Ann Helen Moen

STICKY SESAME CAULIFLOWER // KLISSETE SESAM BLOMKÅL

 • Publisert: 01.04.2016, 21:53
 • Kategori: Fristelser


 • Jeg har trolig funnet verdens deiligste asiatiske kjøtt-frie oppskrift. Etter vi begynte å tenke tanken om å spise mindre kjøtt har jeg scrollet side opp på side ned på Pinterest etter fristende oppskrifter. Jeg er helt Pinterest-frelst, og det finnes så utrolig mye spennende der ute. En av oppskriftene vi har lagt vår elsk på her i hus er sticky sesame cauliflower, eller på norsk klissete sesam blomkål. (Original oppskrift her i fra)

  Så da må jeg nesten hive ut den fantastiske oppskriften her ut til dere. Kjøtt-frie middager er IKKE kjedelig. Jeg har ikke vært borti en slik smaks-sensasjon uten kjøtt. Så kos deg med god samvittighet når du biter tennene i denne flotte retten.  INGREDIENSER:

  1-2 ss vegetabilsk olje (Vi brukte rapsolje)
  1 1/4 kopp mandelmelk
  1 kopp havremel/hvetemel
  1/2 ts salt
  1/2 ts bakepulver
  1 stor blomkål delt opp i små buketter
  1/2 kopp soyasaus
  1/2 kopp økologisk maple sirup
  1/4 kopp ris eddik (rice vinegar)
  2 ts sesamolje
  2 ts fersk revet ingefær
  2 hvitløksfedd, hvitløk
  1 ts sriracha 
  1 ss maizena
  1/4 kopp kaldt vann
  1 vårløk, opphakket
  Sesamfrø
  Kokt ris

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  INSTRUKSJONER:

  1. Forvarm ovnen til 235° (jeg bruker varmluft). Bruk ca. 1 spiseskje av den vegetabilske oljen til å smøre en ildfast form. 
  2. Visp mandelmelk, mel, salt og bakepulver sammen i en bolle. Du kan så velge om du vil dyppe blomkålen i røren, eller hive all blomkålen opp i røren. Vi valgte å gå for siste alternativ. Rørte det godt sammen slik at alle blomkål-bukettene var dekket av røren, for så å sile av overflødig røre. Bare hiv alt i en vanlig sil og rist godt før du legger de oppi den ildfaste formen. 
  3. Stek i 10 minutter.
  4. Mens blomkålen stekes i ovnen, mix sammen soyasaus, maple sirup, ris eddik, sesam olje, revet ingefær, hvitløk og sriracha-saus i en panne. Vi bruker en wok-panne. Bland så vann og maizena sammen slik at det blir en fin røre før du tilsetter det i soyasaus-blandingen. Når sausen tykner kan du ta den bort fra varmen og legge den til sides. Sett risen til kok.
  5. Ta blomkålen ut av ovnen. Vend så blomkålen og smør over ett lett lag med vegetabilsk olje. Stek i ytterlige 5 minutter til de begynner å få farge.
  6. Ta så blomkålen ut, tilsett soyasaus-blandingen og stek ytterligere i ca. 3 minutter, til sausen blir god og klissete rundt blomkålen.
  7. Server over en pute av nykokt ris. Strø over sesamfrø og vårløk, og server!  SETT DEG NED OG NYT!

 • Publisert: 01.04.2016, 21:53
 • Kategori: Fristelser
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits