Ann Helen Moen

STICKY SESAME CAULIFLOWER // KLISSETE SESAM BLOMKL

  • Publisert: 01.04.2016, 21:53
  • Kategori: Fristelser


  • Jeg har trolig funnet verdens deiligste asiatiske kjtt-frie oppskrift. Etter vi begynte tenke tanken om spise mindre kjtt har jeg scrollet side opp p side ned p Pinterest etter fristende oppskrifter. Jeg er helt Pinterest-frelst, og det finnes s utrolig mye spennende der ute. En av oppskriftene vi har lagt vr elsk p her i hus er sticky sesame cauliflower, eller p norsk klissete sesam blomkl. (Original oppskrift her i fra)

    S da m jeg nesten hive ut den fantastiske oppskriften her ut til dere. Kjtt-frie middager er IKKE kjedelig. Jeg har ikke vrt borti en slik smaks-sensasjon uten kjtt. S kos deg med god samvittighet nr du biter tennene i denne flotte retten.



    INGREDIENSER:

    1-2 ss vegetabilsk olje (Vi brukte rapsolje)
    1 1/4 kopp mandelmelk
    1 kopp havremel/hvetemel
    1/2 ts salt
    1/2 ts bakepulver
    1 stor blomkl delt opp i sm buketter
    1/2 kopp soyasaus
    1/2 kopp kologisk maple sirup
    1/4 kopp ris eddik (rice vinegar)
    2 ts sesamolje
    2 ts fersk revet ingefr
    2 hvitlksfedd, hvitlk
    1 ts sriracha 
    1 ss maizena
    1/4 kopp kaldt vann
    1 vrlk, opphakket
    Sesamfr
    Kokt ris

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    INSTRUKSJONER:

    1. Forvarm ovnen til 235 (jeg bruker varmluft). Bruk ca. 1 spiseskje av den vegetabilske oljen til smre en ildfast form. 
    2. Visp mandelmelk, mel, salt og bakepulver sammen i en bolle. Du kan s velge om du vil dyppe blomklen i rren, eller hive all blomklen opp i rren. Vi valgte g for siste alternativ. Rrte det godt sammen slik at alle blomkl-bukettene var dekket av rren, for s sile av overfldig rre. Bare hiv alt i en vanlig sil og rist godt fr du legger de oppi den ildfaste formen. 
    3. Stek i 10 minutter.
    4. Mens blomklen stekes i ovnen, mix sammen soyasaus, maple sirup, ris eddik, sesam olje, revet ingefr, hvitlk og sriracha-saus i en panne. Vi bruker en wok-panne. Bland s vann og maizena sammen slik at det blir en fin rre fr du tilsetter det i soyasaus-blandingen. Nr sausen tykner kan du ta den bort fra varmen og legge den til sides. Sett risen til kok.
    5. Ta blomklen ut av ovnen. Vend s blomklen og smr over ett lett lag med vegetabilsk olje. Stek i ytterlige 5 minutter til de begynner f farge.
    6. Ta s blomklen ut, tilsett soyasaus-blandingen og stek ytterligere i ca. 3 minutter, til sausen blir god og klissete rundt blomklen.
    7. Server over en pute av nykokt ris. Str over sesamfr og vrlk, og server!



    SETT DEG NED OG NYT!

  • Publisert: 01.04.2016, 21:53
  • Kategori: Fristelser
  • 0 kommentarer
  • Ingen kommentarer

    Skriv en ny kommentar

    hits