men da får vi bare en megasint gutt i retur -> "no sleep for you evil guys who won't give me my milk". Det var en periode på ca. 2 mnd (fra han var ca. 4-6 mnd) hvor han sov igjennom hele natten. Hva som forrandre seg, aner jeg virkleig ikke. 

  I dag var jeg på helsestasjonen bare på eget initiativ for å veie og måle lille tappen vår, å det var ikke ett særlig bra tall som møtte oss. Igjen var stigningskurven ganske lav, å selv om han så klart skal legge på seg mindre nå pga aktivitetsnivået hans, så virket det litt vell lite. Så vi fikk faktisk beskjed om å ringe helsesøster opp på mandag for å snakke med henne ang. mating. 

  Nå skal det sies at han på dagtid er en superfornøyd gutt, som svært sjeldent klager. Han går allerede, og er bare en stor solstråle. Han sover godt på dagtid, å krever en del oppmerksomhet fra alle kanter. En skikkelig storsjarmør uten like. 


  Så kommer vi til det største "problemet" i hus. Felix er IKKE fan av å sove på nettene. Som jeg nevnte over våkner han illsint, å nærmest forlanger melk. Å det er ikke alltid det er svaret på gåten heller. Noen ganger våkner han, får melk og sovner igjen, men i det siste så har det ihvertfall ikke vært noe kjære mor. I går, som mange andre dager, våkner han akkuratt i det vi går i seng (ca. rundt 23.00), å holder det gående i nærmere 2 timer før han sovner. Så går det gjerne halvannen time så vakner han igjen, og igjen, og igjen. Tilslutt ender det med at jeg eller Per (meg i går) går å legger oss på sofaen med ham. Han vil ikke lenger sove i vår seng, så da er det bare et alternativ igjen, stua. Tilslutt er du så søvndeprivert at du nærmest ville gjort hva som helst for å få den ungen til å sovne. 
  Ja, jeg vet at det å få barn innebærer søvnløse netter og en person som er totalt avhengig av meg. Men det er noe annet når du bare føler på deg at det er en grunn til alt dette, at det faktisk kan være et svar på hvordan å få ham til å sovne igjen. Jeg personlig tror at det har mye med vekten/maten å gjøre at han ikke finner roen på nattestid. 
  Uansett hva det viser seg å være så tror jeg vi her hjemme går inn i en tilværelse hvor vi prøver ALLE triksene i boken. Ikke bare for vår del, men også for hans, han som er såå trøtt på natten at han nærmest besvimer, men alikevell noe som holder han oppe. 

  Vi har prøvd alt tror jeg. Samsoving, bussing, sove i vogna (fordi det er dette han gjør på dagtid), synging, kosing, stryking, ja rett å slett alt utenom skrikekur. Det er ikke relevant her. 
  Så om du har noen tips å komme med så tar vi i mot med åpne armer. ALT for å få hverdagen litt tilbake. For akkuratt nå går både Per og meg i våre egne trøtte bobbler.   Har du noen tips? 

  Har du barn som har vært slik som Felix?


   

 • Publisert: 09.01.2014, 15:19
 • Kategori: Lillebror Felix
 • 5 kommentarer
 • You're my shining star

 • Publisert: 08.01.2014, 20:38
 • Kategori: Lillebror Felix
 • Nå er som sagt skolen over for min del, men selv om skolen er ferdig er ikke bekymringene over for denne gang. 
  Nå som vi har tredd inn i nytt år har også min kjære tredd ut av sin permisjon og ut i arbeidslivet igjen. Vi har også desverre fått beskjed at vi ikke får barnehageplass før til høsten, så du kan si at vi springer rundt her hjemme å prøver å finne en annen mulighet.

  Hadde det vært opp til meg så kunne jeg nok gått hjemme med Felix i ett halvt år til, men pengene strekker ikke til, å med en familie på fem har vi en del utgifter som krever en stabil lønning. Jeg går igjennom alle grupper som overhode mulig for å se om det finnes en dagmamma som vil passe vår nydelige Felix Vilhelm. Foreløbig så lar ting seg ordne, men om ikke lenge går vi på reserver vi ikke har. Jeg har også en jobb jeg må tilbake til. Hverdagen går videre. 

  For nå skal jeg bare NYTE tiden sammen med min kjære Felix Vilhelm ♥ 

   

 • Publisert: 08.01.2014, 20:38
 • Kategori: Lillebror Felix
 • 4 kommentarer
 • MIDDAGSGRISERI

 • Publisert: 03.10.2013, 11:14
 • Kategori: Lillebror Felix
 • Nok en gang må jeg virkelig beklage for dårlig blogging. Det kommer av at tiden jeg har disponibelt til blogging blir brukt til mye annet. Som å catche up på serier jeg følger med på, kose med samboeren min, eller lage design til dere flotte! Dermed blir min egen blogging neglisjert, og dere (gode lesere) kommer inn på en uoppdatert blogg nesten hver dag. Beklager!

  Dagene går som regel i det samme, så bloggingen blir ikke særlig inspirerende, men dermed føler jeg at det igjen er kjekkere å titte innom de dagene jeg endelig har blogget litt. Som de fleste gangene er også dette innlegget et skrøyeinnlegg av stor dimensjon. Sånn blir det når en er mamma. Ihvertfall jeg har et stort behov for å vise alle dere hvor flotte barna mine er, og gni inn for alle hvor stolt jeg er. haha. Dermed er det ikke noe revelusjonerende jeg kommer med denne gangen heller. Nok en gang skal jeg vise hvilken flott liten (stor) baby jeg har, og skrive forskjellige klisjeer om hvordan det er å ha barn og hvor fantastisk flott det er. (DÆVER!)

  Neida, joda.

  For dere skjønner det at lille Felix er ikke spesielt liten lenger han bikker snart 8 måneder, og tiden bare flyr. Å med store gutter følger større appetit. Noe som er obligatorisk som mamma å gjøre er å ta ørten-førti bilder av barnet tilgriset i middag eller grøt (eller annen grisete mat), og vise frem. For de er jo bare såå søte de små når de sakte men sikkert vokser til seg en egen personlighet og ikke minst sathet over at alt skal gjøres selv. Å med to sta foreldre kommer det ikke som en bombe at vår etterfølger har arvet dette av oss. Så når maten kommer på bordet, skal han helst holde skjeen selv, eller gni all maten utover alle kroppsdeler. Smekke med middagsbordet er egentlig ikke nødvendig, for vår lille makk (bokmål: mark) klarer alikevell å få mat på de mest underlige plasser. Det er jo bare såå søtt når han sitter der fulldekket i mat og gliser. Heelt til du skal fysisk ta ungen ut av stolen for å bade ham. Plutselig ser det ut som om du også har kost deg ekstra godt ved middagsbordet da den nye hvite t-skjorta nå er tildekket i Nestlés fullkornsspagetti med kjøttdeig. (F*en!) 


  Meen, så sette lillebror i ett gledeshyl som får alle i nærheten til å smelte, og hele t-skjorte-krisen er allerede glemt. 

