Ann Helen Moen

Verdens beste bolleoppskrift

  • Publisert: 05.11.2013, 20:02
  • Kategori: Baking
  • For en studn tilbake postet Malene en oppskrift p bloggen sin p boller. Etter utallige forsk p forskjellige oppskrifter hadde jeg enda ikke funnet den oppskriften som bare trollbandt meg. Da jeg for frste gang leste om ha egg i en oppskrift, tenkte jeg at dette m jeg prve.
    I tillegg hadde jeg ogs tidligere p dagen leste en blogg (husker desverre ikke hvilken!) som riktig nok hadde postet en oppskrift p brd, men som hadde en litt annen metode heve dem p. S jeg tok to fluer i en smekk, prvde meg frem. Jeg fulgte Malenes oppskrift, men valgte slyfe forhevingen og heller heve bollene en god time etterp, fr steking.

    HALLELUJAH! Sier jeg bare. Magisk!

    Jeg glemte helt dele oppskriften og metoden med dere da, men i dag, s slo jeg til igjen. I dag hadde jeg desverre ikke mer melk eller kardemomme igjen i hus, men oppskriften ble like god med bare bytte ut melken med vann og heller tilsette en liten "dsj" vaniljesukker i. Heller hadde jeg ikke nok sukker igjen, der ogs mikset og trikset jeg litt, s jeg brukte en spiseskje - og to med melis i tillegg. Smakte like supert!!

    S her er oppskriften p verdens beste boller:



    NYT DEM! De er farlige <3

    Liker du bake?

  • Publisert: 05.11.2013, 20:02
  • Kategori: Baking
  • 3 kommentarer
  • Hjemmelaget focaccia

  • Publisert: 07.05.2013, 20:00
  • Kategori: Baking
  • OMNOM

    Falt i smak her hjemme ihvertfall!

  • Publisert: 07.05.2013, 20:00
  • Kategori: Baking
  • 0 kommentarer
  • Kakebaking

  • Publisert: 02.09.2012, 10:39
  • Kategori: Baking
  • Da har jeg ftt i oppgave av svigermor lage kake til senere i dag. Vi skal nemlig bort ditt spise middag. S nr hun stiller med middag, stiller jeg med dessert/kake. I dag landet det p intet bedre enn Manuela's Vintage Cake.

    Uheldigvis var det ikke bringebr i butikken nr vi handlet i gr, s vi fr prve med jordbr. Har prvd det en gang tidligere ogs.



    N str bunn nummer 1 i ovnen. S fr vi krysse fingrene for at min vil se like deilig ut.
    Har prvd meg en gang fr, noe som ble veldig bra, men har en tendens til drite meg ut nr jeg prver meg andre gang. S kryss fingrene for meg.
    Skal legge ut bilde av det ferdige resultatet!

    Besk gjerne Manuela's bakeblogg HER! Hun er en stor inspirasjon, og jeg bruker alltid hennes oppskrifter nr jeg skal bake noe! :D

  • Publisert: 02.09.2012, 10:39
  • Kategori: Baking
  • 19 kommentarer
  • Oppskrift p Pizza Cupcakes

  • Publisert: 02.06.2012, 12:16
  • Kategori: Baking
  • 13.05.2012

    Etter langt om lenge, og enda lenger, her er endelig oppskriften p mine bermte pizza-cupcakes :D

    Det du trenger er:

    Toro pizzabunn (den sunne)
    Olje (bunnen)
    Vann (bunnen)

    Tomatpur
    Kjttdeig
    Mais
    Ost
    Paprika
    Oregano

    Evnt. andre ingredienser du synets er godt p vanlig pizza.

    Fremgangsmte:
    Flg henvisningen bakp pizzabunn-posen. Eller lag pizzabunn fra bunnen om du vil det. Det er en vanlig pizzabunn oppskrift.La den heve til dobbelstrrelse.

    Sett ovnen p 220 grader for varme opp ovnen. (Vi har varmluftsovn)

    I mellomtiden kan du steke kjttdeigen, og kutte opp diverse grnnsaker og annet godt du vil ha i cupcakesene. Smr ogs cupcakes-formen med olje eller margarin. Vi brukte margarin da jeg syntes det fr en fyldigere smak p bunnen av cupcakesene. Jeg bruker en cupcakesform i aluminim som er kjpt p Kitchn. Tror ikke det gr an bruke vanlige papirformer til dette da deigen og innholdet blir ganske tungt, og vil velte hele papirformen.

    Nr deigen er ferdig hevet skjevler du ut deigen i en ganske tynn "lefse". Ta s frem et stort l-glass, eller en liten skl og skjr opp former i fra deigen. Ikke bruk opp hele deigen da dere trenger like mange til "lokk" p cupcakesene. Legg s en sirkel oppi hver form. Strekk den slik at den gr opp til kanten av formen. Smr s "bunnen" med tomatpur. Legg s kjttdeig og grnnsaker/godis lagvist til toppen, for s avslutte med ost. Lag s opp flere sirkler av deigen og legg et "lokk" over cupcakesene. Kan ogs lage noen hull med gaffel i "lokket" for gjre den litt mindre tung og kompakt.




    Til slutt:
    Smelt litt margarin, og pensl toppen p cupcakesene. Topp s med oregano p toppen.
    La cupcakesene kose seg i ovnen og varmen i ca. 10-15 min, til de blir gyllenbrune.

    Tips:
    Er du veldig glad i piffi? Kryddre gjerne cupcakesene fr du tar p "lokket". Er litt vanskelig f piffien til sette seg nr du skal kryddre den etter de er komt ut av ovnen!

    S helt til slutt: KOS DEG !! :D

  • Publisert: 02.06.2012, 12:16
  • Kategori: Baking
  • 3 kommentarer
  • Pizza Cupcakes

  • Publisert: 02.06.2012, 12:15
  • Kategori: Baking
  • Hadde en helt utrolig middag i dag, nmlig pizza cupcakes! Dette m dere prve!

    Nomnomnom!!

  • Publisert: 02.06.2012, 12:15
  • Kategori: Baking
  • 2 kommentarer
  • Sjokolademuffins uten egg

  • Publisert: 02.06.2012, 12:03
  • Kategori: Baking
  • For en liten time siden spr samboer om jeg ikke kan vre en engel lage noe godt, og som den gode samboer jeg er, spratt jeg inn p kjkkenet hemmelighetsfull.
    Selv var jeg usikker p hva jeg skulle finne p. Med lite melk og ingen egg i hus, blir det fort veldig begrenset, da vi heller ikke har typisk erstatningsmiddler for dette. Jeg pnet min elskede Mac og googlet forskjellige ting uten egg. Etter noen minutter kom jeg over en veldig kjekk blogg hvor det l en oppskrift p sjokolademuffins uten egg. Heldig var jeg da jeg inns at jeg hadde det som stod i oppskriften. Akkurat p nippet ogs. S jeg tok frem bollen, vispen, ingrediensene, mlebegeret, teskjeen, spisesjeen og slikkepotten min. Etter et kvarter var rren klar, muffinsformene lagt ut, og alt klar til fylles. Her er oppskriften jeg brukte:

      • 400g hvetemel

      • 400g sukker

      • 50g kakaopulver

      • 2 ts salt

      • 2 ts vaniljesukker

      • 2 ss bakepulver
      • 1 ts natron

      • 2 ss eddik

      • 1,2dl olje (smaksnytral olje er best, jeg bruker solsikke)

      • 5dl vann

    Forvarm ovn til 200 grader. Bland alt det trre godt i en bolle. Bland alt det vte godt og tilsett i det trre under omrring. Rr godt sammen. Fyll muffinsformer halvt opp med deig. Bakes i ca 15-20 minutter. Oppskriften gir 24 store muffins. Vil du ha flatere, mer "cupcakes"-aktig, tar du vekk natronen og 1 ss med bakepulver.



    Jeg fylte 20 muffinsformer, vanlig strrelse p formene. Dermed ble jeg sittende igjen med ganske masse rre igjen, s jeg tok like godt fatt i en brdform (har desverre ikke kakeform), og fylte resten i den. (De hvite klumpene i 5 av dem er bare noen marshmellows jeg hadde igjen. En liten surprise!)
    Siden det er en del mer rre i den, satte jeg temperaturen ned til 175 grader og stekte den i ca. 25 min.

    (Smrte formen med litt olje fr jeg hev rra oppi)
    Slik ser de ut nr de er ferdig:
    Hadde desverre ikke noe melis i hus, s de ble uten "topping". Men de var overraskende gode, s trengte ikke noe topping for at de skulle smake bra.
    S fr vi hpe "muffinskaka" blir like god. Skal oppdatere dere senere med den. Den str i ovnene enda, og har 15 min igjen. Kryss fingrene for meg!
    Er du glad i bake?
  • Publisert: 02.06.2012, 12:03
  • Kategori: Baking
  • 0 kommentarer
  • hits