Ann Helen Moen

Hva skal en si?

 • Publisert: 02.11.2012, 16:00
 • Kategori: Tanker
 • "OK, så du ble mor i fjor til to unger, men forholdet til pappaen deres tok slutt. Bare ETT år senere er du gravid igjen med ny type.. Er dette noe å blogge om? Du er ung, og burde tenke litt på hvordan du fremstår. Dette er ikke for å kritisere, men i din ader burde du ikke tenke litt på hvordan fremtidige unger skal vokse opp, og din egen utdannelse? Og ikke minst - prevensjon?" - Jezebel

  For noen dager siden poppet denne kommentaren opp i kommentarfeltet mitt. Det første jeg tenkte var "hva skal jeg si tilbake"? Jeg var en smule målløs for at noen kan være så kyniske og kalde, og forvente at jeg IKKE skulle tror at den kommentaren var for å kritisere. 

  For det første så forstår ikke jeg hvordan du kan skrive en slik hardtslående kommentar uten å ha alle fakta på bordet. Det er tydeligvis en del du ikke har fått med deg, og det er nok fordi du ikke har tatt deg tid til å bli kjent med "blogg-meg", ved å lese hele historien bak. Du har sikkert ramlet over denne bloggen, lest "om meg"-feltet, og lagt deg en idé om hvordan jeg er som person og mamma. 

  Noen, deriblant deg selv ("Jezebel") sikkert, lurer på hvorfor det tok meg så lang tid før jeg valgte å svare deg på den kommentaren. En enkel forklaring på det er fordi det var viktig for meg å først få være litt emosjonell i forhold til anklagelsene du bruser ut med. Jeg leste den kommentaren, og følte først et utrolig stikk i brystet over at du, som en person jeg IKKE kjenner, kan komme med uttalelser overfor hvordan jeg er som mamma. Nei, du har ikke direkte sagt at jeg ikke er en god mor, eller sagt noe om mine oppdragelsesferdigheter, men du poengterte ganske sterkt at jeg som en i min alder bør tenke litt på hvordan fremtidige unger skal vokse opp. For deg var nok dette måten jeg fremstod, men jeg tenker at om du virkelig hadde sjekket opp faktaene dine før du skrev noe slikt, kunne fått et litt annet bilde av hvem jeg er, som mor og person. 

  Jeg har tenkt en stund over denne kommentaren, om det er verdt å legge seg i en diskusjon over en ufin kommentar blant så utrolig mange fine. Jeg tenkte en stund at om jeg valgte å svar deg på denne kommentaren, så ville det virke som om jeg måtte forklare meg. Noe jeg ikke syntes jeg bør i det hele tatt. Jeg skal ikke måtte forklare til en enkelt person hvorfor forholdet til tvillingenes pappa ikke fungerte, hvordan jeg fikk meg ny kjæreste, hvorfor vi valgte å få barn sammen så fort etter tvillingene, hvilken utdanning jeg har, hva jeg gjør for å holde økonomien vedlike, og sist men ikke minst hvorfor jeg velger å blogge om min hverdag. Hadde du lest igjennom bloggen skikkelig, hadde du på et tidspunkt lest deg igjennom alle de spørsmålene. Jeg har faktisk skrevet om dem tidligere, og det tar ikke så utrolig lang tid å finne ut. 

  Det er ganske tydelig at du "Jezebel" ikke liker måten jeg lever på, eller nyter livet mitt, men det er da ikke din jobb å fortelle hva som er rett å galt i verden. 
  Om du fremdeles føler deg litt bortkommen, kan jeg liste opp litt fakta for deg, slik at du gjerne får en litt bedre oppfatning av hvem jeg og vi er. Jeg sier ikke at med dette så skal du totalvende dine synspunkter om meg. Hva en du tenker om meg og min livstil er helt og holdent dine tanker. Du må få lov å tenke hva du vil. Det er derimot ikke din RETT å trykke noen ned på den måten, med slike unødvendige kommentarer som ikke er skrevet for å kritisere, men som påpeker stor hvor kjekt du syns det er å kritisere nettopp meg.