  For det er jo bare såå sjarmerende å se på denne lille klumpen! 

 • Publisert: 03.10.2013, 11:14
 • Kategori: Lillebror Felix
 • 3 kommentarer
 • Felix Vilhelm er bikket 7 mnd

 • Publisert: 23.09.2013, 15:06
 • Kategori: Lillebror Felix
 • Felix Vilhelm er nå blitt 7 måneder gammel! Nå er han blitt så flink å setter seg opp selv og kryper (på sin egen lille måte. Frosken vår <3)
  Han er fremdeles ikke serlig glad i annen mat enn melk, så her hjemme er mme fremdeles hovedmåltidet. Ellers spiser han litt smoothier og kan suge litt på en skive med smør. Men alt som prøves å svelges ender opp med å sette seg fast i halsen enda, så han brekker seg en del. Grøt er ikke den store hiten her, men vi prøver innimellom med forskjellige sorter og smaker. Ellers er han bare et vandrene smil. Det skal ikke mye til å få frem en liten latterkule hos denne misteren. Dagene går ut på å ha opplevelsestur på gulvet. Smake på alle leker og ledninger og innimellom se litt Timmy tid. Enda sover han to kviler på dagtid. På nattestid har han nå i halvannen uke styrt masse. Dette kommer av at lille Felix har vært/er syk. Så når nesen tetter seg så tar det fort litt tid før han tilslutt klarer å roe seg. Det begynner sakte men sikkert å forbedre seg, så vi får krysse fingrene for at han finner tilbake til den gode nattesøvnene han hadde før sykdommen. 

  Eller er Felix Vilhelm en sterk, sta og blid person. Han klarer å løfte det meste og tåler godt at brødrene tuller mye med han. Han vet også veldig godt hvordan han liker ting, og sier fort ifra om han ikke syntes noe er OK. Han smiler mye, og er med på det meste. Når resten av familien skaper seg litt ekstra triller barnelatteren av gårde og vi smelter like mye alle mann :D

  Har fått tatt litt bilder av han i dag som jeg tenkte å vise frem. Må jo dele. Han er jo såå nydelig :D  

   

  *SMELTSMELT*

 • Publisert: 23.09.2013, 15:06
 • Kategori: Lillebror Felix
 • 9 kommentarer
 • En prins for sin kavring

 • Publisert: 10.09.2013, 23:27
 • Kategori: Lillebror Felix
 • Her en dag satt Felix å "gomlet" på en kavring. Tror ikke han syntes den er så himla god i smak, men fy som han tygger løs på den, sikkert utrolig lindrende for såre og kløende gommer. Nå er han i den perioden hvor han nærmest tygger på alt, men det beste er virkelig kavringen, eller tall-matta han har på gulvet. Hver dag ender det med at nærmest hele kanten på matta er revet bort, nettopp fordi han river dem av for å tygge på dem. Vi får håpe det snart viser seg noen søte små "tånnebisser" nedi munnen. 
  Andre som har barn som syntes kavring lindrer godt for kommende tenner?

 • Publisert: 10.09.2013, 23:27
 • Kategori: Lillebror Felix
 • 6 kommentarer
 • Felix Vilhelm er blitt et halvt år

 • Publisert: 09.09.2013, 21:40
 • Kategori: Lillebror Felix
 • .. og enda mer. Det er faktisk bare en liten uke til verdens fineste Felix Vilhelm blir 7 måneder gammel. 
  Ettersom at jeg har begynt på skolen har måneds-bildene blitt utsatt, men forrige uke fikk jeg tatt frem kameraet og tatt noen fine bilder av fine knuppen vår <3

  Han er blitt så flink å spise selv, enten det er kavring, skive med smør eller holde flaska si. Her spiser vi ikke noe serlig med grøt eller annet "babymat". Her syntes vi det er veldig godt med litt paprika eller bacon å "sutte" på. haha. Det er også veldig godt med servelat, eplejuice og tunfisk. (Alt med måte så klart. Dette er mat som ofte er sterk, og vi vil ikke utsette lille magen for noe som kan gi mageondt). 
  Han er også blitt så flink å komme seg opp i krypestilling. Han har ikke helt funnet ut hvordan han skal klare å krype med armene enda, så han har sin egen søte meode hvor han drar bena opp i krypestilling og dytter sge selv fremover på brystet. Også opp igjen og samme rutine. Han er utrolig kjapp, og bare så bedårende! <3

  Er det rart jeg elsker denne lille klumpen!? <3   

 • Publisert: 09.09.2013, 21:40
 • Kategori: Lillebror Felix
 • 3 kommentarer
 • Felix 5 måneder <3

 • Publisert: 19.07.2013, 15:54
 • Kategori: Lillebror Felix
 • For 3 dager siden ble verdens søteste lille prinsebaby, Felix Vilhelm, 5 måneder gammel. HVOR BLIR TIDEN AV liksom? 
  Kjenner jeg blir helt stressa! Uansett, så måtte jeg jo ta noen fine bilder av prinsen å vise dere. Har jo blitt en slik "tradisjon" her inne å ta litt finere bilder av Felix for hver måned!

  Bare se så fin han er <3
  Jeg er totalt forelsket i denne lille "knuppen" <3  

 • Publisert: 19.07.2013, 15:54
 • Kategori: Lillebror Felix
 • 6 kommentarer
 • Fremdeles ikke i form

 • Publisert: 18.06.2013, 13:31
 • Kategori: Lillebror Felix
 • Nok en dag tar vi fatt på en feberrik dag med mye såre gommer og mye bleier. 

  Lille Felix ser ikke ut som om han blir bedre med det første. Heldigvis er det en opptur, og det er at bleieutslettet sakte men sikkert ser ut til at bukker under og forsvinner. Vi har byttet ut all tørking, enten med våtservietter eller kompress med vann, til å bare løfte hele ungen under vasken og vaske over med rennende vann. Er nok kjempe deilig for han, for han smiler fra øre til øret, og ser ut som om han nyter det. hehe. Søtingen vår. Ellers er bleiene like hyppige og han er frantisk over å alltid måtte ha noe i munnen. Han har også blitt helt hes etter all gråtingen. Høres ikke serlig godt ut, nei. Vi får bare krysse fingrene for at feberen forsvinner i løpet av dagen/kvelden, og at bleieutslettet bukker under helt, samt at bleie ikke lenger er såå hyppige. 

  Ellers har Felix ligget i vognen å kost seg. Godt å få kunne ligge å slappe litt av mellom slagene også.   I dag skal vi ihvertfall til innkjøp av frukt til minsten, så han kan tygge på. Han er ihvertfall veldig glad i vannmelon. Tror nesten vi må prøve å gi han litt mer fast mat også. Han blir så fort lei av å ligge å drikke melken. Så får vi se. Det er ihvertfall utrolig deilig med sommer, selv om minsten er syk.

  Liker deres små å ligge å leke/kose seg alene?

