Ann Helen Moen

I'm an introvert, not an asshole.

 • Publisert: 28.09.2016, 13:42
 • Kategori: Tanker
 •  


   

  Noen ganger liker jeg å bruke lang tid foran speilet, et stort glass hvitvin og kjøre musikken på full guffe. Alt for å gire meg selv opp til en flott kveld ute med venninner. Eller lage masse god mat for en stor gjeng med vennepar hvor vi snakker om alt mellom himmel og jord. Jeg liker å være blant venner, og koser meg ekstra godt når vi samles og har spillekveld. Eller når vi samles sammen med ungene og finner på noe kjekt.

  Andre ganger er jeg helt motsatt. Jeg vil bare være alene, og graver meg mer en gjerne ned i en bok, eller sitter på youtube og ser rare videoer hele kvelden. Jeg  elsker å skru lyset helt ned, pakke meg selv inn i teppet og sette på en av seriene mine. 

  I det siste har det siste alternativet vært mer fristende enn det første. Jeg tar hver en mulighet for å være alene, og ser frem til de kveldene hvor jeg ikke trenger å sosialisere meg annet enn gjemt bak dataskjermen. Jeg har vært så utrolig sliten og trett i det siste, og har dermed tatt hver alenekveld som en premie. 

  Jeg tror det er en av tingene som gjør at jeg elsker høsten så mye som jeg gjør. Vi kler oss i tykkere klær, som gjør at jeg som er en frost-pinne, ikke lenger ser gal ut. Sola står opp senere og går ned tidligere. Det er akseptabelt å ligge i hjørnet på sofaen, innrullet i ett godt teppe mens du drikker te. En god årstid for slike som meg. 

  Jeg er hun som later som om hun leser noe interessant på telefonen når noen jeg ser bekjente på gata, som jeg ikke vil snakke med. Ikke fordi jeg ikke liker deg, men jeg har ingen krefter til å føre en samtale om været eller andre uinteressante ting som bare foregår fordi vi ikke vil fremstå som frekke. Jeg er hun som ikke tar telefonen med vilje, for så å sende melding etterpå fordi jeg foretrekker all annen kommunikasjon enn å ringe. Å ringer jeg deg, da er det ett godt tegn på at jeg er komfortabel rundt deg. Igjen, jeg er ikke en drittsekk, jeg liker ikke å sette meg selv i potensielt pinlige situasjoner. Jeg liker ikke å holde øyekontakt med mennesker jeg ikke er komfortable med. 

  Bortsett fra jobb, på jobb trer den utadvendte Ann Helen ut, og jeg er høylytt og elsker å dra en spøk og to. Jeg føler meg komfortabel med ukjente mennesker, og det kommer naturlig. Jeg elsker å jobbe i service bransjen, og jeg trives rundt andre mennesker.

  Men så fort jeg er ferdig på jobb eller venninne-kvelden er ferdig, det er da jeg kjenner litt ekstra på det. Da er jeg litt ekstra utmattet og sliten, og jeg trenger litt ekstra tid for å hente meg selv inn. Jeg blir til tider sett på som lat, men det er vanskelig å forklare med ord hvilken tyngde som setter seg på meg, og gjør det til tider veldig vanskelig å reise seg fra sofaen eller senga eller godstolen. En tygde som det til tider gjør det vanskelig å få hvilt godt nok til å bare hoppe i salen med en gang. Noen ganger krever jeg dager for å kunne hente meg inn, mens andre ganger er jeg i full sving rett etterpå. 

  Så kjære venner og bekjente. Ikke ta det til deg om jeg glemmer å svare deg, glemmer å ringe deg opp, eller ikke stopper for å snakke med deg på butikken. Noen ganger må jeg trekke meg tilbake for å være der andre dager. Andre dager sender jeg utallige meldinger og ringer deg hundre ganger fordi jeg er oppspilt over en liten ting. Noen ganger har jeg lange samtaler med personer jeg ikke har sett på mange år, og koser meg. Så du kan si at jeg er litt av en berg-og dalbane. 

     Så, ett litt ærlig innlegg av en litt til tider sliten, men veldig heldig firebarnsmamma!   

 • Publisert: 28.09.2016, 13:42
 • Kategori: Tanker
 • 3 kommentarer
 • 3 kommentarer

  Ida camilla

  28.09.2016 kl.13:49

  Åh, det er så godt å se at det er flere som føler det på samme måte som jeg gjør. Jeg elsker også å være med vennene mine, men jeg trenger like mye tid alene hvor jeg bare kan være meg selv og slappe av. Er ikke så mange som forstår at folk har det sånn, og da er det utrolig deilig å se at det finnes flere av oss!

  Ønsker deg en strålende dag <3

  Emilie

  28.09.2016 kl.15:29

  Er så fint at flere føler det sånn, er langt i fra firebarnsmamma og kan heller ikke forestille meg hvor hardt det er til tider, men jeg bor sammen med 14 stykker og er førsteårsstudent. Etter fadderuken alle nye inntrykk, var det eneste jeg ville å låse meg inn på rommet mitt å ikke snakke med noen av di jeg bor sammen med på flere dager. Jeg var sliten og helt utmattet av all sosialiseringen, og trengte bare å ha det stille rundt meg. Selv om jeg bor med di mest fantastiske folkene, så er dette noe jeg ofte sliter med, er det akseptabelt å ha én dag i ny og ned der jeg bare sitter på rommet mitt.. Enkelte ting skal ikke være like enkelt.

  Uten om det må jeg bare si at du virker som en fantastisk mamma for sine søte små og ha en fin dag videre :-)

  Toya

  30.09.2016 kl.23:40

  Thats me hah, vet hvordan du har det. Er så slitsomt til tider.

  Skriv en ny kommentar

  hits