  Her er ihvertfall litt faktaopplysninger som kunne vært nyttige for deg da du skrev den kommentaren:

  - Jeg tåler ikke prevansjon (allergisk mot alt utenom kondom)
  - Jeg var "head-over-heels"-forelsket i barnefaren til tvillingene
  - Jeg ble gravid da jeg ikke gikk på prevansjon pga. allergien (at vi ikke brukte kondom var selvsagt helt og holdent vår egen feil)
  - Vi valgte å beholde, det var for meg ingen andre alternativer
  - Jeg har en godt betalt og stabil jobb, som jeg forsovet har jobbet med i 6 år!!
  - Jeg er ferdig med videregående utdanning, med nokså gode karakterer også gitt!
  - Barnefaren hadde desverre ikke de samme følelsene for meg, dermed valgte vi ganske tidlig å gjøre dette hver for oss, men sammen
  - Har et utrolig godt samarbeid med tvillingenes far, og guttene våre lider INGEN nød.
  - Jeg var heldig som fant en som ville ha meg selv om jeg satt hjemme sprekk-klar.
  - Nå har vi bodd sammen i over ett år, og vi er forlovet!
  - Jeg ble faktisk gravid TO år etter jeg ble gravid med tvillingene, og ikke ett som du påstår. (Ikke at det hadde hatt noe betydning om det hadde vært kun ett år etter)
  - Denne gangen ble jeg gravid da vi hadde et stabilt forhold, med et stort ønske om å kunne forstørre familien vår.
  - Om det var det mest ideele i forhold til hvordan det kunne vært om jeg hadde hatt hele utdanningen min i orden, nei, men om det var det riktige for oss, ja!
  - Hvorfor jeg enda ikke er ferdig med utdanningen min er fordi jeg er en ganske bestemt person, og om jeg ikke finner noe jeg VET jeg vil drive med, så bruker jeg ikke dyrebar tid på det.
  - Jeg SKAL derimot begynne på skolen neste høst, da jeg endelig har funnet noe som er intressant og får meg til å ville jobbe for det. 
  - Jeg har tenkt på hvordan mine barn vokser opp. Næmlig lykkelige, fylt med kjærlighet. 
  - Selv er jeg skilsmissebarn. Noen ser på det som en negativ ting. Ikke jeg. Jeg ville ikke vært foruten mine steforeldre og halvsøsken, og jeg har en helt fantastisk familie.
  - Mine barn vil ikke lide mer nød en meg når det kommer til akkurat dette. Jeg og tvillingenes far snakker godt i sammen, og gjør det som er best for våre barn. Vi samarbeider!
  - Jeg elsker mine barn, og vil dem kun det beste! De har mat på bordet, tak over hodet, varme klær og ubeskrivelig masse kjærlighet som strømmer fra alle kanter. 

  Så uansett hva du måtte tenke om meg "Jezebel", så for meg synest jeg at det til syvende og sist er mitt valg om jeg mener dette er noe å blogge om, noe jeg tydeligvis mener. På samme måte som det er ditt valg om du synest bloggen er verdt å lese. Det er ganske tydelig at du ikke liker bloggen min, og hvordan jeg gjør ting på. Da har jeg i grunnen ikke annet å si enn; la vær å lese da, kjære (: 

  Kanskje noen som reagerer på hvorfor jeg har valgt å sette så stort lys på akkurat dette og denne kommentaren. Noen tenker gjerne, hvorfor bry seg om det. Er du blogger så må du tåle kritik. Jeg er enig i den til en viss grad. Jeg har valgt å godkjenne alle kommentarene mine pågrunn av nettopp dette, at det er ikke alltid alle er enig i hva du mener. Det forstår jeg kjempe godt, men når en person går til personangrep og nærmest beskylder meg for å ikke tenke på mine barns beste er å gå litt vell langt. Det kan for all del være at hun skrev denne kommentaen som kontruktiv kritikk, men hun burde da valgt å få frem poenget sitt med en litt mer medgjørlig måte. Det er ikke greit å påstå at jeg ikke er en god mor for mine barn. Mine barn mangler ingenting, jeg mangler ingenting, og vi lever godt! 

  Så jo "Jezebel", jeg tenker på utdanningen min. Ganske ofte faktisk, fordi jeg er kjempe ivrig i å komme meg tilbake på skolebenken. Jeg er bare ikke villig til å sløse tid pg penger på et studie som jeg gjerne ikke vil ha utnytte av. Jeg har valgt å vente for en grunn, men det betyr da ikke at jeg skal vente med å leve livet og utsette alle mine andre drømmer for å ha alt i "riktig" rekkefølge. Hva som er den rette veien i livet for deg, er nødvendigvis ikke den riktige veien for alle andre. 
  Jeg tenker også på prevansjon, gjerne mer en den normale også med tanke på at jeg ikke tåler noe annet enn kondom. Jeg skal ikke ha 8 unger, og det er dermed ganske viktig å beskytte meg når jeg har sex. Det er frustrerende for meg å vite at jeg ikke kan gå på hormonell prevansjon, nettopp fordi dette ville vært det mest økonomiske og lureste i lengden. Nå er det desverre slik at så enkelt blir det ikke for oss. 