 • Publisert: 18.06.2013, 13:31
 • Kategori: Lillebror Felix
 • 4 kommentarer
 • Stakkars liten

 • Publisert: 17.06.2013, 14:47
 • Kategori: Lillebror Felix
 • Verste følelsen jeg får som mamma er nå barna mine har vondt og jeg ikke kan gjøre noe for å gjøre ting godt igjen. Jeg kan alltids lindre litt og gjøre det jeg kan, men jeg klarer ikke å fikse det 100%. 
  Det begynte i går da Felix fikk feber. Sammen med feber kom også bleiene. Det er ingen tvil om at det er tenner som er på vei, for hendene spises nærmest opp flerne ganger til dagen. han har dermed vært veldi sutrette i dag, og det ble mye mindre søvn enn vanlig i natt. Han skal helst bare være i armene mine, noe som gjorde at jeg ikke fikk laget meg frokost før klokken var 12.30. Da roet han seg plutselig. Han satt fornøyd i vippestolen sin og bare smilte. I det jeg tok siste biten satte han i et hyl. Jeg klarte ikke å få ham til å stoppe å gråte. Dette var ikke lenger sutring, og det skar i mammahjertet. Først trodde jeg det var magen som gjerne begynte å tulle seg. Tok han med meg inn på stellebordet for å skifte bleie på han, da var det ganske tydelig hva som plaget ham. Stakkarsen var blitt kjempe sår. Selv om jeg har smurt ham med sinksalve var det bare blitt verre ettersom han har så mange bleier til dagen. Jeg fikk fylt lunka vann i vasken, og i det rumpa traff vannet sluttet han å gråte. Kan tenke meg det var helt fantastisk behagelig for ham å ikke ha en varm bleie som lamrer seg til en sår stump. 

  Eneste som var problemet er at så fort han kom ut av vasken satte han i et hyl igjen. Det er så vondt å se at han har det så vondt. Tok ikke lang tid før jeg satte han tilbake i vasken. Alt for å lindre.
  Etter nok en stund i vasken fikk jeg tørket han fort og smørt han med en ny sinksalve. Alt for å se hvilken som passer best for ham. Han begynte å skrike igjen, men heldigvis denne gangen var det ikke like sårt, og jeg så et lys i enden va tunnelen. Tok på han en tørr bleie, og fikk lagt han inn i sengå vår. Det tok ikke 2 min en gang før han endelig sovnet. Han var helt slått ut. Så håper at han får sove en stund, for han trenger det virkelig. Stakkars lille kroppen. Om jeg bare kunne tatt det vonde selv.

  Nå håper jeg bare at det roer seg, og at han blir bedre!

  Stakkars liten 

   

 • Publisert: 17.06.2013, 14:47
 • Kategori: Lillebror Felix
 • 10 kommentarer
 • Mamma's koseklump

 • Publisert: 06.06.2013, 11:37
 • Kategori: Lillebror Felix
 •  

  Å sånn går nu dagan!

  Jeg har fått en slik nydelig mammadalt som helst bare skal kose og sove i mamma's armer på dagtid. Herlighet så deilig det er. Det er ikke tvil om at alle mine gutter er mammadalter, men det blir aldri for mye. Ingenting er som når verdens herligste gutter kommer skrikende mot meg med åpne armer; "mammaa" ♥ Jeg smelter helt! 
   Så når minstemann bare vil kose, så får han selvfølgelig det. Det er så deilig 

  Var ditt barn mammadalt? 

 • Publisert: 06.06.2013, 11:37
 • Kategori: Lillebror Felix
 • 4 kommentarer
 • Koselig dag med en annen prinsemamma

 • Publisert: 01.06.2013, 10:03
 • Kategori: Lillebror Felix
 • Dagene går her hjemme i ett bankene kjør, og før jeg vet ordet av det er den begynt en ny uke, og jeg får litt panikk over at ting går så fort. Lillebror er nå blitt hele 15 (!!) uker og sakte men sikkert begynner han å nærme seg 4 måneder gammel. Jeg sier det igjen; hvor blir tiden av? At lillebror nærmer seg 4 måneder får meg til å innse at det kun er små uker til jeg skal sette meg på skolebenken. Det er med bitter smak i munnen at jeg innser at jeg kun har litt over to måneder igjen, hjemme med lillebror, før pappan tar over den store oppgaven å få være hjemme med verdens nydeligste lillebror. 
   På en måte prøver jeg ikke å tenke for mye på det, og bare nyte de siste ukene jeg har igjen med hverdagskosen, men når tiden raser forbi i den farten den gjør nå, så kjenner jeg panikken tar meg, og jeg har nesten vanseligheter med å puste. Dette er veldig uvant for meg. Med Mathias og Oliver gikk jeg hjemme i ett år. Ett år dere. Nå får jeg 6 måneder med lillebror, bare halvparten så lite. Hjelpes!!

  Misforså meg rett, jeg er ikke redd for å gi lillebror til pappan. Han er helt fantastisk, og er ingen tvil om at han kommer til å gjøre en like god jobb som meg. Det er redselen av å gå glipp av de store tingene som gjør at jeg gruer meg. Første ordet, første krypingen, første steget, det er en hel del "første"-ting jeg kommer til å gå glipp av, og det gjør meg trist. Får sette opp kamera hjemme så jeg kan se Live fra skolebenken når jeg savner de mest. haha. Neida, men jeg regner med det er flerne mammaer der ute som forstår akkuratt hva jeg mener.

  Når det er sagt, så gleder jeg meg utrolig mye til å sette meg på skolebenken igjen. Jeg har siden videregående vist at jeg ikke var ferdig på skolen, men ikke helt vist hva jeg vil utdanne meg som. 4 år tok det. Fra jeg var ferdig med videregående til jeg endelig returnerer til skolebenken og forelesninger. Jeg er nå overbevist om at jeg tar den rette besluttningen, og at jeg kommer til å trives med det studievalget jeg har tatt. Jeg har en spennende fremtid i møte, det er ingen tvil! (:  Tilbake til overskriften! 
  I går var jeg og Felix så heldig at vi ble spurt om å henge med Lisa og Dennis. Så rundt kl. 14.30 var vi godt plantet i sofaen på Madla. Stakkars Dennis var syk, hadde feber og det var tydelig at det var tennene som plaget ham. Men det var nok godt for både mor og barn å få litt besøk. Dennis og Felix koste seg sammen i lekegrinden en stund mens mødrene snakket om alt mellom himmel og jord. Vi storkoste oss rett å slett. Satt å gomlet litt smågodt (det var jo tross alt helg!). Før vi viste ordet va det var klokken blitt 17.00 og Tobias trampet inn dørene, stolt som en hane der han kom med nyinnkjøpte varer til middagen (Les: agurken), sammen med pappan sin. Vi fikk også kost litt med Tobias flr det var på tide for meg og Felix å komme oss hjem. Hjem og lage god taco til vår kjære til han kom hjem fra crossfit (Oh, yes! Jeg har en super sprek mann i hus. STOLT!).   For de av dere som sikkert ikke vet det, så ble jeg kjent med Lisa da Mathias og Oliver var rundt 11 måneder gammel. Ettersom guttene var født i januar hadde de ikke rett på barnehage, og siden Lisa da gikk hjemme med Tobias, var hun en engel, som stilte opp som dagmamma for mine puddinger. Etter at de begynte i barnehagen holdt vi fremdeles kontakt, og vi var så heldige å få gå gravide samtidig med Dennis og Felix. Det er kun 8 dager som skiller de små lillebrødrene våre, og vi ser nå hvor stor utbytte vi får av det. Så vi prøver å finne på ting i lag inni mellom dagene som barer suser forbi! hehe.
  Trykk HER for å komme til Lisa's blogg - prinsemamma93.    Ellers har Felix garantert funnet sin favoritt leke. I gratis-pakken til Libero følger det med en liten bie-leke, oprinnelig Lamaze leke. Så du kan tro at hu mor skal ta seg en liten shoppingsrunde på Ebay når feriepengene kommer. Da skal vi kjøpe inn litt flerne Lamaze leker, da det ser ut som det er fargene som gjør leken så spennende! ;)

  For de av dere som venter på spørsmålsrunden, den kommer! Den er ferdig spilt inn, må bare redigere filmen skikkelig å få sleng den ut til dere! ;D Så jeg har ikke glemt den ut!

  Har ditt barn en favoritt leke? 

 • Publisert: 01.06.2013, 10:03
 • Kategori: Lillebror Felix
 • 3 kommentarer
 • Oh sweetheart, I'm in love

 • Publisert: 26.05.2013, 20:41
 • Kategori: Lillebror Felix • Publisert: 26.05.2013, 20:41
 • Kategori: Lillebror Felix
 • 3 kommentarer
 • Felix Vilhelm er 3 måneder

 • Publisert: 16.05.2013, 13:48
 • Kategori: Lillebror Felix •  

  Tenk i dag så er Felix blitt hele 3 måneder gammel. Han har vært på utsiden i snart 13 uker, altså 89 dager. Alle som har barn sier det, og jeg har sikkert sagt det flerne ganger enn jeg er klar over, men tiden går for fort. Dagene suser forbi, og ungene blir bare større og større. Felix er nå veldig oppmerksom på ting. Han følger blikket, hermer og har den nydeligste babylatteren på jord! 
  Ellers er han kjempe flink å "prate", pludrer masse! Han vett allerede, og har vist nå en stund, hvordan han selv kan vugge på vippestolen. En liten smarting!

  Ellers spiser han godt, legger godt på seg, og er rett å slett en drømmebaby. Han får kveldstell og siste flaske rundt 22.00. Da legges han i senga rett etter raping. Her sovner han som regel ganske fort. Så sover han til rundt 05.00-06.00 hvor han får den første flasken for dagen, og sovner igjen like etter. Rundt kl. 08.00-09.00 våkner han og han får en ny flaske. På dagtid varierer det veldig på hvor lemnge han sover og når på dagen han sover, men han har alltid et par våken timer hvor han prater og koser seg. 

  Vi har enda ikke vært på 3-månederskontrollen, men er satt opp til time den 21.mai. Gleder meg masse til å se hvor mye han har lagt på seg, og ikke minst strekt seg siden fødselen. Ikke fullt så kult at han skal ta sin første vaksine også da, men må man så må man (: 
  På søndag er det duket for Felix Vilhelms dåp. Så ting er totalt på hodet her hjemme. Tvillingene skal feire sin første 17. mai sammen med bare pappan sin, så da kan mamma stresse litt med dåpen i stedet. Det blir nok helt supert for dem å tilbringe den dagen med pappan sin også. De to tidligere årene har jeg/vi hatt dem.
  Jeg skal ihvertfall ærlig si at det er en smule stress med dåp. All planleggingen og alt som skal skje. I dag skal jeg og sambo ut på handle runde av siste innkjøp. Blir spennende å se om vi blir ferdige, eller om vi må ut i siste liten på lørdag. Kryss fingrene for oss! Nå skal ihvertfall jeg nyte helgen som innebærer 17. mai, dåpsplanlegging og masse kos med minsten og sambo <3  
  Ha en riktig fin 17. mai folkens!

 • Publisert: 16.05.2013, 13:48
 • Kategori: Lillebror Felix
 • 1 kommentarer
 • 2 måneder

 • Publisert: 17.04.2013, 13:34
 • Kategori: Lillebror Felix
 • I går, den 16. April, var Felix blitt hele 2 måneder gammel. Jeg har sagt det før, og sier det igjen; Tiden går alt for fort! Det føles som om det var forrige uke jeg lå på sykehuset med en helt fersk og liten Felix på brystet. Nå er han 2 måneder gammel og han er blitt så stor. Vekten går bare oppover, og han blir bare lengre og lengre. Nå tar han hele overkroppen min om han ligger å koser, og å ha ham i armkroken betyr at jeg må ha en pute under albuen, ellers ligger han nærmest opp ned fordi han er så tung. haha. 

  Så nå når han er blitt en måned eldre, bestemte jeg meg for å ha en photoshoot igjen. Har planer om å ta bilder av ham for hver dag han blir en mnd eldre. Kjekt å se tilbake på, å se hvor mye han vokser! Så her er noen bilder jeg tok denne gangen (:

  Han er så fin, og så stor! 

  Jeg er såå forelsket i denne fantastiske skapningen  

 • Publisert: 17.04.2013, 13:34
 • Kategori: Lillebror Felix
 • 6 kommentarer
 • FELIX VILHELM

 • Publisert: 17.04.2013, 12:55
 • Kategori: Lillebror Felix
 • Før vi fant ut om det fantes en liten jente eller gutt i magehuset hadde vi navn til begge kjønn klart. Om det ble en jente skulle hun hete Sophia Vilhelmine, mens om det ble en gutt skulle han hete Felix. I begynnelsen hadde vi altså kun enkeltnavn på Felix, og dette var bevist da vi aldri fant et navn som passet med. Jeg har siden jeg var lita hatt lyst å ha Vilhelmine til mellomnavn om jeg fikk ei jente i fremtiden. Dette er ett navn som er arv i familien. Mamma ble oppkalt etter sin oldemor, og heter Marianne Vilhelmine. Så at om jeg hadde fått en jente ville jeg føre dette videre. 


  Plutselig begynte fødselen, og før vi viste ordet av det hadde mamma kommet seg ned fra Gjøvik, og hun fikk være med de siste to timene av fødselen. Det var absolutt ikke planen, men jeg har ett veldig nært forhold til mamma, og i ettertid har jeg satt så stor pris på at hun ble med. Det var en fantastisk følelse å ha med mamma. Hun stod fint i bakgrunnen og hjalp til med å holde meg i hånda når jeg trengte det. Hun overskygget ikke Per, og valgte å stå i bakgrunnen fordi dette var min og Per's dag.

