Ann Helen Moen

Verdens beste bolleoppskrift

  • Publisert: 05.11.2013, 20:02
  • Kategori: Baking
  • For en studn tilbake postet Malene en oppskrift på bloggen sin på boller. Etter utallige forsøk på forskjellige oppskrifter hadde jeg enda ikke funnet den oppskriften som bare trollbandt meg. Da jeg for første gang leste om å ha egg i en oppskrift, tenkte jeg at dette må jeg prøve. 
    I tillegg hadde jeg også tidligere på dagen leste en blogg (husker desverre ikke hvilken!) som riktig nok hadde postet en oppskrift på brød, men som hadde en litt annen metode å heve dem på. Så jeg tok to fluer i en smekk, å prøvde meg frem. Jeg fulgte Malenes oppskrift, men valgte å sløyfe forhevingen og heller heve bollene en god time etterpå, før steking.

    HALLELUJAH! Sier jeg bare. Magisk!

    Jeg glemte helt å dele oppskriften og metoden med dere da, men i dag, så slo jeg til igjen. I dag hadde jeg desverre ikke mer melk eller kardemomme igjen i hus, men oppskriften ble like god med å bare bytte ut melken med vann og heller tilsette en liten "dæsj" vaniljesukker i. Heller hadde jeg ikke nok sukker igjen, der også mikset og trikset jeg litt, så jeg brukte en spiseskje - og to med melis i tillegg. Smakte like supert!!

    Så her er oppskriften på verdens beste boller:



    NYT DEM! De er farlige <3 

    Liker du å bake?

     

  • Publisert: 05.11.2013, 20:02
  • Kategori: Baking
  • 3 kommentarer
  • Hjemmelaget focaccia

  • Publisert: 07.05.2013, 20:00
  • Kategori: Baking
  •  

    OMNOM 

    Falt i smak her hjemme ihvertfall!

  • Publisert: 07.05.2013, 20:00
  • Kategori: Baking
  • 0 kommentarer
  • Kakebaking

  • Publisert: 02.09.2012, 10:39
  • Kategori: Baking
  • Da har jeg fått i oppgave av svigermor å lage kake til senere i dag. Vi skal nemlig bort ditt å spise middag. Så når hun stiller med middag, stiller jeg med dessert/kake. I dag landet det på intet bedre enn Manuela's Vintage Cake. 

    Uheldigvis var det ikke bringebær i butikken når vi handlet i går, så vi får prøve med jordbær. Har prøvd det en gang tidligere også. 



    Nå står bunn nummer 1 i ovnen. Så får vi krysse fingrene for at min vil se like deilig ut. 
    Har prøvd meg en gang før, noe som ble veldig bra, men har en tendens til å drite meg ut når jeg prøver meg andre gang. Så kryss fingrene for meg.
    Skal legge ut bilde av det ferdige resultatet!  

    Besøk gjerne Manuela's bakeblogg HER! Hun er en stor inspirasjon, og jeg bruker alltid hennes oppskrifter når jeg skal bake noe! :D 
     

  • Publisert: 02.09.2012, 10:39
  • Kategori: Baking
  • 19 kommentarer
  • Oppskrift på Pizza Cupcakes

  • Publisert: 02.06.2012, 12:16
  • Kategori: Baking
  • 13.05.2012

    Etter langt om lenge, og enda lenger, her er endelig oppskriften på mine berømte pizza-cupcakes :D 

    Det du trenger er:

    Toro pizzabunn (den sunne)
    Olje (bunnen)
    Vann (bunnen)

    Tomatpuré
    Kjøttdeig
    Mais 
    Ost
    Paprika
    Oregano

    Evnt. andre ingredienser du synets er godt på vanlig pizza. 

    Fremgangsmåte:
    Følg henvisningen bakpå pizzabunn-posen. Eller lag pizzabunn fra bunnen om du vil det. Det er en vanlig pizzabunn oppskrift. La den heve til dobbelstørrelse. 

    Sett ovnen på 220 grader for å varme opp ovnen. (Vi har varmluftsovn)

    I mellomtiden kan du steke kjøttdeigen, og kutte opp diverse grønnsaker og annet godt du vil ha i cupcakesene. Smør også cupcakes-formen med olje eller margarin. Vi brukte margarin da jeg syntes det får en fyldigere smak på bunnen av cupcakesene. Jeg bruker en cupcakesform i aluminim som er kjøpt på Kitchn. Tror ikke det går an å bruke vanlige papirformer til dette da deigen og innholdet blir ganske tungt, og vil velte hele papirformen. 

    Når deigen er ferdig hevet skjevler du ut deigen i en ganske tynn "lefse". Ta så frem et stort øl-glass, eller en liten skål og skjær opp former i fra deigen. Ikke bruk opp hele deigen da dere trenger like mange til "lokk" på cupcakesene. Legg så en sirkel oppi hver form. Strekk den slik at den går opp til kanten av formen. Smør så "bunnen" med tomatpuré. Legg så kjøttdeig og grønnsaker/godis lagvist til toppen, for så å avslutte med ost. Lag så opp flere sirkler av deigen og legg et "lokk" over cupcakesene. Kan også lage noen hull med gaffel i "lokket" for å gjøre den litt mindre tung og kompakt. 




    Til slutt:
    Smelt litt margarin, og pensl toppen på cupcakesene. Topp så med oregano på toppen.
    La cupcakesene kose seg i ovnen og varmen i ca. 10-15 min, til de blir gyllenbrune.  

    Tips: 
     Er du veldig glad i piffi? Kryddre gjerne cupcakesene før du tar på "lokket". Er litt vanskelig å få piffien til å sette seg når du skal kryddre den etter de er komt ut av ovnen!

    Så helt til slutt: KOS DEG !! :D 

  • Publisert: 02.06.2012, 12:16
  • Kategori: Baking
  • 3 kommentarer
  • Pizza Cupcakes

  • Publisert: 02.06.2012, 12:15
  • Kategori: Baking
  • Hadde en helt utrolig middag i dag, næmlig pizza cupcakes! Dette må dere prøve! 

    Nomnomnom!!

  • Publisert: 02.06.2012, 12:15
  • Kategori: Baking
  • 2 kommentarer
  • Sjokolademuffins uten egg

  • Publisert: 02.06.2012, 12:03
  • Kategori: Baking
  • For en liten time siden spør samboer om jeg ikke kan være en engel å lage noe godt, og som den gode samboer jeg er, spratt jeg inn på kjøkkenet hemmelighetsfull. 
    Selv var jeg usikker på hva jeg skulle finne på. Med lite melk og ingen egg i hus, blir det fort veldig begrenset, da vi heller ikke har typisk erstatningsmiddler for dette. Jeg åpnet min elskede Mac og googlet forskjellige ting uten egg. Etter noen minutter kom jeg over en veldig kjekk blogg hvor det lå en oppskrift på sjokolademuffins uten egg. Heldig var jeg da jeg innså at jeg hadde det som stod i oppskriften. Akkurat på nippet også. Så jeg tok frem bollen, vispen, ingrediensene, målebegeret, teskjeen, spisesjeen og slikkepotten min. Etter et kvarter var røren klar, muffinsformene lagt ut, og alt klar til å fylles. Her er oppskriften jeg brukte: 

      • 400g hvetemel

      • 400g sukker

      • 50g kakaopulver

      • 2 ts salt

      • 2 ts vaniljesukker

      • 2 ss bakepulver
         
      • 1 ts natron

      • 2 ss eddik

      • 1,2dl olje (smaksnøytral olje er best, jeg bruker solsikke)

      • 5dl vann

    Forvarm ovn til 200 grader. Bland alt det tørre godt i en bolle. Bland alt det våte godt og tilsett i det tørre under omrøring. Rør godt sammen. Fyll muffinsformer halvt opp med deig. Bakes i ca 15-20 minutter. Oppskriften gir 24 store muffins. Vil du ha flatere, mer "cupcakes"-aktig, tar du vekk natronen og 1 ss med bakepulver.



    Jeg fylte 20 muffinsformer, vanlig størrelse på formene. Dermed ble jeg sittende igjen med ganske masse røre igjen, så jeg tok like godt fatt i en brødform (har desverre ikke kakeform), og fylte resten i den. (De hvite klumpene i 5 av dem er bare noen marshmellows jeg hadde igjen. En liten surprise!)
    Siden det er en del mer røre i den, satte jeg temperaturen ned til 175 grader og stekte den i ca. 25 min.  

    (Smørte formen med litt olje før jeg hev røra oppi)
    Slik ser de ut når de er ferdig: 
    Hadde desverre ikke noe melis i hus, så de ble uten "topping". Men de var overraskende gode, så trengte ikke noe topping for at de skulle smake bra. 
    Så får vi håpe "muffinskaka" blir like god. Skal oppdatere dere senere med den. Den står i ovnene enda, og har 15 min igjen. Kryss fingrene for meg! 
    Er du glad i å bake?
  • Publisert: 02.06.2012, 12:03
  • Kategori: Baking
  • 0 kommentarer
  • hits