Ann Helen Moen

Selvtillit

 • Publisert: 02.06.2012, 11:31
 • Kategori: Tanker
 • 08.06.2011

  En av tingene de fleste folk tenker på når de blir gravide er strekkmerkene som lett følger med et svangerskap. For enkelte betyr det utrolig mye å få slippe å få dem, mens andre tenker ikke over det. Når jeg ble gravid bestemte jeg meg for å gå hardt inn for ikke å få strekkmerker. Ihvertfall prøve. Så jeg tok turen inn på The Body Shop og handlet kremer og diverse som skulle hjelpe meg å holde huden på magen fuktig, slik at den gjerne kom til å bli mer bøyelig og tøyelig. Det var før jeg viste det var to små vidunder som gjemte seg under overflaten. Da det viste seg å være to, begynte jeg heller å tenke på at jeg skulle gjøre hva som helst for å få minst mulig. Jeg smørte hver morgen, og hver kveld. Hele magen. Men etterhvert som jeg nærmet meg halveis, betydde det at jeg mest sannsynlig skulle få strekkmerker mindre og mindre. Jeg har alltid hatt noen på innsiden av lårene og på brystene, og har egentlig aldri ofret dem en tanke. Så hvorfor skulle det bety så masse om jeg fikk noen på magen? 
  Jeg fortsatte å smøre meg, ettersom at selv om jeg ikke brydde meg om noen strekkmerker, ville jeg prøve å få minst mulig. 

  Men til min store forbauselse sitter jeg her med to nydelige gutter og ingen strekkmerker på magen. Magen er til og med flatere enn den var da jeg ble gravid. Jeg veier 5-6 kg mindre enn da jeg ble gravid. Og jeg har ikke prøvd å kommet meg ned dit. Jeg har ikke hatt noe hastverk "whatsoever" med å komme tilbake i form. Har ingen å måtte imponere her hjemme ;D hehe. Jeg har ikke trent på over 1 år, og spiser og drikker det som måtte passe meg. Godteri er alt for godt! haha 

  Jeg må ærlig si at jeg har aldri vært en av dem som har sliti noe spesielt med selvtilliten min siden ungdomskolen. Jeg kan fint se meg selv i speilet etter å ha kledd meg for en kveld på byn, "Fy faen, nå er eg deilige!". haha. 
  Nei, jeg ser ikke på meg selv som høy på pæra, jeg er ikke en gang en av de tynneste jentene du finner på byn. Men jeg trives med den jeg er. Selv med et pa strekkmerker på kroppen hadde jeg alikevel sett på meg selv som jeg gjør nå. Det er jeg ihvertfall ganske sikker på. Jeg har store strekkmerker under brystene etter at jeg gikk fra en 75D til 80F på noen dager, og jeg må ærlig si at det kunne ikke brydd meg mindre. Brystene er heller ikke på noe som helst måte like spretne som de en gang var, og jeg trives best i sports-bh nå når jeg ikke ammer lenger. På det meste var jeg jo en 80F, mens nå er jeg vel egentlig mellom 75C og 75D. Kommer litt ann på hvor jeg kjøper bh-en. Jeg passe ihvertfall ikke de gamle bh-ene mine lengre. Kun 6 av de 19 bh-ene jeg har liggende, er bh-er jeg passer. Og 3 av dem er ammebh. haha. Jeg må til innkjøp av bh-er snart. 

  Uansett, poenget med dette innlegget er egentlig å trampe litt på janteloven, og si at jeg syntes jeg ser fantastisk ut. 
  Jeg har som alle andre dårlige dager, men alt i alt, så ser jeg bra ut. Jeg føler meg komfortabel med meg selv. Det er deilig! (: 

  Så jenter der ute, med eller uten strekkmerker; Føl dere komfortable med dere selv, dere skal være dere for resten av livet! Ikke la kritikken i hodet få bestemme. Dere ser nydelige ut alle sammen(: 
  Hvis du føler deg bra, smiler du. Remember that the smile is the best thing you can wear!  Rett før jeg ble gravid (Her veier jeg ca. 65kg, 5kg mer en jeg pleier)  Når jeg var gravid :D Ca. 29 uker på vei! (Rundt 70kg)  For rundt 2 mnd siden. Har enda "babybumpen", og følte meg fantastisk på denne tiden. (Rundt 63kg)


  Nå (59-60kg, normalvekt for meg)

  SÅ JENTER!! BE PROUD :D 

 • Publisert: 02.06.2012, 11:31
 • Kategori: Tanker
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits