Ann Helen Moen

Mamma Moen anbefaler: Emmaljunga City Cross

 • Publisert: 13.05.2013, 15:15
 • Kategori: Anbefalinger
 • For noen uker tilbake la jeg ut ett innlegg hvor jeg ramset opp diverse produkter jeg veldig gjerne kunne tenkt meg å dele erfaringene mine med. Ett av disse produktene var Emmaljunga City Cross. 

  Som gjerne noen av dere har fått med seg, så vil jeg jo si at en av fordelen mine ved anbefalinger er at jeg ikke bare har personlige meninger bak mine barneutstyrs-anbefalinger. Jeg er næmlig også en smule profesjonell da jeg som yrke driver med salg av barneutstyr. Jeg jobber i en barneutstyrsbutikk ved navn Baby Miljø. Denne flotte butikken hvor jeg har vært ansatt i 7 år (!!) til sommeren, ligger i Hillevåg, Stavanger. Å dermed vil jeg si at når jeg anbefaler noe så er mye av anbefalingen vurdert utav fakta om produktet og dens produsent, og ikke bare hvor utrolig nydelig den er ;) hihi.

  Det er så klart mange som vil være uenig med meg, og jeg har kommet over flerne som ikke alltid er like fornøyd med produktet som jeg er. Nå er alle forskjellige, noe som er bare bra. Hva om vi alle sammen hadde gått rundt med den samme vogna, i den samme fargen. Tenk så mye mindre vi skravle-glade, nybake mødrene kunne snakket og diskutert om! hihi

  Nei, tilbake til den fantastiske vognen som jeg er stolt eier og selger av!  Siden jeg begynte å jobbe på Baby Miljø har jeg vært sikker i min sak når det kom til hvilken vogn jeg skulle ha når jeg en vakker dag skulle få en arving. Emmaljunga City Cross stod øverst på min liste. Jeg har gått i mellom de forskjellige modellene, men selve merke var fast bestemt. Så da jeg en vakker sommerdag i 2010 fant ut at jeg ventet stod jeg klar og trippet ved den vogna jeg skulle velge. Uhell i hell var at det gjemte seg to inni der og ikke bare en. Så på ny måtte jeg ta en avgjørelse om hva jeg skulle gjøre. Jeg var såå på nippet til å gå for Easywalker Duo, men er så utrolig glad for at jeg gikk for Emmaljunga Twin City Cross. Altså bare den doble utgaven av Felix's vogn. Ikke ett sekund har jeg angret, og vognen var helt super. Det er faktisk nå nylig, 1-2 mnd siden vi bestemte oss for å bytte til noe enklere. Vi brukte Emmaljunga Twin City Cross til tvillingene i over 2 år. En fantastisk vogn, som har vært alt jeg trengte. Den holdt seg også helt supert, og vi fikk solgt den brukt. Så håper de får like mye glede og nytte av den vognen som vi. 

  Så når vi nå en vakker sommerdag i 2012 (Nesten nøyaktig 2 år etter første gang) fant ut at vi ventet en liten prins var jeg bombesikker i min sak, om hvilken vogn lillebror skulle ha. (Denne gangen var det "heldigvis" bare én, så jeg fikk endelig kjøpe min drømmevogn!). Bare 4-5 uker på vei viste jeg godt hvilken vogn og farge jeg ville gå for. Skal rlig si at jeg stod å vugget mellom mørkeblå og denne mørkegrå, men for at det skulle passe best med RisaRosa vognposen (Denne posen kommer det også en anbefaling på senere! Stay tuned) gikk vi (les: jeg. Mannen hadde vel i grunnen ikke så mye å si) for mørkegrå! ;)

  Ikke ett sekund har jeg angret på fargen nå når jeg ser hvor utrolig godt den passer med alt; vognposen, stellevesken og ikke minst lille prinsen som ligger oppi!