  Jeg elsker ungene mine, og jeg har et ganske bra liv. Jeg ville ikke byttet ut noe! Jeg er fornøyd med den jeg er, å den personen som jeg fremstår for mine barn. 
  Bare husk at det fins to av meg. Personen jeg utleverer på bloggen, og den personlige meg. Du leser om personen på bloggen, men det er personen bak som leser kommentarene dine. Så vær forsiktig med hva du sier, og hvordan du blir oppfattet på! Det er fort gjort å såre noen. Selv ble jeg først utrolig såret over kommentaren, og måtte gå dypt inn i meg selv for å kunne finne roen til å skrive dette på en ikke over-emosjonell måte. Så håper jeg at du lærte noe om meg. 

  Om ikke, så har du like mye rett på å la vær å lese bloggen min, som du har til å lese den. Ingen som tvinger deg til noe som helst! (: 

 • Publisert: 02.11.2012, 16:00
 • Kategori: Tanker
 • 14 kommentarer
 • 14 kommentarer

  Kjempe bra skrevet :D

  jeg synes du virker som en fantastisk mamma,og at hun kunne skrive noe sånn til deg er det frekkeste!

  Annette

  02.11.2012 kl.17:03

  Verdens beste mamma e du Ann Helen :D <3

  Vibeke

  02.11.2012 kl.17:07

  Så bra skrevet!

  Jeg har aldri tenkt noe lignende om deg, så vet du det :-) Du virker som en helt topp person, og ikke minst god mor for de to du allerede har og til den lille i magen.

  Hev deg over dette. Du er mer verdt enn slike "sleipe" kommentarer.

  Ønsker deg en super helg! :-)

  Mamma Moen

  02.11.2012 kl.17:50

  Vibeke: Takk for det! (: Og god helg til deg også :D

  Mamma Moen

  02.11.2012 kl.17:50

  Annette: Åh <3 Du er så snille :D

  Mamma Moen

  02.11.2012 kl.17:51

  Linn Merete Mamma`n til Nikola: Takk! Ja, ble en smule satt ut kan du si :P

  Zehra

  02.11.2012 kl.19:09

  jeg syns du er veldig sterk kvinne og mamma. Liker bloggen din. Lykke til videre :)

  gulllilje

  02.11.2012 kl.19:21

  Bra skrevet! Noen skjønner virkelig ikke når de burde holde munn. Ut ifra det jeg har lest og opplevd fra bloggen din er du en fantastisk mamma;-)

  prinsemamma93

  02.11.2012 kl.19:32

  Du vet hva jeg mener om det, og når jeg passet tvillingene dine så vet jeg godt at du og barneafren ahdde godt samarbeid. og når pappaen kom var dem likeglade fro å se han. Og jeg vett du er en flink mamma det vet jeg virkelig godt og du kommer il og klare en liten til det vet jeg :) stå på for du er virkelig noe og se opp til

  klem lisa <3

  Tinam

  02.11.2012 kl.19:47

  YOU GO GIRL!;D

  Tina Cisilie

  02.11.2012 kl.20:32

  Hjelpes meg! Folk bure passe sine egne saker! Hva du gjør er opp til deg, vil du ha enda ett barn så er det ingen som skal si noe på det! Jeg er sikker på at du kommer til å klare det bare fint, gleder meg til å følge deg fremover :)

  02.11.2012 kl.22:27

  Jeg må si jeg syns du er en flott mamma, og har to fantastisk nydelige gutter. har kontroll på det meste og er den mest avbalanserte mammaen jeg vet om. Denne personen snakker bare "bull". Fortsett som før,du gjør en flott jobb, både du,Per og Sverre. En klem fra S i barnehagen

  Lena

  03.11.2012 kl.17:09

  For en stygg kommentar.. Denne personen sliter tydligvis med seg selv siden han/hun har behov for å rakke ned på deg på denne måten... Syns du virker som en flott mamma:) Har forresten sendt deg en mail ang. bilderedigering:)

  Anette

  05.11.2012 kl.21:42

  U go girl!! :)

  Skriv en ny kommentar

  hits