  Når vi da kom hjem, gikk dagene så fort at vi kom aldri så langt med å faktisk sende navnet inn til registrering. Det er jeg så glad for den dag i dag, for nå er den værste ammetåka over, og vi er en smule klarere i hodet. For bare noen uker siden bestemte vi oss endelig for hva Felix skal døpes som:

  Når vi endelig kom på Vilhelm som mellomnavn stemte det bare for oss. Både Per og jeg syntes det klinget fint, og ekstra spesielt er det å kunne ta navnet videre, bare på en litt annen måte. Ekstra spesielt er det å kunne oppkalle han etter min mor, nettopp fordi hun var med på fødselen. Så nå er navnet sendt inn og godtatt. Nå gjenstår bare dåpen <3

  Er barnet/barna dine oppkalt etter noen? 

 • Publisert: 17.04.2013, 12:55
 • Kategori: Lillebror Felix
 • 3 kommentarer
 • DÅPEN

 • Publisert: 08.04.2013, 15:47
 • Kategori: Lillebror Felix
 • Nå er Felix blitt hele 7 uker gammel, og jeg har allerede planlagt dåpen hans i over 10 uker. Jeg har denne gangen vært veldig klar over hva jeg liker, og hvordan jeg vil ha det. Med tvillingene var det hele ganske nytt for meg, så det resulterte i ett veldig plain og kjedelig tema. Denne gangen vil jeg gjøre litt mer ut av det, og dermed trenger jeg litt mer tid å planlegge. Jeg har hentet mye av inspirasjonen min fra Fru Mæla, og elsker den røde tråden som går igjennom hele lokalet. 

  Vi har nå fått en dåpsdato, og vi har fått fikset lokalet. Hovedkaken er bestilt, maten er allerede bestemt, og jeg har begynt å delagere resten av kake-baking på forskjellige familiemedlemmer.
  Denne gangen blir vi utrolig mange flerne i dåpen. Forrige gang valgte jeg ikke å invitere venner. Denne gangen derimot inviterter vi også venner av oss, men har valgt å kun invitere dem i kirken og til kaker/kaffe. Vi blir nok til mat, så for å få ting til å gå rundt økonomisk, har vi valgt denne løsningen. Vi har tidligere vært i dåp hvor vi kun var invitert til kakene, og det var bare en super måte å inkl. venner også. Så her tar vi også å gjør det slik.

  Jeg vil ikke røpe for mye av dåpen, men her ser dere litt hva jeg blir inspirert av. Gleder meg masse til å sette ideene mine til verks. Så spent på hvordan det ferdige resultatet blir! 
  Hvordan var ditt barns dåp/navnedag/barnevelsignelse? 
  Gjorde du mye ut av det? 

 • Publisert: 08.04.2013, 15:47
 • Kategori: Lillebror Felix
 • 5 kommentarer
 • 6 ukerskontroll

 • Publisert: 05.04.2013, 11:43
 • Kategori: Lillebror Felix
 • På onsdag var det tid for 6 ukerskontroll for lille Felix. 
  Da vi kom inn på helsestasjonen var det bare å kle av lille knuppen vår for veiing. Da så vi fort at vår lille klump ikke lenger var så liten. På seks uker har Felix lagt på seg 1925gram. Det er nesten 2(!!)kg. Vi har også denne gangen fått en gladmat unge. Så det er vi veldig fornøyd med. Vi har absolutt ikke trodd noe annet da det er vedig tydelig at han han lagt godt på seg. Han gikk fra å være en liten spinkel baby, til å få dobbelhake og trippel valk på låra. En skikkelig godklump er han blitt. Det kan mamman like. Er så deilig å se at han legger godt på seg. 

  Etter veeing kom vi inn til barnelegen. Her skulle han sjekke hjertelyd, øynene, hofter og at tekstiklene er der de skal være. Alt var bare topp og tommel opp for lillebror. Ingenting er bedre enn når ting ser bra ut. Husker vi måtte på ultralyd av hoftene med Mathias, fordi han lå i seteleie. Heldigvis har alle mine tre barn sluppet unna hofteputer. 

  Etter barnelegen var det inn til helsesøsteren. Her snakket vi litt om ammingen, målte hodeomkretsen og sjekket motorikken hans. Her var det heller ikke noe å sette fingen på. Han løftet hodet godt og bare sjarmerte. Hadde en god samtale med helsesøsteren også, bablet i vei så fornøyd han var. Skikkelig storsjarmør. Hodeomkretsen var gått i fra 36cm til 38cm, fin oppgang. 
   Etterpå snakket vi litt om ammingen. sist jeg var der nevnte jeg at jeg var veldig sår, og nå måtte jeg innrømme at lillebror var blitt flaskebarn. Hun forstod veldig godt at jeg hadde kastet inn håndkleet, og bare støttet meg i den avgjørelsen. 

  Til slutt får alle mødre ett skjema de må fylle ut. Dette var nytt for to år siden, da jeg fikk guttene. Jeg svarte på dette da også. Det handler om å fokusere på følelsene etter fødselen. At det ikke alltid er så greit å bli mor. Jeg skal ærlig innrømme at det ikke alltid er lett å bli mamma, eller for min del, trebarnsmamma. Jeg har ikke fødselsdeprisjon, jeg ligger normalt på skalaen, men som jeg skrev i innlegget i går, er det viktig å sette lys på at alt ikke er flyvende sommerfugler og rosa skyer. Det er en helt utrolig oppgave å bli mamma, og med alt det fantastiske følger det med følelser som bekymringer og utilstrekkelighet. Det hører med. For noen blir det rett å slett litt for mye, og det er dermed viktig å se det fort. Det er viktig å få hjelp når du trenger det, og på denne måten er det lettere for helsestasjonen å plukke opp. Det er selvfølgelig frivillig å svare på skjemaet, men jeg hadde ingen problem med å fylle det ut, selv om jeg ikke kunne svare "perfekt" på alt. Det er viktig å innrømme hvordan det egentlig er (sier ikke at du ikke kan score høyest på alle spm. Selv gjorde jeg det med tvillingene, og jeg løy ikke. Det var utrolig mye lettere å være førstegangsmamma enn trebarnsmamma). Viktig å få hjelp så fort så mulig. 
  Så jeg anbefaler virkelig alle nbakte mødre om å svare på det skjemaet (for de av dere som får tilbudet).

  Så alt i alt, var det er veldig fin 6 ukerskontroll.

  Fødsel      //     Hjemreise  //    1 uke    //    6 uker 

  2925gr    //      2830gr       //    3185gr    //    4755gr


  Hvor stor var din når h*n ble født?
  Hvor stor var din når h*n var 6 uker?
   

 • Publisert: 05.04.2013, 11:43
 • Kategori: Lillebror Felix
 • 5 kommentarer
 • Jeg tapte kampen

 • Publisert: 25.03.2013, 17:52
 • Kategori: Lillebror Felix
 • Ikke alt ved å bli mamma er like rosenrødt. Det blir fort til at det kun er de kjekke tingene som blir nevnt på bloggen. Alle følelsene om hvor fantastisk livet er etter at lillebror er kommet. Misforstå meg rett, livet er virkelig fantastisk med lillebror her, men det er enkelte dager og oppgaver som er utrolig tunge. 

  Jeg skrev i et tidligere innlegg at jeg hadde litt problemer med ammingen. Jeg valgte dermed å pumpe meg i stedet. Planen var å begynne å amme igjen etter at sårheten var gått bort, evnt. ta kontakt med ammehjelpen for veiledning. Plutselig fikk jeg høre om denne populære nesesprayen som skal hjelpe på utdrivningseffekten, slik at lillegutt slipper å suge så hardt før melken kommer. Så jeg ringte legen og fikk en resept, hentet den på apoteket, og gledet meg til å komme tilbake til ammingen. Å få lov til å pakke bort pumpa, flaskene og alt annet utstyr som tar tid og plass. 

  Nesesprayen funket som gull. Melken rant fort, og Felix slapp å kave med brystet i begynnelsen. Den gjorde også at melken rant fortere igjennom hele ammestunden, så en time ble fort kortet ned til 20 min, noen ganger bare 7 min. Virkelig helomvending, og jeg virket ikke mer sår enn normalt på brystene. Tror faktisk ikke jeg har vært så glad på lenge, de dagene da ammingen gikk som en drøm. Han ammet godt om natten også. Jeg ble ikke frisk på brystene, men jeg ble ikke sårere enn jeg allerede var, og tenkte at det ville gå over etterhvert som de ville bli herdet.

  Den gang ei. Etter 3-4 dager slo det seg fort over til et helvette igjen. Beklager ordvalget, men det er det eneste som kan måle seg med hvor vondt det var. Bare fra den ene ammingenen til den andre så var jeg plutselig blitt kjempe sår. Brystvortene hadde fått åpne sår, og det hjalp lite å ta nesesprayen. Hver sug føltes som om hele brystvorta ble skjært av med lommekniv, og jeg pinte meg igjennom ammingen. Det endte med at jeg tilslutt hylgrein hver gang jeg la ham til brystet. De 10 min det tok for ham å bli mett føltes som en hel time med intense rier. Å jeg vet definisjonen på vonde rier!! Believe me. haha. 

  Jeg måtte bare innse at ammingen denne gangen ikke gikk slik som forrige gang. Jeg som hadde gledet meg så mye til å amme denne gangen, og hadde planer om å amme/delamme i gjerne ett år. Jeg som hadde prakket på venninner om hvor godt det er for både mor og barn å amme, satt nå sønderknust og ikke kunne strekke til. Jeg ble rett å slett kjempe nedslitt av tanken å ikke kunne gi barnet mitt den melken den hadde så godt av.  For problemet hos meg var aldri melkemengden. Jeg hadde nok melk til ham, han la på seg godt og det var så deilig å kunne gi ham min melk. Men jeg måtte bare innse at den kampen var tapt. Ettersom at jeg var så sår som jeg var klarte jeg heller ikke å pumpe. Så brystbetennelsen kom, tette melkeganger kom, feberen kom og oppi alt dette fikk jeg også omgangssyken. 
   Alt bare raste mot meg, og jeg følte meg misslykket. Jeg var totalt nedbrutt, og jeg var sinna. Sinna på kroppen min for at den ikke fungerte slik den skulle. Det er jo derfor vi har bryster!!

  Etterhvert ble formen bedre. Omgangssyken varte kun en dag, og jeg klarte å pine meg igjennom litt pumping for å bli kvitt den verste sprengen og de tette melkegangene. Brystbetennelsen forsvant omsider, og tok med seg feberen. Jeg begynte sakte men sikkert å komme meg på topp. Da formen var blitt bedre og lillebror var blitt matet med mme og flaske noen dager, kunne jeg endelig slå meg til ro. Jeg innså plutselig at dagene før hadde gått bra. Lillebror var god og mett, kose seg med flasken og hadde ingen mageproblemer med hverken mme eller malten. Endelig innså jeg hvor koselig og stressfri de siste dagene hadde vært. Matingen var blitt kos igjen, og jeg hadde sluppet å gå å vegre meg til hver mating. Jeg kunne puste lettet ut! 

  Nå har det gått noen dager. Sprengen er borte og både mamma og lillebror er i storform, og jeg er endelig tilfreds med valget jeg har tatt!
  Det blir mennesker av barn som får morsmelkerstatning også, selv om det er litt vondt i mammahjertet!
   Misforstå meg rett. Jeg ser ikke ned på folk som velger å ikke amme, eller folk som ikke kan amme av forskjellige grunner, men det gjør litt ekstra vondt hos meg da jeg så inderlig ønsket å amme, men kun endte opp med å kjempe krig etter krig for hver dag ammingen pågikk. Ekstra sårt fordi jeg har melka også.

  Så det er en stor grunn til at bloggen har blitt nedprioritert en stund. Jeg har hverken vært i form fysisk eller psykisk. Fikk meg rett å slett en liten knekk.
  Men nå kommer jeg sterke tilbake! Kroppen er på topp og vi er alle ganske fornøyde!
  Nå skal jeg gå å kose meg en pratesyk liten Felix <3 Så får dere alle sammen ha en fantastisk påske videre! :D  

 • Publisert: 25.03.2013, 17:52
 • Kategori: Lillebror Felix
 • 27 kommentarer
 • Min siste hjertesten

 • Publisert: 18.03.2013, 19:19
 • Kategori: Lillebror Felix

 • ♥ ♥ ♥ ♥ 

 • Publisert: 18.03.2013, 19:19
 • Kategori: Lillebror Felix
 • 9 kommentarer
 • 1 måned gammel

 • Publisert: 16.03.2013, 18:30
 • Kategori: Lillebror Felix
 • I dag er det den 16. mars og lille Felix har allerede rukket å bli en måned gammel. Dagene går virkelig i super-speed og det føles uvirkelig at det er en hel måned siden lillegutt ble lagt på brystet mitt!

  Dagene her hjemme går i ett! Mating, raping, pumping, bleieskifting og kosing. Vi står opp og før jeg vet ordet av det skal guttene hentes i barnehagen , så er det middag, og "pang" så skal tvillingene legges for kvelden! Nei, dagene går i ett, og det er dermed ikke rart at det føles som om noen knipset bort en hel måned.

  Felix begynner å vokse seg stor og sterk! Usikker på hvor stor han er, men er ihvertfall kjempe overrasket over hvor sterk han er. Tenkte det var et engangstilfelle da han lå på brystet mitt for første gang at han løftet hodet og skikket opp på meg, men den gang ei. Vi har virkelig fått en nysherrig gutt med sterke nakkemuskler! Hver dag løfter han hodet og skikker ivrig rundt! Mamman er helt målløs :D

  I går kom også det første smilet! Han har siden fødselen hatt disse såkalte "luftsmerte-smilene", men i går kom et smil mens han ivrig skikka på mamman sin. Klarte til å med å snakke litt med mamman også. Oser av stolthet, selv om det er en smule skummelt, fordi det er enda en påminnelse på hvor fort tiden går, og hvor fort han vokser.

  Nei, nå kan de neste månedene gå sent!! Det er tross alt bare 5(!!) måneder til skolen begynner. Fem til av disse travle månedene og jeg rømmer med lillemann! Haha. Det får ikke lov å rase forbi i denne farten! Så nå skal tiden nytes

  Kjekkasen til mamma <3

 • Publisert: 16.03.2013, 18:30
 • Kategori: Lillebror Felix
 • 10 kommentarer
 • Jeg er så forelsket

 • Publisert: 06.03.2013, 13:39
 • Kategori: Lillebror Felix
 • I dag har Felix rukket å bli hele 18 dager. Tenk at det snart begynner å nærme seg 3 uker (!!) siden jeg fikk han opp på brystet mitt for første gang. For hver dag som går blir jeg bare mer og mer forelsket i den lille frosken vår. 

  I dag tok jeg kameraet fatt og prøvde meg på en liten photoshoot her hjemme. Blir ikke det samme som hos fotograf, men er fremdeles kjekke minner å ta vare på. Husker jeg tok masse bilder av tvillingene også, å elsker å se tilbake på dem. Så her har dere et lite knippe med bilder som jeg fikk tatt av Felix i dag!  Er han ikke nydelig?! 

  Har også veldig lyst å dra til skikkelig fotograf for å få tatt bilder, men vi får se hva vi rekker før han vokser i fra oss!

  Har du vært hos fotograf med din nyfødte?
  Hva syntes du om bildene av lillebror?     

 • Publisert: 06.03.2013, 13:39
 • Kategori: Lillebror Felix
 • 28 kommentarer
 • Amming

 • Publisert: 03.03.2013, 10:00
 • Kategori: Lillebror Felix
 • Jeg har siden jeg ble gravid med Mathias og Oliver vært veldig for amming. Da guttene kom til verden måtte jeg desverre vike for pumping den første tiden. Ettersom at de kom såpass for tidlig, uke 34+4, var de konstant trøtte, i tillegg til gulsot. Dette gjorde at de ikke klarte å holde seg våken lenge nok til å få i seg nok mat igjennom munnen. Vi endte dermed opp med å få lagt inn sonde, slik at de ble matet. I mellomtiden pumpet jeg meg, slik at de fikk drukket min melk. Hver dag prøvde vi å legge dem til brystet, og matet dem med sonden samtidig, slik at de forbinnet brystet med at magen ble fylt. Om ikke brystet var klart, fikk vi begynne med smokken tidlig på barsel. Dette var for at de skulle forbinde sugingen med at de ble mette.

  Jeg pumpet meg hver tredje time på sykehuset, og hadde dermed alt for mye melk. Guttene drakk gjerne bare 25ml de flrste dagene, og jeg kunne pumpe opptil 150ml pr. bryst. Så på den tiden vi var innlagt på 3D, er jeg sikker på at jeg har matet hele avdelingen med min melk, for guttene mine drakk ikke så masse alene. hehe.
  Etterhvert som dagene gikk drakk de mer og mer i fra meg, dermed ble det mindre og mindre med sonden. Vi ble sendt hjem med NAST, men etter kun et par uker var guttene skrevet ut av sykehuset, og de ammet for fult. 

  Jeg fullammet guttene til de var 3,5 mnd gammel. Da var det nok for dem. Ting gikk ikke fort nok, og de ble for glad i flaska. Fra de var ca. 3 mnd fikk de kveldens siste flaske med mme ettersom at jeg ofte ikke hadde nok melk selv på kvelden til å mette to sultne gutter. De sov også rundt fra de var 3 mnd, noe som gjorde at jeg ikke ammet på natten lenger, og melken gradvis stagnerte. Det gjorde at da jeg hadde nok melk til å amme, så kom det ikke fort nok, og guttene ble urolige ved mating.

  Jeg samammet dem, altså ammet dem samtidig, noe som resulterte i at ryggen rett å slett tok knekken på meg. Så da guttene begynte å skape seg da de ble for glad i flaska, ga jeg med glede opp. Det var rett å slett nok for oss alle tre.

   Så da jeg ble gravid denne gangen var ikke tanken annerledes. Jeg skulle amme, og gledet meg i grunnen. Helst skulle jeg amme ihvertfall i 6 mnd.
  Da Felix kom var jeg rask med å legge han til brystet. Han kom ut søkende, og har siden fødsel hatt et utrolig stort suttebehov. Han fikk i seg nok melk, for dagen vi reiste hjem hadde han kun gått ned 90gram fra startvekten. Jeg hadde konstant brystspreng, og mer en nok melk. Vi kom hjem, og han koser seg med puppen. Problemet nå var at hver gang Felix blir ammet ligger han alt fra en time til halvannen før han sier seg fornøyd. Dette sammen med litt feil sugeteknikk grunnet stort bryst-liten munn, endte jeg opp med å bli kjempe sår. 

  Hver gang Felix skulle ammes klarte jeg ikke å slappe av. De første takene var så utrolig vonde at jeg endte opp med å spenne hele kroppen og var på randen av å gråte flerne ganger. Tiden på brystet ble dermed ikke særlig koselig, og jeg hatet at jeg ikke klarte å fikse det. Jeg endte opp med å prøve alle kjerringråd jeg kom over. Jeg hadde fra begynnelsen av vrt veldig flink til å bruke purelan og nytt ammeinnlegg etter hver amming, men alikevel ble jeg sår. Så når ting fremdeles ikke ble bedre, prøvde jeg meg frem på andre ting. Jeg kjøpte forskjellige kremer, andre ammeinnlegg, jeg ammet med ammeskjold, annenhver amming i tvillingstilling eller andre ammestillinger som skulle hjelpe på, ja jeg kjøpte til og med ny amme-bh. Ingenting så utt til å fungere. Noen av kremene lindret godt, men selve ammingen var like gale, om ikke verre for hver gang jeg la han til. Jeg som hadde så lyst å amme!

  Det hele endte desverre opp med at jeg måtte gi opp. Brystvortene var så såre at bare å tenke på pupper gjorde nesten at jeg vrei meg i smerte. Så jeg inngikk et kompromiss med puppa. Pumping! 
  Jeg hadde nok melk til lillebror, og ville ikke frarøve ham den gode melka, så jeg tok pumpa fatt og pumpa. Så her har jeg den siste uka pumpa meg hver tredje time, slik at lillebror skal få melka mi på flaske heller. Planen er å etterhvert gå tilbake til amming når brystvortene er helt friske igjen. Jeg pleier å legge ham til i ny å ne for å se om ting er blitt bedre. Desverre så er brystet mitt enda litt for stort for lillegutts munn, så det endre opp med at hver gang jeg er ferdig å amme han føler jeg meg sår igjen. Utrolig kjipt, for jeg vil mye heller gi han melka rett fra brystet.

  Nå er det eneste hinderet å få opp melkeproduksjonen litt. Syntes melka har stabilisert seg på nederste grense. Så om du har noen tips for å øke produksjonen, så tar jeg gledelig i mot?!

  I mellomtiden får jeg smøre meg med tålmodighet, og krysse fingrene for at lillebror ikke fraskriver seg puppen i mellomtiden. I verstefall får jeg pumpe meg til det sier stopp! Så får vi se hvor veien bringer oss. Jeg er ihvertfall veldig bestemt på at Felix en dag skal få maten rett i fra kilden igjen ;)

  Ammer/ammet du?
  Hadde du problemer med ammingen? 

 • Publisert: 03.03.2013, 10:00
 • Kategori: Lillebror Felix
 • 10 kommentarer
 • Én uke er allerede forbi

 • Publisert: 23.02.2013, 14:04
 • Kategori: Lillebror Felix
 • En hel uke er gått siden Felix kom til verden. Tiden går utrolig fort. Hvordan er det mulig at tiden gikk så sent i graviditeten, men så fort når han endelig er her. Det skulle vært omvendt! Nei, nå prøver vi bare å nyte tiden mest mulig sammen med den nydelige sønnen vår. En hel uke, dere!!

  Se på lille frosken vår


  Hvordan går det med dere?
  Er du gravid? Eller har du også fått? (:

 • Publisert: 23.02.2013, 14:04
 • Kategori: Lillebror Felix
 • 23 kommentarer
 • Da verden fikk en ny borger

 • Publisert: 20.02.2013, 09:22
 • Kategori: Lillebror Felix

 • Kun en dag etter min egen bursdag, kom verdens nydeligste Felix til verden!  
  Jeg har aldri vært lykkeligere enn jeg er nå 


  Fødselshistorien kommer etterhvert.
  Nå nyter jeg tiden sammen med den flotte familien min! :D 

 • Publisert: 20.02.2013, 09:22
 • Kategori: Lillebror Felix
 • 27 kommentarer
 • Ordinær Ultralyd

 • Publisert: 11.10.2012, 19:34
 • Kategori: Lillebror Felix
 • Som jeg nevnte har de siste dagene bare rast forbi meg. På tirsdag var vi på ordinær ultralyd. Litt sent, ettersom at legen min hadde glemt å levere henvisning. Gjorde ikke noe, vi hadde allerede vært på 2 ultralyder, og viste det gjemte seg en liten tass i magehuset. Tirsdag kom og etter tidlig ultralydtermin og menstermin som begeg har vært lik, 26 Februar, ble vi på mystisk vis satt tilbake. Ikke at det var store forskjellen, nå er ultralyd terminen 28. Februar, altså kun 2 dager i forskjell. Dermed er mandagene dagen for en ny uke, jeg er dermed 20 + 3 i dag. 

  Vi fikk utrolig mange kjekke bilder av lillegutt, spesielt et hvor han har sjarmert oss alle, allerede! :D 

  Lille mirakelet vårt; Felix <3 

  Alt så perfekt ut! Hjertet pumpet godt, med god gjennomstrøming. Magesekken, nyrene og hjernen så også tipp topp ut! Helt fantastisk. 
  Lillegutt var ikke særlig fornøyd med å bli sett på, da han hver gang jordmoren satte ned "ultrlayd-hodet" sparket han godt i mot. hehe. 
  Ellers er han utrolig glad i morkaken sin, og hver gang vi har vært på ultralyd ligger han med ansiktet godt trykket opp i morkaken. En god kosegutt rett å slett. Det kan vi like :D 
  Ellers er det full rulle hver dag, og det har det vært siden jeg kjente de frste sparkene i uke 15. Han trør godt til, og det vises kjempe godt på magen. 

  Vi gleder oss så utrolig mye til vår kjære sønn kommer til verden. Han får holde seg der inne til februar! <3


 • Publisert: 11.10.2012, 19:34
 • Kategori: Lillebror Felix
 • 8 kommentarer
 • Felix' utstyrsliste

 • Publisert: 05.10.2012, 12:00
 • Kategori: Lillebror Felix
 • Tenkte å skrive litt om de diverse tingene som vi skal få/kjøpe til lillebror. Det er noe han kan arve av storebrødrene sine, men det meste brukes de selv enda. 
  Vi har alt vi trenger av klær, kommer nok til å kjøpe litt nytt, men har mesteparten og enda mer! Vi har også stellebord, som Mathias og Oliver fremdeles bruker, Stokke Care Stellebord. 
  Vi har også Baby Bjørn Vippestol, Manduca Bæresele, Baby Bjørn Bæresele, Flasker, Smokker, Brystpumpe (vurderer å bytte til Medela), Leketeppe, Leker, Sengtøy, Dyne og andre småting som kluter o.l. 
  Så her er en liste over ting vi trenger (vil ha) til lillebror Felix.

  Utstyrsliste: 

  - Emmaljunga City Cross m/ Supreme City Bag, PP Dark Grey
  - RisaRosa Vognpose i lyseblå/grå
  - Stokke Sleepi m/ mini-kit i Valnøtt
  - Stokke Tripp Trapp Stol i Eksklusiv Amerikans Valnøtt (Samme som Mathias og Oliver)
  - Stokke Newborn Set
  - Stokke Newborn Tekstil Set
  - Håndmuff i lammeskinn til vognen
  - Emmaljunga Regntrekk i klarplast 
  - Lammeskinn korthåret
  - Diverse Tekstil Set til Stokke Sengen (Himmel, sengekant og laken)
  - Cosyfix Ammepute 

  Ihvertfall det jeg kommer på i farten :D 

   

  Noe vi mangler? 
  Har dere funnet ut hva dere vil ha/trenger? 

 • Publisert: 05.10.2012, 12:00
 • Kategori: Lillebror Felix
 • 4 kommentarer
 • Lillebror Felix

 • Publisert: 27.08.2012, 19:17
 • Kategori: Lillebror Felix
 • Hils på lillebror Felix <3 

  Da føler jeg meg endelig trygg på å dele en stor overraskelse med dere. Mathias og Oliver skal næmlig bli storebrødre til en liten Felix. 
  Det tok sin tid før vår sjenerte lille spire i det hele tatt ville vise seg. Han lå godt gjemt, og var ikke spesielt intressert i å vise hverken ansiktet eller hva den gjemte mellom bena. Da han endelig viste seg var det ikke vanskelig å se at det var en liten tapp som gjemte seg i mellom bena. Så jeg blir atter en gang prinsemamma, noe jeg ikke kunne vært gladere for.
  Vi har fra vi fant ut at det var en liten spire som hadde satt seg i magen bestemt oss for at om det ble gutt ville navnet være Felix. Syntes det klinger godt med storebrødrenes navn også.

  I dag er jeg 14 + 2 uker, og dette svangerskapet har vært alt annet enn likt det forrige. Men hva gjør vel det når det gjemmer seg et slikt lite under i magen.
  Kan fortelle dere mer om svangerskapet senere. I første omgang ville jeg bare introdusere vår vakre prins som melder sin ankomst i slutten av februar <3
  En liten sjenert Felix <3 
   

 • Publisert: 27.08.2012, 19:17
 • Kategori: Lillebror Felix
 • 24 kommentarer
 • hits