   

  Emmaljunga er et svensk merke, og det eneste nordiske merket som enda styrer sin egen produksjon. Fabrikken til Emmaljunga ligger i nettopp Emmaljunga i Sverige, og har ingen planer i fremtiden å masseprodusere de i Asia. De er veldig fokusert på kvalitet fremfor kvantitet. Emmaljunga er nå inne i sitt 88. år, og har dermed utrolig bra erfaring innen barnevogner. Mye av arbeidet på vognene blir enda faktisk gjort ved hånd, som montering av bagdeler, mens noe av det er litt mer av den moderne typen, automatisert. Hvert år (ca. auguat-september) har de "årsbytte", da trer de nye fargene og modellen inn, mens de gamle "ikke så populære", går ut. Så hvert år stiller de opp med nye, dristige og nydelige farger. 

  Jeg skal si meg enig i at Emmaljunga ikke er i den billigste prisklassen, men det er virkelig verdt pengene.
  Viste du at Emmaljunga er det mest populære søket i vognmerket på Finn.no?
  Det er også det merket hvor du får mest for ved å selge produkt. Folk er villig til å betale gode penger for brukte produkter, nettopp fordi de holder seg så bra at det holder til mer enn ett barn (om den blir ivaretatt rett, så klart). 

  Små fakta: 

  - Lett vogn
  - Liten plass i bil
  - Gode madrasser i bagen
  - Justerbar sele i sportsvognen
  - Punkteringsfrie hjul
  - Mynnett og solskjerm i kalesjen (klar til å rulles ut!)
  - Enkel av/på-klikk ved utbytting av bag/sportsdel, eller når du bare vil ha bagen av understellet
  - Lett å manuvrere både ute og inne
  - God plass i bagen (75cm liggelengde)
  - Sportsdelen kan du ta ryggen ned 100%, og dermed kan brukes ganske tidlig om ønskelig.
  -Thermobase i bunnen (Slik at du kan lufte ekstra eller tette ekstra med tanke på årstid)
  - Lufteluke for god sirkulasjon bak på kalesjen ved varme sommerdager.
  - Vuggefunksjon på bagen (Om du setter den på gulvet kan den vugge)

  Jeg kunne nok holdt på i evigheter, men holde rmeg til det emst basic! ;)

  Skulle i grunnen summere opp med en for/mot-liste, men kom ikke serlig langt på mot-lista, og dermed droppet hele greia ;)
  Så ikke bare ser vogna kjempe nydelig ut, den er også veldig funksjonell og superduper bra!  


  Så for å si det slik, så er jeg mer enn fornøyd med vår vogn! Så kommende mammaer; LØP OG KJØP!  

 • Publisert: 13.05.2013, 15:15
 • Kategori: Anbefalinger
 • 6 kommentarer
 • 6 kommentarer

  Giske

  13.05.2013 kl.16:36

  Jeg bestemte meg også ganske raskt når jeg så den, at den skal jeg ha når det kommer en baby i hus. Hørt bare positive ting om den, og dette innlegget gjør meg mer sikker. Kjekt når en som har erfaring fra både jobb og privat anbefaler slike produkter! :)

  Kristine

  13.05.2013 kl.18:38

  Super anbefaling :) Men når kommer skrivebordsbakrunn for mai? :D
  ELSKER selv Emmaljunga :D Tror faktisk det var du så hjalp meg å finne den vogna i oktober 2011!

  Ligner vertfall mye på deg.Jeg har Emmaljunga Nitro city å er så forelska i den! <3

  Jeanette

  13.05.2013 kl.22:52

  Jeg har også city cross og er veldig fornøyd. I helgen oppdaget jeg at delen der man fester bagen på har sprekt. Ringte til forhandler og de har alt bestilt ny del:) eneste jeg syntes er dumt på 2013 modellen er slarken i håndtaket/låsen. Jeg er sikker på at det er det som har gjort at delen på vogna vår har sprekt. Jeg har undersøkt flere steder og den nye låsen skal dessverre være sånn:(

  nikita marie

  14.05.2013 kl.00:28

  har den vogna sjøl, faktisk av deg eg kjuptan! harkje fått brukt den ennå, men e forelska i den allerede! :-D

  Cathrine

  15.05.2013 kl.09:19

  JEg og har Emmaljunga, men Mondial White LEatherette og jeg syns det er verdens nydeligste vogn:) Det virker som Emmaljunga er mer kvalitetsbevisste ift. andre merker:)

  Skriv en ny kommentar

  hits